Fagervallsgränd 15A, Odenslund

Accepterat pris

825 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Fagervallsgränd 15A, Odenslund (Östersund)

Stor 1:a i lummiga Odenslund

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  41 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Månadsavgift
  2 573 kr

Fördelaktigt läge på lugn gata där du har gångavstånd till välsorterad matbutik, Mittuniversitetet och stadskärnan finner vi denna välplanerade enrummare. Det perfekta boendet för dig som köper din första bostad, ska studera eller vill ha ett mindre, bekvämt boende en halv trappa upp i huset. Lägenhetens 41 kvm är smart fördelade på ett allrum med plats för både dubbelsäng och soffa, kök där upp till 6 matgäster får plats, badrum samt en rymlig hall som erbjuder bra förvaring för kläderna. Från allrummet nås balkongen som har ett ypperligt solläge. Välskött förening med god ekonomi och där bredband och kabel-tv ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet för den som köper lägenheten att även köpa möblerna som finns i lägenheten.

Välkommen på visning!

Sofia Andersson
Ansvarig mäklare

Sofia Andersson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  41 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  114 / 1002

Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Interiör

Rumsbeskrivning: HALL
Ni välkomnas in i hallen där det finns plats att hänga av sig ytterkläderna. En genomgångshall till vänster har bra klädförvaring med ett Elfa-system bakom draperiet.

BADRUM
Genomgångshallen tar dig vidare till badrummet som renoverades ca -90 i föreningens regi i samband med stambyte.

KÖK
Lägenhetens kök är ovanligt rymligt för att vara i en 1:a, här får det plats ett matbord för upp till 6 personer och det finns gott om skåp och förvaring. Maskinellt är köket utrustat med fullstor kyl och frys, spis, fläkt samt diskmaskin (-19).

ALLRUM
Allrummet har ekparkett på golvet som slipades så sent som 2018. En skena i taket delar av rummet till en liten alkov där sängen får plats. Utgång till balkongen som har ett soligt söderläge.

TV

Com Hem, grundutbud ingår i månadsavgiften

Internet

Telenor, ingår i månadsavgiften

Övrigt

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1950-52
 • Fönster
  3-glas
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-06-13
 • Prestanda
  114 kWh/m²/år

Exteriör

Bilplats

Separat kö till garage och parkering tecknas via HSB.
Fn lång kö.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  2 573 kr
 • Andel i BRF
  0,4543 %
 • Andel av årsavg.
  0,4543 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr

I månadsavgiften ingår vatten, värme, kabel-tv, bredband samt bostadsrättstillägg

Driftskostnader
 • El
  225 kr
 • Försäkring
  77 kr

Totalt: 302 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB:s Brf Björktrasten

Stabil HSB förening bestående av 145 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 10 lokaler på adresserna Skolgatan 40-46 C, Odensängsvägen 4-10, Fagervallsgränd 13-15 A-B samt 17, Allégatan 41-45 A-B samt 47. Innergårdar med grönytor och utemöbler, grillplats och boulebana.

Ekonomi

Ingen avgiftsförändring är beslutad.

Ekonomin i bostadsrättsföreningen är god.
2019-01-01 höjdes avgiften med 2%.
2018-01-01 höjdes avgiften med 2%.
2017-01-01 höjdes avgiften med 2%.
2016-01-01 höjdes avgiften med 2%.

Renoveringar

Fönsterbyte planeras att påbörjas av föreningen under 2021. (Entreprenör för detta är ännu ej upphandlad och när det påbörjas och hur det kommer gå till kan också komma att påverkas av rådande pandemi)

Målning trapphus och tilläggsputs av fasad finns med i underhållsplanen med beräknad start 2025.
Anslutning av dagvattenledningar till kommunala nätet utfördes hösten 2017.
2017: byte till rörelsedetektorer för invändig belysning.
2016: Nytt låssystem installerades
2012-2013 Renovering av hissar inom föreningens fastigheter
2010-2014 Tak
2008: OVK
2009: Grovtvättstuga färdigställs
2001: Tre tvättstugor renoveras
1988/ 1989: Omdragning av el, extraglas insatt, trappuppgångar renoverade. Tilläggisolering ytterväggar/ fönster. Stamrenovering horisontella stammar i kök/ badrum, byte av radiatorer.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter. Första året betalas en årsavgift på 300kr som sedan ingår i månadsavgiften på bostadsrätten.

Inom föreningen finns cykelförråd, snickeri, målarrum, vävstuga. Här finns även ett övernattningsrum som går att hyra för 100 kr/dygn, max fem dagar i rad. På Allegatan 45 finns möjlighet för boende att hyra lokal för aktiviteter 400kr för halvdag/600kr för heldag (Via Hjärt & Lungsjukas förening). Det finns tre tvättstugor som renoverades 2001 och grovtvättstugan färdigställdes 2009. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp.

Dokument

Länkar

Område

I närheten

I Odenslund bor ni i mycket attraktivt område i uppväxt miljö med stora grönområden och härliga promenadstråk. Närhet till Tegelplan med välsorterad matbutik, gym, restaurang och café. I området finns grundskola, fritids samt förskolor. Bra förbindelser till centrum med både cykel och buss. Gångavstånd till universitetet och Östersunds centrum.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.