Stenhuggargränd 2, Lugnvik

Eller högstbjudande

575 000 kr

Högsta bud

575 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 575 000 kr 26/02 15:13 2
 • 550 000 kr 24/02 17:42 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Stenhuggargränd 2, Lugnvik (Östersund)

Renoverad enrummare med högt och trevligt läge!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  43 m²
 • Våningsplan
  4
 • Månadsavgift
  2 842 kr

Varmt välkomna till denna trivsamma och renoverade enrummare med bra läge i Lugnvik. Eftersom den ligger högt upp på 4:e våningen har man ett perfekt solläge mest hela dagen och en fantastisk utsikt över Storsjön och Frösön. Hiss finns till alla våningsplan!

Loftgången tar er till ytterdörren som välkomnar er in till entrén och hallen som erbjuder goda förvaringsmöjligheter i en stor skjutgarderob med praktisk inredning. I anslutning till hallen finner ni badrummet som är utrustat med badkar, toalett, kommod och spegelskåp.

Köket bjuder på gott om förvaring och all önskad utrustning finns för den som gillar att laga mat. Vid sidan av köket finner ni matplatsen som rymmer matbord och stolar för fyra personer. Här kan man umgås medan den glade kocken gör sitt jobb i köket.

Rummet rymmer både soffa, bokhylla, tv-möbel och sängplats. Härifrån nås också den inglasade balkongen där både bord, stolar och krukväxter får plats. Utsikten är slående och här sitter man gärna med en god vän tills timman blir sen.

Till lägenheten finns ett eget förråd som är beläget i källarplanet. Föreningen har gott om allmänna utrymmen såsom samlingslokal, bastu, gym, hobbyrum, cykelförråd och ett övernattningsrum som går att hyra för en symbolisk summa.

Bostadsområdet är mycket trivsamt med mycket grönytor att springa och leka på samt flera lekplatser i området. Närhet till grundskola 1-9, förskola, hälsocentral och bensinstation med närlivs och pizzeria. Även nära till Storsjön med fin natur samt närhet till elljusspår för skidåkning och löpning. Till Östersunds centrum är det ca 5 km och goda bussförbindelser finns.

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  43 m²
 • Våningsplan
  4
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  305 / 1404
Interiör

Entré/hall: I entrén sitter en hatthylla som erbjuder avhängningsmöjligheter. I hallen finns en stor och rymlig skjutgarderob med inredning som underlättar förvaringen. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna går i en grå kulör.

Badrum: Badrumsinredningen består av badkar, toalettstol, kommod och spegelskåp. Väggar och golv är klädda med plastmatta.

Kök/matplats: Köksinredningen går i svart och vitt och gott om förvaringsmöjligheter finns i skåp och lådor. Ovanför bänkskivan sitter ett snyggt vitt kakel. köksutrustningen består av kyl/frys, spishäll, ugn, mikro, diskmaskin och rostfri diskho. Väggarna går i en grå kulör och på golvet ligger ett laminatgolv. Matplatsen rymmer ett bord för fyra personer och här sitter en snygg fondtapet på en av väggarna och en spegelvägg på den andra väggen.

Rum: Plats för stor bäddsoffa eller säng och soffa. Här sitter en snygg fondtapet i grått och svart och på golvet ligger ett laminatgolv. Härifrån nås även den inglasade balkongen. Här finns gott om plats för både möbler och krukväxter. På golvet ligger en filtmatta och fönstren är utrustade med rullgardiner.

TV

Telenor är kabelleverantör.

Internet

Föreningarna i Lugnvik Brf 18, 21 och 22 erbjuder ett kvalitetsbredband till en låg kostnad. Idag erbjuds upp till 100/100 Mbit (100 Mbit Nedströmshastighet / 100 Mbit Uppströmshastighet) för 150 kr/månad.

