Åre Trillevallen, Åre by

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Friköpt

Ski-in/ski-out i familjeparadiset Trillevallen!

Nu har ni möjlighet att bygga ert drömhus på en av Sveriges modernaste och mest expansiva fjälldestinationer! Vi har valt ut några husmodeller från Skidsta hus som vi tycker passar bra i Trillevallen och väljer ni att köpa ett av de husen kan vi erbjuda både hus och tomt från 1 810 000 kr (exklusive utvändig målning & kamin). Storsjömäklarna förmedlar endast tomterna och det är för en köpare fritt att välja hustyp och husleverantör. Kontakta gärna Skidsta hus för mer information om deras hus!

Välkommen till familjeparadiset Trillevallen. Här har gäster från när och fjärran njutit av fjälluft och skidåkning sedan 1938 då Sveriges på den tiden högst belägna fjällhotell byggdes. Sedan dess har det skett en omfattande utveckling och modernisering av destinationen, utan att på något påverka den långa traditionen av familjär stämning, prisvärda upplevelser och orörd genuin fjällnatur.

För att göra Trillevallen till en av de bästa fjälldestinationerna i Jämtlandsfjällen har nuvarande ägare investerat över 65 miljoner kronor i en ny fyrstolslift, backrestaurang, husvagnscamping, lägenheter och nya elljusspår. Det planeras också för fler nya liftar och pister samt ett snökanonsystem som ska förlänga säsongen ytterligare i detta snörika område.

Trillevallen är känt för att vara ett av Västjämtlands snösäkraste områden vilket gör att det nästan alltid finns natursnö i backarna. Skidsystemet bjuder på totalt 9 liftar och hela 21 stycken nedfarter. Så sent som 2012 byggdes den nya 4-stolsliften som tar er upp till toppen på rekordtid. Här bjuds ni på härlig friåkning i lössnö, pistade nedfarter i regnbågensa alla färger och för barnen finns ett eget tryggt och snällt område med pulkabackar och pister som är helt rätt för de första plogsvängarna. Barnen har en lätthanterlig lift och när barnen tröttnar på skidåkning finns en karusell, en jättegunga och massor av snö att bygga hemliga grottor i. Intill skidbacken ligger en nybyggd backrestaurang för både avslappning och spännande temakvällar. Efter en dag i pisten kan det vara skönt att tillbringa en stund i solen på backrestaurangens stora altan som bjuder på en storslagen utsikt över den jämtländska fjällvärlden.

I Trillevallen finns något för alla. Här kan ni uppleva och prova på alla former av skidåkning. Alpint, tur eller längskidåkning i det 120 km långa tur- och längdskidssystemet! Vill ni göra något annat än att åka skidor erbjuds turer med skoter och hundspann, isfiske och snöskovandringar. Varför inte avsluta dagen med ett bad i badtunna under bar himmel!

I Undersåker, ca 10 min från Trillevallen, hittar ni det mesta ni behöver under er fjällvistelse men om ni önskar känna av storstadspulsen eller göra en kabinbanetur upp till Åreskutan är det inte mer än 15 minuters in till Åre centrum.

TOMTOMRÅDET TJÄDERN

Detta är området för dig som prioriterar närhet till längdskidspåret. Härifrån är det inte mycket mer än ett stenkast till både längdskidspår, skoterleder och Trillevallens högfjällshotell. Från campingen går det en transportlift som snabbt och smidigt tar er upp till Trillevallens liftsystem. Samtliga tomter går att nå med skoter.

TOMTOMRÅDET FJÄLLRIPAN

Detta är området för dig som prioriterar närheten till pisterna och samtliga tomter har ski-in/ski-out. Tomterna ligger i direkt anslutning till liftsystemet, den nya fyrstolsliften samt den nya backrestaurangen. Tomterna bjuder på en magnifik panoramautsikt över den jämtländska fjällvärlden och er närmsta granne är kalfjället. Samtliga tomter går att nå med skoter.

Passa på! För de fem först sålda tomterna ingår anslutningsavgiften för V/A samt liftkort för fyra personer i fem år. Endast två av dessa tomter kvar!

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta
 • Backrestaurangen
 • Fyrstolslift
 • Backrestaurangen
 • Backrestaurangen
 • Backrestaurangen
 • Högfjällshotellet
 • Högfjällshotellet
 • Högfjällshotellet
 • Högfjällshotellet

Fakta

Fakta

 • ObjekttypFritidshus
 • Utgångspris0 (- 2 025 000kr)

Byggnad

 • Övrig infoDe två tomtområdena har en gemensamhetsanläggning och samfällighetsförening avseende väg, vatten och avloppsanläggning.

  Tomterna kommer att försäljas med anslutningsavgift för vatten/avlopp och till tomtgräns. Anslutningsavgifter tillkommer om ca 130 000 kr. Vägar är framdragna i området.
 • FastighetsbeteckningStamgärde 4:104 - 4:174 (kopia)
 • Vatten & AvloppGemensamhetsanläggning, gemensamhetsanläggning.

Förening

Ekonomi

 • Taxeringskod211, Småhusenhet, tomtmark till fritidsbostad
 • Taxeringsvärde, tomt181 000 kr
 • Taxeringsvärde181 000 kr
 • Taxeringsår2012

Omgivning

Övrigt

 • Inskrivningar

 • GemensamhetsanläggningarÅre Stamgärde GA:21
 • PlanbestämmelserDetaljplan (1992-05-19)
 • Övrig information

 • Övrigt tomtTomtarea från 542 - 1 472 m2.
 • InformationTrillevallens Högfjällshotell byggdes 1938 och var då Sveriges högst belägna hotell, 150 meter över havet. Torsten Boberg var den som uppförde byggnaden. Tomten fick han av bonden Antonsson, hos vilka han var dräng, istället för lön. Sakta men säkert byggdes högfjällshotellet och när det stod klart var de första gästerna inte sena att komma på besök. Torsten och hans fru Ellen arrangerade temaveckor som lockade upp både kändisar och litterära profiler.

  Paret Bobergs ena son, Ulf, tog så småningom över driften av anläggningen tillsammans med sin fru Susanne. De byggde så kallade pollettliftar och drog besökare med vessla mellan hotellet och backarna. Olof Palme var en av hotellets många gäster. Det var mycket folk då under Stenmarks-tiden och alla ville åka utför precis som Ingemar. En transportlift byggdes på 70-talet och Bobergs kom att bli pionjär på området. Längdspåren byggdes också ut av Bobergs. Ulf döpte alla leder vid olika namn och handmålade skyltarna som än i dag guidar turåkare genom naturen.

  Det var under den här perioden som entreprenören Lars Nilsson besökte Trillevallen för första gången. Och han blev förälskad. Tio år senare köpte han anläggningen. Mån om att orten inte skulle exploateras sönder har han med varsam hand låtit renovera högfjällshotellet, byggt en ny väg och restaurerat liftarna. Idag rustas anläggningen av Lars Nilssons svärson Erik Linder. Han och hans familj har stora känslomässiga band till verksamheten och har nu investerat närmare 65 miljoner kronor för att modernisera den.

  Trillevallen ägs och drivs idag av Hotellkapital i Norr AB som är ett dotterbolag till Executive Property Svenska AB. Utvecklingen av Trillevallen ser bolaget som en långsiktig satsning för att göra Trillevallen till en av Jämtlandsfjällens attraktivaste fjälldestinationer.

  Läs mer om Trillevallen på www.trillevallen.com

  Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Karta

Intresseanmälan

Åre Trillevallen, Åre by

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.