Norderön 510, Norderön

Slutpris

1 250 000 kr

Intresserad?

Denna villa är såld, men du kanske är intresserad av liknande objekt till salu?

Norderön 510, Norderön (Östersund)

Drömprojekt med lantligt läge på stor tomt!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  266 m²
 • Tomtarea
  5 423 m²
 • Driftskostnad
  52 928 kr/år

Välkomna till vackra Norderön och till öns gamla skola som den senaste tiden använts som lokal för förskolans verksamhet. Här erbjuds nu ett unikt tillfälle att förvärva denna fastighet med stor potential. Dags att dra på sig snickarbyxorna och skapa er framtida drömbostad i denna rymliga byggnad på stor tomt i lantliga omgivningar centralt beläget på ön. Här är det verkligen fantasin som sätter gränsernas! Skolan är inflyttningsklar som boende för en familj med kök och badrum i gott skick på plats och fina grundförutsättningar för ett ekonomiskt boende med låga driftskostnader där både bergvärme och FTX-ventilation med värmeåtervinning är installerat. På den rymliga tomten finns gott om plats för uppförande av garage, förråd och andra byggnader utifrån era behov.

Entréer välkomnar er både från husets fram- och baksida med en stor farstu tillbyggd på baksidan med gott om utrymme. Husets entréplan består vidare av inre hall med handfat, två rum med generöst ljusinsläpp och fin fjällutsikt från det ena största rummet, tvättrum med dubbla wc-rum i anslutning som skulle passa perfekt som tvättstuga samt ett enklare fd. kök. Ett gjutet valv som fungerat som öns byarkiv med rejäl tilltagen valvsdörr, passar bra för säker förvaring. Trappa till övre plan finns både från inre hallen på baksidan och vid hallen på framsidan. Källaren med pannrum nås även denna från hallen på baksidan.

På det övre planet finner ni husets kök och badrum, två större rum och flera mindre rum att använda som de är eller bygga om och anpassa utifrån era önskemål. Fin fjällutsikt har ni även härifrån det ena av de större rummen.

Norderön är den näst största ön i Storsjön, Jämtland och utgör en gammal kulturbygd med anor så långt tillbaka som vikingatiden. På ön bor idag ca 130 personer med en gemensam byaförening som bidrar till en härlig gemenskap, framåtanda och byakänsla. Tidigare har jordbruket varit öbornas främsta försörjningskälla men idag är många egenföretagare inom andra verksamheter och idag har ön både restaurang och golfbana. År 1438 skrevs Norderön – naerdrö. Namnet har tolkats till gudinnan Njärds Ö. En annan tolkning och kanske den vanligare är att ön är uppkallad efter den fornnordiske guden Njord, far till fruktbarhetens gud Frö som förmodligen gett namn till Frösön. På Norderön har man anträffat och bevarat omkring 40 fornlämningar och även ett tjugotal gravhögar från järnåldern finns på ön. Vid öns södra udde finns kalkugnar och vid lerviken sydväst om Böle finns flera kalkugnsruiner.

Förbindelsen med fastlandet är Trafikverkets färjor eller isvägar. Färjorna från fastlandet på båda sidor om ön går varje hel- och halvtimme och det tar med bil ca en 30 minuter in till centrala Östersund från Norderön. För barnfamiljen är här praktiskt med buss som hämtar barnen på ön för vidare transport till deras skolor.

Välkomna på visning!

Storsjömäklarna

Kontakta oss om du är intresserad av liknande villor till salu eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Område

I närheten

På vackra Norderön bor ni i lantlig vacker miljö med Storsjön som närmaste granne. Här kan ni njuta av den vackra utsikten över bl a Oviksfjällen. Här finns en framtidstro och en aktiva människor. Tivars gårdsmejeri som är mycket populärt erbjuder både familjedagar med musik, restaurang och gårdsbutik. På Norderön finns även en golfbana som öppnar med sommar greener långt före de andra banorna. Skola finner ni närmast antingen i Orrviken eller i Böle friskola.

Besök gärna www.norderon.se och www.skargardsvagen.se