Norra Torlandsgatan 15C, Blomängen

Accepterat pris

1 150 000 kr

Högsta bud

1 250 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 250 000 kr 21/01 20:52 2
 • 1 225 000 kr 21/01 13:51 1
 • 1 200 000 kr 21/01 08:46 2
 • 1 150 000 kr 19/01 18:18 1
 • 1 100 000 kr 19/01 17:57 2
 • 1 050 000 kr 13/01 11:18 1
Visningar
 • 24/1
  24/1, 11:00–11:30 Vänligen kontakta mäklaren för anmälan!
Norra Torlandsgatan 15C, Blomängen (Östersund)

Ljus och välplanerad 2:a med balkong i solsäkert läge!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  53 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Månadsavgift
  3 352 kr

Välkomna hem till denna mycket tilltalande lägenhet, med högt och fint läge där ljuset verkligen flödar in och solen lyser stora delar av dagen och kvällen. Lägenheten har genomgående renoverats med nya moderna ytskikt och ett stilrent, klassiskt kök i modernt grå nyans med nya vitvaror och femtiotalskänslan snyggt bevarad. Matplatsen och köket i hjärtat av bostaden är verkligen en plats att trivas i med generöst ljusinsläpp från burspråkets fönster. Det helkaklade badrummet i ljusa toner erbjuder badkar för långa avkopplande stunder eller en snabb dusch. Rymligt vardagsrum med utgång till den solsäkra balkongen och sovrum med gott om plats för dubbelsäng dessutom gott om förvaring i lägenheten med fyra inbyggda garderober i hallen.

Lägenheten har ett optimalt och fridfullt läge på översta våningen utan insyn och med en balkong i soligt sydvästläge som erbjuder utsikt över takåsarna och Gustavsbergsbacken. Bostadsrättsföreningen är välskött och stabil där de flesta renoveringar är gjorda med b.la. relining, ny fasad och nya fönster. Föreningen kan även erbjuda medlemmarna bekvämligheter såsom tillgång till gästlägenhet, hobbyrum och tvättstuga. Allt för att ni skall trivas i många år framöver.

Här bor ni med direkt närhet till campusområdet och Tegelplan som b.la. erbjuder välsorterad matvarubutik, gym, café och restaurang. Stadskärnan och fina strövområden ligger inom bekvämt gångavstånd.

Varmt välkomna på visning!

Madeleine Söderström
Ansvarig mäklare

Madeleine Söderström

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  53 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  55
Interiör

Rumsbeskrivning:
HALL
Välkomna till en inbjudande hall med utrymme för klädavhängning till vänster på hatthylla. Till höger finns ytterligare praktisk förvaring i tre inbyggda garderober samt en garderob rakt fram. Ljust laminatgolv och målade väggar i ljus nyans.

KÖK
Snyggt och delvis renoverat kök med luckor i ljusgrått, till det matchas klassiska 50-tals beslag och diskbänk i rostfritt. Övriga bänkytor utgör massiv ek med lackad yta och vitt kakel som stänkskydd ovanför bänkytorna. Praktisk inredning med gott om förvaringsutrymme i höga skåp, skafferi med ventil, städskåp samt lådor. Den maskinella utrustningen är modern och består av diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn samt kombinerad kyl/frys. Matplats intill burspråk som har bra ljusinsläpp. Laminatgolv i mörk nyans och vitmålade väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum med klinkergolv i ljus nyans och kaklade väggar i vitt. Inredningen består av wc, badkar samt handfat med spegelskåp ovanför.

VARDAGSRUM
Stort och trevligt vardagsrum med plats för rejäl soffa, tv-möbel och bokhylla. Ljust och högt läge med fin utsikt mot Frösön och Gustavsbergsbacken. Klassiskt ekparkettgolv och tapetserade väggar. Utgång till den solsäkra balkongen i sydväst.

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Utrymme finns även för skrivbord och garderober om så önskas. Laminatgolv i ljus nyans och ljusa tapetserade väggar.

