Birka Strand 19, Birka Strand

Slutpris

5 100 000 kr

Intresserad?

Denna villa är såld, men du kanske är intresserad av liknande objekt till salu?

Birka Strand 19, Birka Strand (Krokom)

Välplanerad, arkitektritad villa med medvetna val av högsta klass - utsikt över fjäll och sjö!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  145 m²
 • Tomtarea
  1 845 m²
 • Driftskostnad
  40 161 kr/år

Välkomna hem! När ni kliver över tröskeln till denna arkitektritade drömbostad förälskar ni er i den generösa takhöjden, det genomgående härliga ljusinsläppet från samtliga väderstreck och de lokala, naturnära och enhetliga materialvalen. Här är alla val ytterst medvetna med lokal och hållbar utgångspunkt. Detta är verkligen en villa i tiden och för framtiden som måste ses och upplevas på plats! Det sjönära läget med gemensam brygga vid Storsjön i blickfånget gör verkligen inte saken sämre. Och det är väl ingen nackdel att vara befriad från kommunal fastighetsavgift fram till 2031.

De medvetna valen genomsyrar denna fantastiska bostad där de generösa sällskapsytorna prioriterats och storleken på sovrummen är anpassade till behoven. Ett av sovrummen är även flexibelt avdelat där väggen enkelt tas bort för er som önskar detta rum av större storlek. Allrum i anslutning till husets sovrumsdel där tv:n med fördel placeras kan även det enkelt byggas om till sovrum för er som önskar. Huset har även två badrum där ni kan njuta av både dusch, badkar och bastu. Här finns alltså något för hela familjens önskemål och behov.

Husets kök och vardagsrum i öppen planlösning är den naturliga samlingsplatsen för både familj och vänner. När maten tillagas vid den fantastiska köksön njuter ni samtidigt både av den härliga sjöutsikten som de stora fönsterpartierna bjuder på och värmen som sprider sig från den moderna och centralt placerade vedkaminen. Självklart har huset en rymlig och välplanerad tvättstuga med gott om utrymme att hantera och förvara familjens tvätt och dessutom gör de tröskelfria övergångarna och skjutdörrarna huset ovanligt praktiskt och lättstädat. Genomtänkta och medvetna val även här alltså!

Att snabbt och enkelt kunna promenera till stranden och den gemensamma bryggan med picknickkorgen i högst hugg är verkligen pricken över i:et med ett sådant här fantastiskt läge. Kanske passar ni en varm sommardag på att ta er ett skönt svalkande dopp i Storsjöns klara vatten.

Den isolerade förrådsbyggnaden med carport erbjuder flera rum med gott om utrymme både för familjens bil och förvaring av cyklar, gräsklippare osv.

Denna hälsosamma, hållbara och klimatsmarta konstruktion är byggd för nuvarande och framtida generationer av Isotimber. Väggar bestående av trä med isolerande luftkanaler, ingen tilläggsisolering eller fuktspärr av plastfolie behövs! Dessa isolerade träväggar ger därför en hälsosam inomhusmiljö samtidigt som de bidrar i kampen mot den globala uppvärmningen. Fasadens obehandlade granpanel är även den medvetet vald för sitt långsamma och vackra åldrande och passar perfekt till husets naturliga konstruktion.

Tomten är lättskött och har ett härligt solläge samt gott om utrymme för barnens lekar och möjligheter till odling för er som önskar. Här bjuder läget verkligen på det bästa av två världar, sjönära men ändå lugnt och vindskyddat. För den friluftsintresserade finns här fantastiska möjligheter att nyttja Storsjön och dess natursköna omgivningar för att njuta av aktiviteter såsom fiske, paddling, bad och bärplockning sommartid samt till exempel skid- eller skoteråkning under vintern.

I Ås bor barnfamiljen bekvämt med F-9 skola och flertalet förskolor både kommunala och kooperativa i närheten. Med skidspår, fotbollsplaner och stor idrottshall erbjuder flera idrottsföreningar gott om aktiviteter året runt för både stora och små. Cykelvägen längs sjön tar er snabbt och smidigt till Östersunds centrum, ca 8,5 km bort och till Krokom är avståndet ca 1,5 mil. Lantlig omgivning med hästhagar och bondgårdar men ändå bara 10 minuter med bil från Östersund. Det finns även mycket goda bussförbindelser från Ås till Östersund och Krokom. Ås skola har nyligen byggts ut och har årskurser F-9 med ca 430 elever, 6 fritidsavdelningar samt fritidsgård. I Ås finns två kommunala förskolor samt föräldrakooperativet Solägget och personalkooperativet Hjärtat.

Närhet finns till elljusspår och en golfbana finns i Krokom. Ett stenkast från tomten finns en allmänning där badbrygga finns. För möjlighet till båtplats så finns till exempel Ås båthamn att tillgå.

Välkomna på visning!

Storsjömäklarna

Kontakta oss om du är intresserad av liknande villor till salu eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Område