Norderåsen 125, Norderåsen

Accepterat pris

2 250 000 kr

Högsta bud

2 300 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 2 300 000 kr 13/04 15:11 1
 • 2 250 000 kr 13/04 15:03 2
 • 1 800 000 kr 13/04 11:13 1
Visningar
Norderåsen 125, Norderåsen (Östersund)

Gungård med tillhörande skogsskifte!

 • Typ
  Gård
 • Rum
  4 r.o.k.
 • Boarea
  102 m²
 • Markarea
  36,06 ha
 • Driftskostnad
  33 100 kr/år

Med högt vackert ogenerat läge ligger Gungård i Norderåsen som erbjuder fantastisk milsvid utsikt över både bygd och jämtlandsfjällen! Vill ni sätta bo i härlig jordbruksbygd så har ni nu ett gyllene tillfälle när Gungård nu ska byta ägare. Här har ni en charmig stuga som kan förädlas till något som passar just er, ladugårdsbyggnad, häbre och en stor lada. Här har ni också två skogskiften med ett virkesförråd på 5 126 m3sk. Njut av denna gård med vidunderlig utsikt i härlig avkopplande miljö.

Bostadshuset, byggt 1929, som erbjuder i entréplanet lantligt kök med vedspis som sprider en härlig och fönsterpartier som har vacker utsikt mot Jämtlands fjällvärld. Här kan ni duka upp för trevliga sammankomster med både släkt och vänner. I köket finns nedgång till jordkällare där ni kan förvara sommarens grödor. Vardagsrum och sovrum har generösa fönsterpartier för bra ljus. Badrum med duschhörna och tvättmaskin. Övre plan har allrum/ sovrum med plats för flera sängar eller dubbelsäng. Två sidovindar som kan inredas som sovrum. Här finns också ett gammalt kök. Fastigheten har borrad brunn och avlopp till 3-kammarbrunn.

Trevlig gårdsplan som inramas av ladugårdsbyggnad, häbre och stor lada. Här kan ni följa solens väg under hela dagen och njuta av den vackra solnedgången med fjällen i bakgrunden.

Två skogsskiften med till stor del gammelskog. Tillväxten är ca 114 m3/sk per år. Fastigheten ingår i viltvårdsområde.

Här bor ni i lantlig trivsam jordbruksbygd som har mycket vacker milsvid utsikt över Jämtlandsfjällen med Åreskutan i fonden. Till närliggande Häggenås som har förskola, skola, matbutik, fotbollsarena och preparerade skidspår är det ca en mil. Till Östersund är det ca 3,5 mil och det tar ungefär 35 minuter med bil. Bussförbindelser finns från Häggenås.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna gård eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  4 r.o.k.
 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  102 m²
 • Beteckning
  Gungård 2:18 & 2:22
 • Pantbrev
  2 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

TV

Antenn

Internet

Mobilt bredband.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  1929
 • Grund
  Torpargrund
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Vatten/avlopp
  Borrad brunn och avlopp till 3-kammarbrunn.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Ej utförd

Exteriör

Tomt

Tomtarea 2000 m².

Ekonomibyggnader
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 256 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Marker
Åkermark

Areal: 2 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.

Skogsmark

Areal: 28 ha. Se skogsbruksplan.

Impediment

Areal: 5 ha.

Ekonomi

Driftskostnader

Totalt: 33 100 kr/år

Uppskattade driftskostnader för två personer. För utförliga driftskostnader, se bostadsbyggnad.

Taxering
 • Totalsumma
  1 522 000 kr
 • Fastställd
  2020
 • Fastighetsavgift
  4 755 kr
 • Typkod
  120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark på lantbruk

200 000 kr

Småhusbyggnad på lantbruk

434 000 kr (värdeår 1929)

Åkermark

30 000 kr

Skog

822 000 kr

Skogsimpedimentmark

8 000 kr

Ekonomibyggnad

28 000 kr

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Gungård GA:1 ändamål: Vägar

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 30-50% för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till Norderåsen!
Välkomna till Norderåsen!
Trevlig gårdsbild!
Trevlig gårdsbild!
Fantastisk milsvid utsikt!
Fantastisk milsvid utsikt!
Utsikt från gården!
Utsikt från gården!
Utsikt över Jämtlandsfjällen!
Utsikt över Jämtlandsfjällen!
Bostadshuset
Bostadshuset
Charmigt hus!
Charmigt hus!
Lantligt kök!
Lantligt kök!
Stora utrymmen.
Stora utrymmen.
Vedspis!
Vedspis!
Kök
Kök
Sovrum entréplan
Sovrum entréplan
Sovrum entréplan
Sovrum entréplan
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum med duschhörna.
Badrum med duschhörna.
Hall
Hall
Rum övre plan.
Rum övre plan.
Gården i härlig miljö.
Gården i härlig miljö.
Häbre
Häbre
Ladugårdsbyggnad
Ladugårdsbyggnad
Ladugårdsbyggnad
Ladugårdsbyggnad
Lada
Lada
Härlig miljö!
Härlig miljö!
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.