Rådhusgatan 28 B, Centralt

Accepterat pris

2 300 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Rådhusgatan 28 B, Centralt (Östersund)

Bo nära stadens puls i lugnt centralt område.

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  5 r.o.k.
 • Boarea
  123 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Månadsavgift
  6 043 kr

Välkomna till denna centrala lägenhet som har stora representativa sällskapsutrymmen, trevligt modernt kök och möjligheten till matrum eller extra sovrum. Koppla av i glada vänners lag med en trivselhöjande värmande brasa i vardagsrummet eller njut av en god bok i det stora biblioteket. Här bor ni i stadskärnan med all tänkbar service i närområdet.

Lägenheten har en takhöjd på 2,6 meter och erbjuder vardagsrum och bibliotek i öppen planlösning med vackert ekparkettgolv och fungerande öppen spis. Utgång till möblerbar balkong mot Brogränd. Fullt utrustat kök med släta köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. Stort separat matrum. Härlig miljö för matlagning och för middagar med både släkt och vänner. När lusten faller på så har ni restaurangen ”En liten röd” i samma kvarter. Renoverat badrum med klinker, golvvärme och kaklade väggar. Utrustat med duschhörna med vikväggar av glas. Tre rymliga sovrum med bra förvaring. Stor hall med klinkergolv där inre delen har tre inbyggda praktiska garderober. Renoverad gästtoalett i hallen.

Bra bostadsrättsföreningen som följer en långsiktig underhållsplan. Föreningen har parkeringar på gården. Här har ni allt inom bekvämt avstånd där ni kan njuta av närheten till stadens utbud av affärer och restauranger. Bra bussförbindelser. I området finns regionsjukhuset.

Välkomna att anmäla er till visning!

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  5 r.o.k.
 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  123 m²
 • Våningsplan
  1 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  4

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Lägenheten ligger en halv trappa upp.

Interiör

RUMSBESKRIVNING: Lägenheten disponeras enligt följande:

VARDAGSRUM
Vardagsrum som har ekparkettgolv, fungerande öppen spis, tapet och öppen planlösning mot biblioteket som kan avskiljas med skjutdörrar. Utgång till möblerbar balkong mot Brogränd.

BIBLIOTEK
Med ingång från vardagsrummet finns ett bibliotek som har ekparkettgolv, tapet och stora fönsterpartier åt två håll.

KÖK
Modernt kök som har släta köksluckor och gott om förvaringsutrymmen i utdragslådor och överskåp. Laminatbänkskiva, dubbelho och engreppsblandare. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl & frys, spishäll, köksfläkt, inbyggnads ugn & micro samt diskmaskin. Klinkergolv, tapet och fönster mot innergården. Serveringsgång med under- och överskåp samt praktisk bänkskiva.

MATRUM
Matrum som har ekparkettgolv, tapet och fönster mot Brogränd. Här finns plats för stort matbord.

SOVRUM 1
Sovrum som har trägolv, bröstpanel, tapet och fönster mot Brogränd.

SOVRUM 2
Sovrum som, används som master bedroom, har trägolv, tapet, garderobsvägg med skjutdörrar och stort fönster mot Rådhusgatan.

SOVRUM 3
Sovrum som har klickgolv, tapet, två garderober med skjutdörrar och fönster mot Rådhusgatan.

BADRUM
Renoverat badrum som har klinker, golvvärme och kaklade väggar. Utrustat med duschhörna med vikväggar av glas, stort tvättställ med skåp & lådor, överskåp, wc-stol och handukstork.

HALL
Välkomnande hall som har klinkergolv, tapet och bra utrymme för ytterkläder. Inre hallen har extra ytterdörr och tre inbyggda garderober.

TOALETT
Renoverad gästtoalett som har klinkergolv och delvis kaklade väggar. Utrustat med tvättställ med underskåp, spegel och wc-stol.

TV

basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband för internet ingår i månadsavgiften.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggår
  1944
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Renoveringar

Kök, badrum och gästtoalett är renoverade.

