Budgivning pågår

Norrvägen 1, Kälarne

Accepterat pris
375 000 kr
Boarea / Biarea / Tomtarea
128 / 7 / 2 195 m²
Rum
5 R.O.K. varav 2-4 sovrum
Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggår
1930
Budgivning
Budgivning pågår

Unikt tillfälle att skapa ditt drömhem!

Välkommen till Kälarnes trevliga by med härlig byanda. Här finns möjlighet att skapa ditt drömhem! I huset har en rökare bott och här krävs en omfattande renovering, men det har sin gamla charm och är beläget på en lummig och grönskande tomt, det erbjuds med andra ord en mängd möjligheter för den händiga och visionära köparen. Med en genomtänkt renovering kan detta hus förvandlas till en modern och stilfull bostad med gamla detaljer och charm. Fastigheten erbjuder flera byggnader, bland annat ett stort tvåbilsgarage med stora förrådsutrymmen och vidbyggd vedbod. Garaget kommer lämnas utrustat med en omfattande uppsättning verktyg och maskiner. På tomten står även en charmig separat byggnad som är idealisk för gäster, tonåringar eller kanske som ett hemmakontor, stugan har dragen el och en öppen spis. Du kan även bevara dina råvaror på ett traditionellt sätt i en välbevarade jordkällare på tomten. Perfekt för dig som uppskattar hemodlade grönsaker och bär. Denna grönskande oas erbjuder en fridfull och avskild plats för avkoppling och fritid. Plantera dina favoritblommor, skapa en köksträdgård eller njut av sköna sommardagar i vacker natur.

Här bor man i ett trevligt område som erbjuder närhet till vackra grönområden, badsjö med badstrand och slalombacke. I Kälarne finns all närservice som kan behövas - hälsocentral, mataffär, bensinstation, skola med årskurs 1-9 och förskola.

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Lisa Hasselskog

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
072-2016555
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering

Fakta

Fakta

 • ObjekttypVilla
 • Utgångspris375 000 kr
 • Rum5 R.O.K. varav 2-4 sovrum
 • Boarea128 m²
 • Biarea7 m²
 • Tomtarea2 195 m²
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

 • RumsbeskrivningNEDRE PLAN

  Hall
  Välkommen in i farstun som är en naturlig avhängningsplats för ytterkläder. Vidare efter farstun kliver man in till den inre hallen i huset, här ifrån nås kök, allrum, toalett och trappan till övre plan.

  Kök
  Kök med mycket ytor och plats för förvaring i skåp och skafferi. Här står en vedspis som är kopplad till värmesystem som värmer hela huset. Från köket nås en altan under tak i söderläge, här är skönt att sitta för att få dagens soltimmar eller för middagarna när solen gått runt hörnet.

  Matsal
  Från köket når man matsalen. Här finns plats för större middagar och sammankomster. Förvaring av linne, finporslin och bestick i inbyggda skåp. Bra ljusinsläpp från fönster mot trädgården.

  Allrum
  Från matsalen kommer man vidare till allrummet som ligger i social anslutning till matsalsrummet. Trevligt vid större sällskap och middagar att umgås genom rummen. I allrummet står en väldigt vacker gammal öppen spis med okänd funktion. Men med en rengöring och färg kan man nog få denna att bli ett riktigt smycke för rummet. Nästa rum här ifrån är hallen igen.

  Vardagsrum
  I anslutning till matsalen har huset en utbyggnad som används som vardagsrum. Rummet är stort och rummer flera olika möblemang. Här finns utgång till en altan i väster.

  Toalett
  Från hallen nås en liten toalett utrustat med handfat, spegelskåp, WC-stol, tvättmaskin och torkskåp. Här står husets elpanna med vattenburen uppvärmning. Ljusinsläpp från fönster.

  ÖVRE PLAN
  Från trappan i hallen nås övre plan och en förhall som når två sovrum, kattvind/klädkammare och en balkong i söder.

  Sovrum 1
  Rymligt sovrum som har bra plats för dubbelsäng och sängmöbler. Klädförvaring i 4 garderober med överskåp. Fönster mot norr.

  Sovrum 2
  Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng under snedtaket. Rummet har en egen liten inbyggd garderob under snedtaket samt ett inbyggt skåp för förvaring. Fönster mot söder.

  Badrum
  Från båda sovrummen når man badrummet. Ett stort badrum med badkar med duschkabin, badrumskommod med spegel, WC-stol och bidé. Naturligt ljusinsläpp från fönster i norr.

  Kattvind/klädkammare
  Från hallen och intill ena sovrummet nås kattvinden som har fungerat som klädkammare tidigare.

  Gäststuga
  På tomten finns en gäststuga med två sängplatser, pentry och öppen spis. Här finns också plats för soffgrupp för umgänge. Kommer lämnas som det står idag, det kommer inte tömmas eller städas.

  Garage
  Stort garage med plats för två bilar. Två förråd och ett vidbyggt vedförråd. Garaget står på betongplatta. Här finns diverse verktyg och maskiner, bla en åkgräsklippare och en snöslunga. Garaget kommer att lämnas som det står idag, ingen städning eller tömning kommer ske, alla inventarier ingår.

  Jordkällare
  Fin jordkällare med två rum, en förkammare och en inre källare.

Byggnad

 • Byggår1930
 • Typ1 ½ plan
 • StommeTrä
 • Fönster2 - och 3-glasfönster
 • TakPlåt
 • GrundKrypgrund
 • UppvärmningEl - vattenburen värme
 • FasadTräpanel
 • Övriga byggnaderTvåbilsgarage med förråd och vedbod
  Gäststuga
  Jordkällare
 • FastighetsbeteckningVästanede 3:180
 • Vatten & AvloppKommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • BilplatsGruslagd parkering på uppfart samt tvåbilsgarage

Förening

Ekonomi

 • Elektricitet26 225 kr/år
 • Vatten & Avlopp7 746 kr/år
 • Renhållning4 392 kr/år
 • Försäkring6 973 kr/år
 • Personer i hushåll1
 • KommentarI kostnaden för el ingår även uppvärmning. Driftskostnaderna baseras på säljarens ungefärliga kostnader och kan variera efter användande och avtal.
 • Driftkostnad45 336 kr/år
 • PantbrevDet finns 1 pantbrev om totalt 75 000 kr
 • Taxeringskod220, Småhusenhet, bebyggd
 • Taxeringsvärde, byggnad129 000 kr
 • Taxeringsvärde, tomt22 000 kr
 • Taxeringsvärde151 000 kr
 • Taxeringsår2021

Omgivning

Övrigt

 • Inskrivningar

 • PlanbestämmelserByggnadsplan (1952-08-05)
 • Övrig information

 • Övrigt tomtLummig tomt med bärbuskar och träd
 • InformationLagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

  Budgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30-50% av annonskostnaden för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Annonsering av slutpris på internet
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  Information angående hantering av personuppgifter
  På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Friskrivningsklausul
  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Köparen uppmanas att ingående undersöka fastigheten med dess byggnad och tillbehör och därmed godta fastighetens skick och med bindande verkan avstå från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Köparen är införstådd med, att ovanstående villkor är en s.k. friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende s.k. "dolda fel".

  Pantbrevet på 75 000 kr har förkommit och ligger för dödning hos Tingsrätten. Stämpelskatten får tillgodoräknas för inteckningar som har dödats. Det utgår en expeditionsavgift på 375 kr som bekostas av köparen.

Karta

Intresseanmälan

Norrvägen 1, Kälarne

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.