Fjällhalsen 225, tomt nr 62, Bydalen

Slutpris

700 000 kr

Intresserad?

Detta fritidshus är sålt, men du kanske är intresserad av liknande objekt till salu?

Fjällhalsen 225, tomt nr 62, Bydalen (Åre)

Genuin fjällstuga med vacker omgivning i Fjällhalsen!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  29 m²
 • Tomtarea
  1 500 m²
 • Driftskostnad
  22 840 kr/år

Nöjet är helt på vår sida då vi nu kan erbjuda denna charmiga fjällstuga belägen på en av de bästa tomterna i området. Ett stenkast från stugan ligger skidleden som tar er ut i liftsystemet där ni kan njuta av flertalet nedfarter. Med tillhörande gäststuga finns det plats för vänner och bekanta. Stugan står idag på arrenderad tomt men markägarna önskar att en köpare friköper tomten.

Tomten är stor och ligger med ett ogenerat läge vilket gör att det känns som äkta fjällmiljö. Det är nybruten väg fram till stugan och parkering finns för två bilar på den grusade infarten.

Stugan har 29 väldisponerade kvadratmeter men känns större tack vare smarta lösningar och snickerier. I storstugan finns garderob/tv-möbel, bäddsoffa och från matplatsen har man en hänförande utsikt över Drommen. Pricken över i:et är en kamin som värmer gott och ger en extra mysfaktor. Stugan rymmer även ett mindre kök, sovrum samt en toalett med dusch som nås via en egen dörr från altanen. En stor altan i söder sträcker sig över hela framsidan. Här finns plats för både utemöbler och solstolar. Ett mindre förråd finns på baksidan av stugan. Merparten av inventarierna ingår i köpet så det är bara att flytta in för en köpare.

Gäststugan är ett mysigt kryp in för den som vill hysa in sig som gäst och här finns våningsäng samt väggfasta skåp som rymmer förvaring. Här sover man gott med naturen in på knuten.

På gångavstånd från stugan finns serveringen, Fjällhalsen – Stället På Fjället, som kommer att erbjuda fik och butik från och med jul i år. Här kommer det finnas hemgjord läsk, hembakade kakor, matiga mackor, våfflor samt en slöjdbutik. Till Bydalen är det endast 3 km med bil där Bydalens Wärdshus finns. I Höglekardalen finns också ett värdshus som erbjuder det mesta. Förutom god mat, med allt från dagens stora buffé till festmåltider finns här reception, skipassförsäljning, livsmedelsbutik, konferens samt skidshop/skiduthyrning- allt i samma byggnad.

Ta chansen att bli ägare till ett riktigt smultronställe i den Jämtländska fjällvärlden med riktiga naturupplevelser året runt!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du är intresserad av liknande fritidshus till salu eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Område

I närheten

Bydalsfjällen - En dalgång med svängrum!

Här är det verkligen genuint och gemytligt. Här finns äkta omtanke, ett personligt värdskap som gör det enkelt och trivsamt att vara gäst. Här kan ni få ett personligt möte, bara ni och fjället och ett trevligt äventyr som ger minnen för livet. I Bydalsfjällen ingår destinationerna Höglekardalen, Bydalen, Fjällhalsen och Gräftåvallen.

I Bydalen, mitt i de vackra Bydalsfjällen, bor du mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för dig av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Det finns många möjligheter i Bydalsfjällen. Som exempelvis, förstklassigt fiske, skotersafari, fjällridning på nordsvenska hästar med guide och massor av sevärdheter. Eller ta en tur med båt, kanot eller mountainbike. Från Östersund och flygplatsen är det ca 6 mils bilfärd. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Bydalen.

Bydalen ligger naturskönt beläget mitt i skidsystemet, och här åker du skidor direkt från stugan ut i hela skidsystemet. Bydalens Wärdshus är en av de naturliga samlingsplatserna i dalen. Hit vänder du dig för mat, dryck, umgänge, information i receptionen, bastu, badtunnebad, underhållning och konferens.
I restaurangen finns allt från lunchmeny med dagens rätt till mycket fina 7-rättersmenyer med lokala råvaror.

Runt restaurangen i centrum finns allt nära till hands. Skidshop/ skiduthyrning, skipassförsäljning, reception och livsmedelsaffär, allt i samma byggnad.

Lite längre in i dalen återfinns restaurang Drommen där det serveras god och vällagad mat, smörgåsar, dagens lunch, våfflor eller varför inte en cappuccino och en kula vaniljglass. Kvällstid förvandlas restaurangen till en mysig fjällrestaurang. På menyn blandas svenska klassiker med Jämtländska inslag av ren, röding och ostar från Skärvången. Mat och goda viner i ljuv harmoni är ett brinnande intresse för sommelieren Marie Sällström. After ski vid brasan efter dagens slut är självklart för både stora och små. Temakvällarna på restaurang Drommen som tyrolerafton, grillafton och pizza buffé ska man inte heller missa.

Läs mer på www.bydalsfjallen.se, www.bydalen.com, www.hoglekardalen.com