Övrigt

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-1200 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
 • Byggår
  1973
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-12-17
 • Prestanda
  117 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E

Exteriör

Uteplats

Inglasad balkong

Bilplats

272 garageplatser. Kö fn. 350kr/mån
108 carportplatser. Kö fn. 250kr/mån
190 p-platser. Finns lediga motorvärmarplatser. 150kr/mån.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns även tillgång till gym, bastu, samlingslokal och övernattningsrum som alla renoveras under december 2013 och början av 2014. Här finns även ett hobbyrum (snickeri) och rum för cykel/barnvagnsförvaring samt tvättstuga.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  2 842 kr
 • Andel i BRF
  0,1490 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 190 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  476 kr
 • Pantsatt
  Ja

I månadsavgiften ingår värme, vatten och basutbud av tv-kanaler. I månadsavgiften ingår avbetalning av kostnaden för renovering av balkongerna med 400 kr per månad.

Driftskostnader
 • El
  50 kr
 • Försäkring
  66 kr

Totalt: 116 kr/mån

Bostadsrätts­förening

BRF Östersundshus 18
 • Lägenheter
  492 st
 • Lokaler
  14 st

Bostadsrättsföreningen Östersundshus nr 18 äger fastigheten Sprängaren 5-7 och 9-11 i Östersunds kommun med 30 st byggnader med 492 lägenheter och 14 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1974/75. Fastigheternas adress är Färgargränd 1-43, Kopparslagargränd 1-43 och 2-44 samt Stenhuggargränd 2-26 i Östersund. Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts sedan 2020 av Fastighetssnabben.

Ekonomi

I BRF Östersundshus nr 18 har lägenheterna separata el-mätare. Vilket innebär att lägenhetsinnehavaren betalar för förbrukad el, fasta avgifterna till Jämtkraft ingår i månadsavgiften till föreningen.

Föreningen har inte beslutat om någon avgiftshöjning i dagsläget.

Renoveringar

Under 2019 har garage renoverats och carportar uppförts på de flesta parkeringsplatserna.
Föreningen kommer att se över och fräscha upp utomhusmiljön löpande de närmaste åren i samarbete med samtliga bostadsrättsföreningar i Lugnvik. Man kommer även se över värmekulvert.

Inglasning och ombyggnation av balkongerna är gjort under 2018. En balkongavgift om 400kr/månad har lagts på avgiften i samband med detta.
Lägenhetsdörrar i lofthusen är utbytta 2015 och i låghusen är detta gjort under 2017-2018. Låghusen har målats om och byte av nyckelsystem har genomförts på alla lägenheter 2015. Elen är renoverad. Taket lades om 2010-2011. 2006 byttes samtliga fönster och altandörrar i föreningen. Ventilationen är utbytt för några år sedan.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det gemensam tvättstuga, gym med dusch och bastu, uthyrningslägenhet som går att boka för 150kr/dygn, samlingslokal, pingisrum, snickarverkstad samt cykelförråd.

Övrigt

Föreningens innergårdar är gröna och välskötta. Det finns lekplatser, lekstuga och på våren ställs trädgårdsmöbler ut.

Dokument

Bilder

Vy mot hall och kök
Vy mot hall och kök
Kök med gott om förvaring
Kök med gott om förvaring
Vy över köket
Vy över köket
Vy från kök
Vy från kök
Snyggt kök med alla bekvämligheter
Snyggt kök med alla bekvämligheter
Kök/matplats
Kök/matplats
Vy mot matplats och rum
Vy mot matplats och rum
Matplats för fyra personer
Matplats för fyra personer
Vy mot matplats och kök
Vy mot matplats och kök
Rum samt matplats
Rum samt matplats
Gott om plats för soffa och tv-möbel
Gott om plats för soffa och tv-möbel
Rum
Rum
Utgång till inglasad balkong
Utgång till inglasad balkong
Rum
Rum
Gott om plats för möbler och krukväxter
Gott om plats för möbler och krukväxter
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Vy från hallen
Vy från hallen
Stora skjutgarderober erbjuder förvaring
Stora skjutgarderober erbjuder förvaring
Entrén
Entrén
Badrum
Badrum
Loftgång som skyddar mot snön
Loftgång som skyddar mot snön
Vy mot entrésidan
Vy mot entrésidan
Vy mot baksidan och balkongerna
Vy mot baksidan och balkongerna

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.