Berge 123, Alsen

Accepterat pris

625 000 kr

Högsta bud

625 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 625 000 kr 25/01 07:09 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Berge 123, Alsen (Krokom)

Mysigt hus precis vid skogskanten!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  73 m²
 • Tomtarea
  3 406 m²
 • Driftskostnad
  37 860 kr/år

Längtar du efter ett boende nära naturen? Välkommen till Alsen och denna charmiga lilla villa, som passar lika bra som fritidshus som åretruntbostad för den mindre familjen!

Med en generös hall i souterrängvåningen finns utrymme för alla friluftskläder och utrustning du kan tänkas behöva! Därtill hittar ni ett rymligt badrum med tvättstuga och bra arbetsyta. En trappa upp välkomnas ni in till ett vardagsrum och kök i öppen planlösning. Rummet är kvadratsmart planerat och känns rymligt. I vardagsrumsdelen kan ni njuta av värmen från kaminen, samtidigt som det går att samtala med den som står i köket. Från vardagsrummet finns en dörr ut till den takade balkongen som löper längs med hela långsidan av huset och runt till gaveln, där balkongen är öppen och har ett par steg ner till ett trädäck som ansluter till baksidan. Köket är även det välplanerat med bra skåpsutrymmen samtidigt som det finns en stor matplats. Det är som gjort för att äta frukost med de vilda djuren i skogen, då det finns två stora fönster som vetter ut mot skogen och lägdan ovanför. Det finns även en tillbyggnad på huset som inhyser två sovrum, ett större och ett mindre. Till huset finns ett garage med gjuten platta och plåttak, det finns en dragport samt vanlig dörr. En friggebod med bastu finns, där plintarna behöver ses över. Det finns även ett mindre förråd.

Här bor man nära skog och mark! För den som intresserar sig för längdskidåkning finns elljusspåret strax utanför tomtgränsen, likaså skoterled. I Alsen finns en förskola, skola F-6, badhus och kyrka. Skidspår och skridskobana prepareras vintertid. Tinas praliner med café och Wångens travskola med restaurang ligger i närheten.

Varmt välkommen att boka din visningstid!

Sara Näslund
Ansvarig mäklare

Sara Näslund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  73 m²
 • Tomtarea
  3 406 m²
 • Beteckning
  Alsens-Hov 1:24
 • Pantbrev
  564 000 kr

Area uppmätt av säljaren. Enligt taxeringsinformationen är boarea 27 kvm och biarea 20 kvm.

Interiör

Rumsbeskrivning:

KÖK
I köket välkomnas man av ett härligt ljus från de stora fönstren vid matplatsen. Köksluckorna är vita i klassisk stil från Ikea, och bänkskivorna är av ek. Som en avdelare mot vardagsrummet finns en bra arbetsbänk med ett litet överskåp för extra förvaring. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis med häll och ugn, fläkt samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
I direkt anslutning till köket njuter man av vardagsrummet som är kompakt, men välplanerat. En härlig kamin för att kunna elda för både värme och mysfaktor året runt. Det finns en utgång till den takade balkongen som löper längs med hela långsidan av huset.

SOVRUM
Några trappsteg ner från vardagsrummet finns en till byggnad med två sovrum. I det större sovrummet går det alldeles utmärkt att möblera med en dubbelsäng. Det är laminatgolv och ljusa tapeter samt en fondvägg med mörkbetsad liggande träpanel.

SOVRUM
Det mindre sovrummet passar bra som kontor eller barnrum. även här ligger ett laminatgolv och väggarna har ljusa tapeter.
Mellan de båda sovrummen finns ett förråd.

BADRUM
I souterrängvåningen finns det rymliga badrummet som är utrustat med vägghängd wc, handfat och dusch. Det finns även tvättmaskin och torktumlare som är placerad under en lång och praktisk arbetsbänk. Plastmatta på golvet och målad väv på väggarna.

HALL
I hallen så finns all plats du kan önska för din klädförvaring. Ytan är stor och garderoberna många. En riktig drömhall!

Internet

Fiber.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1-plan med souterräng
 • Byggår
  1979
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt (2015)
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  24 000 kWh/år
 • Uppvärmning
  Direktverkande el, kamin
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag. Fläkt i badrum.
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-04-07
 • Prestanda
  293 kWh/m²/år
 • Energiklass
  G
Renoveringar

1989

Övrigt

Plåttaket lades om 2015.
Kamin installerades 2015.
En del ytskikt renoverades 2014.

Exteriör

Övriga byggnader

Fristående garage med gjuten platta, träfasad, plåttak.
Friggebod med bastu. Plintarna/grundläggningen behöver ses över.

Ekonomi

Driftskostnader
 • El
  28 140 kr
 • Vatten/avlopp
  1 420 kr
 • Renhållning
  3 500 kr
 • Försäkring
  4 800 kr

Totalt: 37 860 kr/år

I elkostanden ingår även uppvärmning. Säljaren har även eldat cirka 2 kbm ved/år. Säljaren har sotat själv.

Taxering
 • Totalsumma
  241 000 kr
 • Byggnad
  132 000 kr
 • Mark
  109 000 kr
 • Värdeår
  1983
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  1 808 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Väg, 23-ALS-853.1

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Oktopal 2021-01-18 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 120-1200 exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Berge 123
Berge 123
Berge 123
Berge 123
Berge 123
Berge 123
Områdesbild
Områdesbild
Berge 123
Berge 123
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Kök
Kök
Kök och vardagsrum i öppen planlösning
Kök och vardagsrum i öppen planlösning
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Stor och praktisk hall
Stor och praktisk hall
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Badrum med tvättstuga
Badrum med tvättstuga
Entré
Entré
Tomt
Tomt
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

I Alsen finns en förskola, skola F-6, badhus, bygdegård och kyrka. Skidspår och skridskobana prepareras vintertid och genom området går flera vandringsleder. Närmaste affär finns i Kluk, ca 8 km bort. Tinas praliner med butik och café finns i närheten, likaså Wångens travskola med restaurang. I Alsen finns även en tankstation.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.