Hunge 402, Hunge

Accepterat pris

275 000 kr

Högsta bud

220 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 220 000 kr 19/01 10:43 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Hunge 402, Hunge (Bräcke)

Lantligt belägen villa på stor tomt i gemytliga byn Hunge!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  100 m²
 • Tomtarea
  2 433 m²
 • Driftskostnad
  42 725 kr/år

Längtar du ut från stan och vill komma närmare naturen? Samtidigt som det finns gemenskap och föreningsliv i byn? Välkommen till Hunge!

Nu finns möjligheten att själv sätta prägeln på ett mysigt hus på stor tomt. Den rymliga entrén är takad och delvis inglasad, vilket är både praktiskt på vintern som på sommaren. Det går alldeles utmärkt att duka upp sommarfrukosten likväl som höstfikat här. När man kliver in i hallen finns det bra med utrymme för att hänga av kläder samt ett förrådsutrymme under trappan. Köket är stort och det går alldeles utmärkt att duka upp till middag i goda vänners lag samtidigt som det sprakar gemytligt i vedspisen, vilken i sin tur värmer upp hela huset med det vattenburna värmesystemet. Det finns ett vardagsrum intill köket och även ett badrum. På övervåningen hittar man en hall med platsbyggda garderober och en ytterligare skrubb med plats för förvaring. Det finns två sovrum i bra storlek och till det större finns även en kallvind/alkov. På baksidan av huset gränsar tomten till åkermark, vilket gör att läget känns fritt och lantligt.

I Hunge bor ni i en aktiv liten by med närhet till naturen! Det finns fina lokaler i Folkets Hus där byföreningen bl a brukar anordna After work med mat och fullständiga rättigheter, julbord och sommarfest. Det finns även ett prisvärt gym. I området finns mycket skoteråkning, förening finns i byn, bärplockning och fiskevatten! I grannbyn Sidsjö finns en mataffär, bensinpump, paketutlämning och ombud för Systembolaget. Övrig service och skolor finns i Bräcke och Gällö, till båda orter är det ca 3 mil.

Sara Näslund
Ansvarig mäklare

Sara Näslund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  100 m²
 • Tomtarea
  2 433 m²
 • Beteckning
  Hunge 2:40
 • Pantbrev
  179 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Rumsbeskrivning:

HALL
Husets hall är rymlig och det finns ett förråd under trappan till övervåningen. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är kladda med panel.

KÖK
Husets hjärta är helt klart köket. Det finns en mycket stor matplats och en mindre arbetsdel med vedspis. Vedspisen är inkopplad på husets vattenburna värmesystem och ger således värme i hela huset när den eldas. Övrig utrustning i köket är spis med häll och ugn, bänkdiskmaskin, kylskåp samt en frysbox. Ljuset flödar in tack vare fönster i tre olika väderstreck.

VARDAGSRUM
Jämte köket ligger vardagsrummet som även inhyser en gammal öppenspis (ej i bruk). Det ligger plastmatta på golvet och det är en fondvägg med träpanel som bryter av mot de ljusa tapeterna.

BADRUM
Från köket når man husets badrum, som är i äldre utförande. Wc, handfat och duschkabin samt en tvättpelare med tvättmaskin (Whirlpool) och torktumlare.

Övervåning

HALL
På övervåningen kommer man direkt upp i en hall med fint trägolv och bra förvaring med platsbyggda garderober. Det finns även en alkov där det finns ytterligare plats till förvaring.

SOVRUM
Till vänster från hallen finns det mindre sovrummet där det även finns två stycken platsbyggda garderober.

SOVRUM
Det stora sovrummet går i ljusa färger både på tapet och golvmatta, samt de platsbyggda garderoberna. Det finns även en alkov vid detta sovrum, ett bra extra utrymme.

Övrigt: Fastigheten säljs med friskrivning mot dolda fel, eftersom säljaren är ett dödsbo och dödsbodelägarna inte har någon större kännedom kring fastighetens skick. Fastigheten kommer att säljas utan flyttstädning, men bostaden kommer att tömmas och grovstädas.

TV

Parabol Canal Digital

Internet

Mobilt bredband.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus
 • Byggår
  1918
 • Grund
  Torpargrund
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster, 3-glasfönster
 • Nätbolag
  Fyrfasen
 • Elförbrukning
  14 500 kWh/år
 • Uppvärmning
  Vattenburen värme från vedspisen i köket. Luftvärmepump.
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Beställd

Exteriör

Övriga byggnader

Verkstad som tidigare har varit inredd som gäststuga. Det finns hall, ett rymligt duschrum, ett stort verkstadsrum (som tidigare var kök) samt ett ytterligare med med en alkov. Bra till förvaring eller hobbyutrymme.

Uthus med fyra olika förrådsutrymmen, lämpligt för ved och trädgårdsredskap. Veden som finns i förrådet kommer att ingå i köpet (uppskattningsvis en halv årsförbrukning enligt säljarens förbrukning).

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  6 000 kr
 • El
  23 400 kr
 • Vatten/avlopp
  5 725 kr
 • Sotning
  1 600 kr
 • Renhållning
  2 000 kr
 • Försäkring
  4 000 kr

Totalt: 42 725 kr/år

Uppvärmningskostnad avser pris på 10 kbm ved.

Taxering
 • Totalsumma
  144 000 kr
 • Byggnad
  98 000 kr
 • Mark
  46 000 kr
 • Värdeår
  1929
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  1 080 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan

Dokument

Övrig information

Fastigheten säljs med friskrivning mot dolda fel, eftersom säljaren är ett dödsbo och dödsbodelägarna inte har någon större kännedom kring fastighetens skick. Fastigheten kommer att säljas utan flyttstädning, men bostaden kommer att tömmas och grovstädas.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 120-1200 exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Hunge 402
Hunge 402
Hunge 402
Hunge 402
Hall
Hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök med stor matplats
Kök med stor matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum med öppen spis
Vardagsrum med öppen spis
Badrum
Badrum
Hall
Hall
Hall övervåning
Hall övervåning
Hall övervåning
Hall övervåning
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Bostadshus
Bostadshus
Verkstad
Verkstad
Uthus
Uthus

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.