TV

TV via Comhem. (Grundutbud ingår i månadsavgiften)

Internet

Fiber via IP-only alternativt bredband via Comhem. (Ingår ej i månadsavgiften)

Övrigt

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens samt bostadsrättsföreningens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1957
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2017-03-13
 • Prestanda
  143 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Uteplats

Fin balkong under tak med riktigt bra läge, här kan ni njuta av solen hela dagen och en bit in på kvällen. Högt och fint läge över takåsarna och utsikt mot Frösön och Gustavsbergsbacken.

Bilplats

Föreningen har 75 st p-platser med motorvärmare som går att hyra för 135 kr/mån. Lediga p-platser finns enligt bostadsrättsföreningen. (2021-01-18)

Övriga utrymmen

Innehavaren av denna bostadsrätt disponerar ett källarförråd samt ett matkällarförråd i samma hus som lägenheten. Det finns även cykelförråd samt tvättstuga i källaren.

I föreningen finns även ett övernattningsrum som kan hyras av föreningens medlemmar.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 352 kr
 • Andel i BRF
  0,9858 %
 • Andel av årsavg.
  0,9858 %
 • Repfond
  1 787 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och gemensamhetsel..

Driftskostnader
 • El
  70 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 170 kr/mån

Föreningen har sk gemensamhetsel vilket innebär att medlemmarna endast betalar för den faktiska förbrukningen som debiteras av föreningen. Uppgifterna är individuella och kan variera beroende på användning och avtal.

Bostadsrätts­förening

HSB´s Brf Blomängen
 • Lägenheter
  90 st
 • Hyresrätter
  1 st

HSB´s brf Blomängen äger fastigheten Stormhatten 3, byggd 1957. Föreningen har 90 bostadsrättslägenheter och 1 hyreslägenhet. Utöver det så inryms 11 stycken lokaler i fastigheten. Föreningen innefattar 4 stycken hus som är belägna på adresserna Krondikesvägen 24, 26 och 28 samt Norra torlandsgatan 15.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Föreningen har inte höjt avgiften under 2016, 2017 och 2018 då de ansåg ekonomin vara så god att det inte behövdes..

Historiska avgiftsförändringar:
2019 1%.
2015 1,9%
2014 2,5%
2013 9%. Höjningen 2013 gjordes för att finansiera fasadrenoveringarna.

HSB tar ut en överlåtelseavgift samt en ev pantförskrivningsavgift vilka betalas av köparen. Dessutom betalar föreningens medlemmar 500 kr i engångsavgift, vilken är en depositionsavgift för att bla få tillgång till de erbjudanden och rabatter HSB kan erbjuda sina medlemmar.

Renoveringar

Inom överskådlig tid kommer avgiftshöjningar avse ökade driftskostnader.

1995-1996
Renovering av föreningens badrum

2003-2004
Nya fönster

2005-2006
Byte av alla termostater på radiatorerna i föreningen

2011
Renovering av stammarna samt stenläggning och asfaltering utfördes.

2012
Renovering och tilläggsisoling av fasaderna på Krondikesvägen 28.
Målning av källargångar och tvättstugor.
Nytt tak på Krondikesvägen 28

2013-2014
Fasaderna renoverade och tilläggsisolerade.

2016
Nybyggt övernattningsrum på Krondikesvägen 26 A

2018-2019
Ombyggnad av parkeringen samt styrning av motorvärmare via dator eller telefon.
Nytt låssystem installerat.

Dokument

Bilder

Stilrent kök i grå nyans
Stilrent kök i grå nyans
Vardagsrum med utgång till balkong
Vardagsrum med utgång till balkong
Sovrum
Sovrum
Balkong med bra solläge
Balkong med bra solläge
Norra Torlandsgatan 15C
Norra Torlandsgatan 15C
Badrum med badkar
Badrum med badkar
Välkomna in!
Välkomna in!
Hall med inbyggda garderober
Hall med inbyggda garderober
Badrum med badkar
Badrum med badkar
Sovrum
Sovrum
Matplats vid burspråk med härlig utsikt
Matplats vid burspråk med härlig utsikt
Kök
Kök
Kök
Kök
Snyggt med svarta vitvaror
Snyggt med svarta vitvaror
Vardagsrum mot kök
Vardagsrum mot kök
Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp
Vardagsrum mot hall
Vardagsrum mot hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Högt läge med utsikt över omgivningen
Högt läge med utsikt över omgivningen
Trivsam innergård
Trivsam innergård

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.