Hårdängegatan 14B, Blomängen

Accepterat pris

1 175 000 kr

Högsta bud

1 250 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 250 000 kr 26/02 10:54 2
 • 1 230 000 kr 26/02 10:41 3
 • 1 200 000 kr 26/02 10:18 2
 • 1 175 000 kr 26/02 10:00 3
 • 1 100 000 kr 16/02 10:27 2
 • 900 000 kr 12/02 20:46 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Hårdängegatan 14B, Blomängen (Östersund)

Rymlig lägenhet med lugnt läge i omtyckt förening

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  59 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Månadsavgift
  3 283 kr

Med högt och fint läge ligger denna mycket tilltalande lägenhet där ljuset flödar in och lyser stora delar av dagen. Lägenheten har genomgående renoverats med ljust och modernt kök samt ytskikt i sobra färger. Vardagsrummet är stort och rymligt och bjuder in till umgänge med plats för matbord och soffgrupp. Generöst ljusinsläpp från burspråkets fönster samt den solsäkra balkongen med inglasning.

Det helkaklade badrummet har ljusa toner och erbjuder dusch samt utrymme för egen tvättmaskin. Sovrummet har ett rofyllt läge med plats för dubbelsäng och klädförvaring i två inbyggda garderober, utrymme finns för att inreda med fler om så önskas.

Lägenheten har ett optimalt och fridfullt läge på översta våningen utan insyn och med en balkong i soligt söderläge som erbjuder utsikt över trädtopparna och den grönskande innergården. Bostadsrättsföreningen är välskött och stabil där de flesta renoveringar är gjorda med b.la. relining, ny fasad och nya fönster.

På innergården finns uteplats med trädgårdsmöbler. Brf Daggkåpan är en stabil bostadsrättsförening med välskött ekonomi. Härifrån är det knappt 10 minuters promenad in till stan och i närheten finns campus, matvarubutik, café, restaurang och gym. Busshållplatsen ligger ett stenkast från huset.

Varmt välkommen!

Madeleine Söderström
Ansvarig mäklare

Madeleine Söderström

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  59 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  68

Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Interiör

Rumsbeskrivning:
HALL
Välkomnande hall med renoverade ytskikt och en öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar ljus och rymd. Klädavhängning finns till höger där hatthylla får plats samt utrymme för byrå. Ljus träpanel på väggen och antracitgrått klickgolv under dina fötter.

BADRUM
Till höger från hallen når du badrummet som är helkaklat i ljusa toner. Duschhörna med stång för draperi. Badrumsinredningen består av wc-stol, tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning. Förberett med vatten och avlopp för att installera tvättmaskin. Trevligt fönster tillför både ljus och frisk luft.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum som har utrymme för såväl soffgrupp och matbord för att bjuda in till trevliga middagar. Burspråk med fönster i vinkel ger extra fint ljusinsläpp, utgång till balkongen med inglasning och utsikt över den grönskande innergården. Ekparkettgolv och målade väggar.

SOVRUM
Till höger från vardagsrummet inrymmer sovrummet som har plats för dubbelsäng. Klädförvaring finns i två inbyggda garderober, önskas mer förvaring finns väggyta för ytterligare garderober. Målade väggar i grått och laminatgolv.

KÖK
Ljust och trevligt kök som renoverades 2012 med inredning från Epoq. Ljusa luckor med rostfria handtag som matchas med vitt kakel och bänkskiva i ek. Praktiskt med dubbla diskhoar i rostfritt som underlättar köksbestyren. Den maskinella utrustningen består av inbyggd ugn och mikro, spishäll, fläkt och diskmaskin. Intill fönstret finns plats för matbord med rum för 4 personer. Laminatgolv och målade väggar i grått.

Internet

Bredbandsbolaget

Övrigt

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Tillträde

Omgående

Byggnad

 • Byggår
  1959
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2017-04-03
 • Prestanda
  114 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E

Exteriör

Uteplats

Trevlig och vindskyddad balkong med inglasning som gör det möjligt att nyttja och inreda balkong på ett trevligt sätt. Balkongen har ett soligt och trivsamt läge mot den grönskade innergården.

