Tomas Sundström

Träffa Tomas Sundström, delägaren i Storsjömäklarna som ville göra något annat än att gå i pension vid 45.

 

Varför Storsjömäklarna?

När jag sålde bilar och Björn jobbade på bank hade vi en hel del med varandra att göra och vi började prata om att göra något tillsammans. Jag sålde bilfirman och funderade på vad jag skulle göra – så dök möjligheten upp att ta över en mäklarbyrå med gott renommé. Tillsammans tog vi ett snabbt beslut – och sedan dess har verksamheten fördubblats och vi har fortfarande roligt.

Vad är din roll, du är ju inte mäklare?

Jag hade en idé om att även jag skulle bli mäklare, men sedan insåg jag att jag gjorde bättre nytta i att utveckla företaget och sköta den delen eftersom vi redan har riktigt duktiga mäklare. Som mångårig företagare hade jag också utvecklat ett stort nätverk i näringslivet. Även om jag själv inte är mäklare kan jag ändå hjälpa mina kontakter till en trygg och bra fastighetsaffär med våra mäklare.

Vi valde tidigt att fortsätta vara oberoende, lokala och jobba utan assistenter och visningsvärdar – våra mäklare har full koll på hela processen. Min roll är att vara företagare och låta mäklarna göra det de kan bäst, hjälpa människor tillrätta i sin bostadsaffär.

Varför tror du att människor väljer Storsjömäklarna?

Framför allt för att våra mäklare tar hand om hela affären från början till slut. Det innebär att varje mäklare lägger mer tid i varje bostadsaffär och att både säljare och köpare får ett bättre omhändertagande. Den här relationen som blir mellan mäklare, säljare och köpare innebär ofta att kunderna kommer tillbaka nästa gång bostaden ska säljas.

Vi har verkligen bestämt oss för att ha en bra dynamik på jobbet. Det blir roligare men det gynnar också samarbetet mellan mäklarna – och det är viktigt. Varje mäklare är i sig sitt eget varumärke och vi vill att de ska utvecklas till sin fulla potential hos oss. Då blir vi ännu bättre för våra kunder.

Vad har du för tips till de som vill sälja sin bostad?

Jag tror att man ska välja mäklare noggrant. En bostadsaffär är i de flesta fall en affär som görs en handfull gånger i livet, den är inte alltid okomplicerad och det är viktigt att den blir rätt. Valet av mäklare, hens förmåga att fånga upp behov, omsorg om affären och marknadens förutsättningar är ofta hela skillnaden mellan en medioker och en riktigt bra bostadsaffär.
Som en av delägarna av Storsjömäklarna känner jag mig trygg i att vi kan erbjuda just det, en god affär.