Bostadsförsäljning
– steg för steg

Funderar du på att sälja din bostad? Så här arbetar vi på Storsjömäklarna.

 Träffa mäklaren

Vi träffas i er bostad eller på vårt kontor och går igenom hur en riktigt bra försäljning ska gå till.Vi gör en värdering av er bostad och diskuterar vad som bör lyftas fram för att visa det speciella med just er bostad.

 Marknads­plan

Vi gör sedan, i samråd med er, en marknadsplan inför försäljningen. Vi bokar också in fotograf och andra tjänster som du vill ha hjälp med så som besiktning, flyttstädning, styling m.m.

 Kommande försäljningar

Kommande försäljning vänder sig till dig som ännu inte hittat ny bostad eller till dig som vill förbereda dig inför försäljning. Vi gör det smidigt för er och kan marknadsföra bostaden som en kommande försäljning på internet och på så sätt i ett tidigt skede skapa intresse för er bostad och göra er väl förberedda.

 Bostads­presentation

Vi samlar sedan in alla fakta om er bostad och sammanställer dessa i en smakfull presentation där också en 3-D planskiss samt vår proffsfotografs fina bilder visas. Ni får sedan möjlighet att godkänna presentationen innan vi slutligen trycker en säljande bostadskatalog som innehåller all information om er bostad.

 Marknads­föring

Dags för marknadsföring! Bostaden presenteras på Storsjömäklarna.se, Hemnet.se, Bovision.se, Booli.se, Blocket.se samt i mån av plats i skyltfönster på vårt kontor, Handelsbanken, Dina Försäkringar samt ICA Odenhallen och ICA Valhalla. Självklart annonserar vi också er bostad i vår bilaga tillsammans med ÖP.

 Visningar

Vi genomför visningar och finns hela tiden tillgängliga för både dig och spekulanterna. Efter visningarna försöker vi kontakta samtliga spekulanter för att följa upp eventuella frågor som finns om bostaden. Om någon spekulant missat de ordinarie visningarna försöker vi alltid ordna extra visningar.

 Budgivning

När budgivningen på er bostad startat skickar vi löpande ut sms till säljare och budgivare om aktuella bud. Det går även att följa budgivningen via internet. Vi tillämpar s.k öppen budgivning, vilket innebär att spekulanter lämnar sitt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som sedan löpande redovisar det högsta budet till säljaren och till övriga budgivare. Efter budgivning lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

 Kontrakts­skrivning och tillträde

När budgivning är klar och ni känner er riktigt nöjda träffar vi köparen och skriver kontrakt. Då kontraktsmötet äger rum går fastighetsmäklaren igenom kontraktet och stämmer av om det råder några oklarheter. Inför tillträdet bokar vi, i god tid, in plats och tid med köpare, säljare och bank. Storsjömäklarna publicerar information om slutpriser på Hemnet och vår hemsida.

 Deklarations­hjälp

Vi erbjuder kostnadsfri hjälp med deklaration avseende er villa eller bostadsrättsförsäljning.

Få mer betalt för din bostad med Storsjömäklarna

Storsjömäklarnas genomsnittliga kvadratmeterpris för sålda villor ligger högre än snittet för Östersunds mäklare.