Bilplats

Parkeringsplats. Går att hyra för 160 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Carportplats. Går att hyra för 200 kr/mån. Till carportplatsen är det separat kö.

För närvarande är det kö, i första hand får man en p-plats. På andra sidan Hårdängegatan finns det gott om avgiftsfria p-platser.

Övriga utrymmen

Till lägenheten finns ett källarförråd och matkällarförråd. Cykelförråd och gemensam tvättstuga finns också i källaren samt en "snabb" tvättstuga.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 283 kr
 • Andel i BRF
  1,0841 %
 • Andel av årsavg.
  1,0841 %
 • Repfond
  690 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 182 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
 • Pantsatt
  Ja

Inkl. värme, vatten, kabel-tv och gemensamhetsel

Driftskostnader
 • El
  70 kr
 • Försäkring
  95 kr

Totalt: 165 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB.s Brf Daggkåpan
 • Lägenheter
  91 st
 • Lokaler
  7 st
 • Äkta förening
  Ja

Husen i föreningen finns på Hårdängegatan 14 A-C, Krondikesvägen 10 A-B, 22 samt N. Torlandsgatan 13 A-B och de byggdes 1959. Alldeles i närheten ligger Tegelplan med mataffär och annan service.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och mycket renoveringar har redan gjorts.
Höjning gjordes med 1 % 2016, med anledning av fasadrenovering med tilläggsisolering. Inför 1/1 2021 har föreningen beslutat att höja avgifterna med 4%.

Renoveringar

2020: Installerat nytt låssystem på alla entrédörrar med portkod och tagg-bricka.
2019: Ommålning av trapphus och renovering av tvättstuga
2017: Nya lägenhetsdörrar
2016: Ny renoverad tvättstuga på Hårdängegatan 14. Asfaltering vid huskropp Torlandsgatan 13. Renovering av 2 st. uteplatser. Termostatbyte i gemensamma utrymmen.
2013-15: Fasadrenoveringen.
Ca 2009-2010 Relinades stammarna i köken. Elen och balkongerna är också renoverade.
Mitten av 1990-talet byttes fönster till 3-glas samt taken.
På slutet av 90-talet byttes stammarna i badrummen som då också renoverades.

Övrigt

Inför tillträde skall lägenheten besiktigas av föreningen då köpare och säljare skall vara med.
HSB tar ut en överlåtelseavgift samt ev pantförskrivningsavgift som betalas av köparen. Dessutom betalar föreningen medlemmar en engångsavgift på 500 kr. Detta är en depositionsavgift för att bla få tillgång till de erbjudanden och rabatter HSB kan erbjuda sina medlemmar. Samtidigt tar HSB ut årsavgift från köpare för första året om 300kr (förvärv efter 1/7 betalar 150kr).

Dokument

Bilder

Entré med nytt låssystem
Entré med nytt låssystem
Välkommen in!
Välkommen in!
Gott om plats för byrå eller annan förvaring
Gott om plats för byrå eller annan förvaring
Badrum med fint fönster
Badrum med fint fönster
Renoverat kök från Epoq
Renoverat kök från Epoq
Rofyllt sovrum
Rofyllt sovrum
Inred med garderober eller hängare
Inred med garderober eller hängare
Rymligt och trivsamt vardagsrum
Rymligt och trivsamt vardagsrum
Fint burspråk
Fint burspråk
Både soffa och matbord får plats perfekt för dig som vill bjuda hem vänner
Både soffa och matbord får plats perfekt för dig som vill bjuda hem vänner
Njut av fri sikt mot innergård och trädtoppar
Njut av fri sikt mot innergård och trädtoppar
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Balkongen ligger skyddad från väder och vind
Balkongen ligger skyddad från väder och vind
Planritning
Planritning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.