Exteriör

Uteplats

Möblerbar balkong mot Brogränd.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör stort vindsförråd och källarförråd. I källaren finns tvättstuga och relax med bastu.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  6 043 kr
 • Andel i BRF
  6,1680 %
 • Andel av årsavg.
  6,1680 %
 • Repfond
  404 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 190 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  476 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Driftskostnader
 • El
  500 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 600 kr/mån

Uppskattade driftskostnader.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Kaptenen
 • Lägenheter
  23 st
 • Lokaler
  1 st
 • Äkta förening
  Ja

Föreningen har 23 lägenheter med ett centralt läge. Här finns både vindsförråd och källarförråd till lägenheterna. I byggnaden längs Rådhusgatan finns cykelförråd, ett mindre gym med bastu samt en stor samlingslokal. Här ligger också tvättstuga och torkrum.

Ekonomi

Ingen höjning av månadsavgiften 2020.
Avgiften höjdes med 1% fr o m 2019-01-01.

Renoveringar

2020: Brandskyddsöversyn i gemensamma utrymmen. Målning fasad gårdshus. Byte termostatventiler samtliga lägenheter.
2019: Reparation asfalt på gården
2018: Nya 3-glasfönster
2017: Byte ventilation på en liten röd
2016: Balkongrenovering
2015: Fasadrenovering och målning av balkongerna.
2011: Renoverades alla balkonger som också fick nya dörrar.
2004: Byttes all el ut i fastigheten. I samband med detta infördes gemensamhetsel vilket gör att den fasta elavgiften ingår i månadsavgiften. Den boende betalar endast den faktiskt förbrukade elen och den regleras på månadsavierna från föreningen.
2001 renoverades och stambyttes alla badrum.

Under 2000-talet renoverades tvättstugan och dörrarna byttes ut till säkerhetsdörrar.

Under 1990-talet bytte man ut taket och satte in ett extra glas i fönstren.

Gårdsplan

Asfalterad innergård med parkeringar.

Dokument

Övrig information

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 840 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Hantering av personuppgifter
Information angående hantering av personuppgifter På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Central bostad!
Central bostad!
Avkopplande miljö i biblioteket!
Avkopplande miljö i biblioteket!
Härlig atmosfär & rymd!
Härlig atmosfär & rymd!
Bostad med stora sällskapsutrymmen!
Bostad med stora sällskapsutrymmen!
Vardagsrum & bibliotek i öppen planlösning!
Vardagsrum & bibliotek i öppen planlösning!
Värmande öppen spis!
Värmande öppen spis!
Trevlig lugn innergård.
Trevlig lugn innergård.
Modernt kök!
Modernt kök!
Ljusa luckor och gott om förvaringsutrymmen!
Ljusa luckor och gott om förvaringsutrymmen!
Serveringsgång mot kök!
Serveringsgång mot kök!
Serveringsgång mot intilliggande matrum!
Serveringsgång mot intilliggande matrum!
Matrum med plats för stort matbord!
Matrum med plats för stort matbord!
Ljust vardagsrum!
Ljust vardagsrum!
Balkong mot Brogränd!
Balkong mot Brogränd!
Badrum med klinker & golvvärme!
Badrum med klinker & golvvärme!
Master bedroom
Master bedroom
Garderobsvägg i master bedroom.
Garderobsvägg i master bedroom.
Sovrum
Sovrum
Sovrum 3
Sovrum 3
Förvaring i sovrum 3.
Förvaring i sovrum 3.
Hall med klinkergolv.
Hall med klinkergolv.
Inre hall med bra förvaringsmöjligheter.
Inre hall med bra förvaringsmöjligheter.
Renoverad gästtoalett!
Renoverad gästtoalett!

Planlösning

Område

I närheten

I Östersunds centrum finns allt inom bekvämt avstånd. Här finns en livskraftig stadskärna med butiker och företag för alla smaker. Flera populära cafeer och restauranger. Välsorterade matbutiker. Till strandpromenaderna vid Storsjön är det bara några få kvarter. Där finns också båthamnen, välbesökt sommarrestaurang och badhusparken att njuta av både sommar och vintertid.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.