Mårdsundsbodarna Myrvägen 1, Mårdsundsbodarna

Slutpris

960 000 kr

Intresserad?

Detta fritidshus är sålt, men du kanske är intresserad av liknande objekt till salu?

Mårdsundsbodarna Myrvägen 1, Mårdsundsbodarna (Åre)

Välskött fritidshus med drömläge vid fjällets fot!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  70 m²
 • Tomtarea
  1 884 m²
 • Driftskostnad
  18 464 kr/år

Välkomna till Mårdsundsbodarna och förälska er i lugnet och detta fantastiska och högt belägna fritidshus med utsikten mot Sällsjöfjället från altanen vid entrén och från de stora fönstren i storstugan. Och som om inte detta vore nog så erbjuds ni från tomten, den skyddade altanen och från ett av sovrummen en milsvid utsikt mot fjällen i nordväst med den majestätiska Åreskutan i fjärran. Detta är verkligen ett läge utöver det vanliga! En kort promenad från stugan och ni är här direkt uppe på kalfjället och här finns verkligen fantastiska möjligheter året runt till både pulshöjande aktiviteter och att bara andas, njuta och låta stressen bokstavligen rinna av.

Rymlig storstuga med centralt placerad vedkamin som sprider sin värme gott till både matplats och sällskapsdel efter en tur på fjället. Sovrum finns det två stycken av i dagsläget, men ni skapar enkelt ett tredje genom att dela av storstugan vid behov. Den del av stugan som inrymmer kök och badrum byggdes till på 80-talet och i badrummet har ni duschkabin, wc och vattenberedare för varmvattnet.

Med väl tilltagen luft-luftvärmepump från IVT som installerats 2018 har ni här perfekta förutsättningar för låga driftskostnader och ett mycket lättskött fritidsboende. Fiberanslutning är på väg till området och då kan ni enkelt styra denna värmepump via t.ex. mobilen.

Här befinner ni er med närhet till rika bär- och svampmarker där Jämtlands verkliga guld, hjortronen och kantarellerna lyser gult när ni lärt er var ni ska söka. I området erbjuds dessutom goda jaktmöjligheter efter t.ex. ripa, fina fiskevatten, vandringsleder sommartid samt skoterleder och turleder vintertid. Med 15 minuters bilresa når ni dessutom fjällparadiset Bydalen med ett väl utbrett liftsystem bestående av 15 liftar och 50 nedfarter. I Bydalen erbjuds också aktiviteter som skotersafari, ridning och afterski.

Varmt välkomna till Mårdsundsbodarna!

Storsjömäklarna

Kontakta oss om du är intresserad av liknande fritidshus till salu eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Område

I närheten

Mårdsundsbodarna ligger högt och vackert och erbjuder milsvid utsikt över storslagen natur. Fritidsområdet ligger vid foten av Sällsjöfjället ca 15 km väster om Bydalen i Åre kommun, Jämtlands län. Fritidsområdet består av ca 265 tomter och ca 135 stugor. Östersund är närmaste stad och därifrån är den närmaste bilvägen ca 6,5 mil om man åker över Hallen och den vackra färjeleden/isvägen över Storsjön via Norderön-Isön-Andersön.

Stenhyddan uppe på fjället efter vandringsleden mellan Mårdsundsbodarna och Bydalen och är den mest kända och populära turistattraktionen i Mårdsundsbodarnas närområde. Den uppfördes 1896 för dåtidens "luftturister". Stenhyddan besöks idag årligen av ett tusental fjällvandrare för vila och fika.

För de som uppskattar utförsåkning är det ca 1,5 mil till Bydalen. Bydalen/Höglekardalen tillsammans med Gräftåvallen och Mårdsundsbodarna är Jämtlands näst största vintersportsområde efter Åre. Området marknadsförs under namnet "Bydalsfjällen". I området finns full service med skidskolor, skiduthyrning/försäljning, livsmedelsbutiker, restauranger och konferenslokaler.

I närheten av Mårdsundsbodarna finns mycket fina bär och svampmarker samt fina fiskevatten. Fiske kan bedrivas i Sällsjön, Håckren, Dammån samt tjärnarna på Västfjället (fiskekort krävs). Det är även populärt att jaga ripa på fjället (jaktkort krävs).

För mer info se gärna
www.mardsundsbodarna.se
www.bydalsfjallen.se