Kommande

Bällsta 185, Rasten

eller högstbjudande
875 000 kr
Tomtarea
3 912 m²
Rum
3 R.O.K.
Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt

Möjlighet till lantligt boende i Rasten!

På en lummig och grönskande tomt i Rasten hittar ni Bällsta-Rasten bygdegård som nu ska säljas. Läget är trivsamt med utsikt över de böljande landskapen och Storsjön. Bygdegården är belägen längs en grusväg med ett fåtal grannar och öppen lantbruksmark runtom.

På tomten så står bygdegården samt en förrådsbyggnad. Huset är i två plan där entréplanet rymmer entré/hall, kök, toalett och samlingslokal. På det övre planet finns hall, kök samt ett rum med kakelugn (ej i bruk). Halva delen av det övre planet är oinredd vind. Från hallen i entréplanet nås även en liten källare.

På tomten står en förrådsbyggnad med två dörrar och i anslutning till gaveln på huset finns en altan. Tomten är lummig och grön med gräsmatta, träd och buskar.

Renovering och ändring av typkod kommer att krävas av en köpare. För att kunna få bo i bygdegården krävs även bygglov för ändrad användning.

Det kommer inte finnas någon möjlighet till förhandsvisning men ni är varmt välkomna med intresseanmälan!

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Marcus Ahlqvist

Reg. fastighetsmäklare
Telefon
072-740 65 55
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering
 • Fastighetskarta
 • Fastighetskarta

Fakta

Fakta

 • ObjekttypVilla
 • Utgångspris875 000 kr (eller högstbjudande)
 • Rum3 R.O.K.
 • Tomtarea3 912 m²
 • TillträdesdatumEnligt överenskommelse
 • Areauppgift enligtAreauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

 • Typ1 ½ plan
 • StommeTrä
 • FönsterNya 2-glasfönster + 1+1-glasfönster
 • TakTegelpannor
 • GrundKällare & krypgrund
 • UppvärmningDirekt el
 • FasadStående träpanel
 • BjälklagTrä
 • FastighetsbeteckningBällsta 1:6
 • Vatten & AvloppGrävd brunn för vatten, Trekammarbrunn för avlopp

Förening

Ekonomi

 • Taxeringskod381, Hyreshusenhet, skatte-/avgiftsfri (3 kap. 4 § FTL)
 • Taxeringsår2022

Omgivning

Övrigt

 • Inskrivningar

 • Rättigheter lastLast: Officialservitut Väg, 23-FRJ-1780.2
 • GemensamhetsanläggningarGemensamhetsanläggning: Östersund Bällsta GA:2 ändamål: Vägar
 • Övrig information

 • InformationOBS! Fastigheten är taxerad med typkod 381 (hyreshusenhet) vilket innebär att alla banker inte godkänner att låna ut på den typkoden. Det kan alltså krävas egen finansiering för att slutföra ett köp men undersök detta med er bank.

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. En friskrivningsklausul i ett köpekontrakt innebär att en köpare inte kan ställa krav på säljaren för fel som omfattas av friskrivningen. Köparen kan t. ex. inte åberopa säljarens ansvar för dolda fel, som annars gäller i tio år efter köpet. För mer information kontakta fastighetsmäklaren.

  Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

  Budgivning
  Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Även om ett utgångspris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

  Boendekostnadskalkyl
  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Sidotjänster
  Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 20-40% av annonskostnaden för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

  Annonsering av slutpris på internet
  Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

  Information angående hantering av personuppgifter
  På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

  Undersökningsplikt
  Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Karta

Intresseanmälan

Bällsta 185, Rasten

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.