Färgargränd 2, Lugnvik

Accepterat pris

550 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Färgargränd 2, Lugnvik (Östersund)

Mycket trevlig lägenhet i bra skick med inglasad balkong.

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  43 m²
 • Våningsplan
  3 av 7
 • Månadsavgift
  2 973 kr

I Lugnvik ligger denna renoverade och välplanerade bostadsrätt som har allmänt fräscha ytskikt och stamrenoverat badrum. Ljust och välutrustat kök som har fönster mot entrésidan. Vardagsrum som har bra ljus och utgång till inglasad möblerbar balkong med skjutbara glaspartier och trevlig utsikt över området och mot Frösön. Lägenheten har enhetligt laminatgolv i kök, vardagsrum och hall. Det är endast fem kilometer till stadskärnan med all tänkbar service.

Kök med ljusa luckor och gott om förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med kombinerad kyl/ frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. Renoverat vardagsrum som har plats för säng, soffa, bord och matplats. Stamrenoverat badrum, från -16, som har våtrumsmatta och väggmatta. Utrustat med duschvägg. Hall med bra utrymme för ytterkläder. Förråd och tvättstuga i källaren. I föreningen finns tvättstuga, träningslokal, bastu, samlingslokal och övernattningsrum.

Här bor du i ett lugnt område med närhet till stadskärnan som du når med cykel via expresscykelväg eller med bra bussförbindelser. Du har ett stenkast till matvaruaffär, pizzeria, strövområden, elljusspår och en kort promenad ner till Storsjön. På vägen in till Östersund har du fotbollsarena, skidstadion och arena för ishockey, gymnastik och bandy.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  43 m²
 • Våningsplan
  3 av 7
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  9 / 1304

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: PLANLÖSNING
Ljus trevlig lägenhet som har allrum med utgång till möblerbar inglasad balkong mot söder med vacker utsikt över området. Kök med släta luckor och gott om förvaringsutrymmen. Mellan kök och vardagsrum finns det plats för matbord. Nyrenoverat badrum och hall med bra utrymme för ytterkläder och förvaring. Enhetligt laminatgolv i hela lägenheten.

ALLRUM
Rymligt allrum som har laminatgolv, målade väggar med fondtapet samt generösa fönsterpartier som ger hela lägenheten mycket bra ljus. Här ryms både stor hörnsoffa, soffbord, tv-bänk och säng. Utgång till möblerbar inglasad balkong med skjutbara fönsterpartier mot söder. Trevlig utsikt över området och Frösön.

KÖK
Kök som har ljusa köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. Laminatbänkskiva, dubbelho och engreppsblandare. Snyggt kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är välutrustat med kombinerad kyl/ frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. laminatgolv och målade väggar. Fönster mot entrésidan.

BADRUM
Stamrenoverat badrum, från-16, som har våtrumsmatta och väggmatta. Utrustat med duschhörna med vikväggar av glas, tvättställ med lådor, spegel med infälld belysning samt wc-stol.

HALL
Hall som har laminatgolv och målade väggar. Fyra garderober och bra utrymme för ytterkläder.

TV

Basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband med eget abonnemang via föreningen för 150 kr/ mån. Leverantör Telenor.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggår
  1977
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd

Exteriör

Uteplats

Möblerbar inglasad balkong mot söder med vacker utsikt över området samt mot Frösön.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  2 973 kr
 • Andel i BRF
  0,3136 %
 • Repfond
  2 191 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och basutbud av tv-kanaler. I månadsavgiften ingår avbetalning av kostnaden för renovering av balkongerna med 350 kr per månad. Denna kostnad försvinner när avbetalningen är klar.

Driftskostnader
 • El
  200 kr
 • Försäkring
  100 kr
 • Övrigt
  350 kr

Totalt: 650 kr/mån

Driftskostnader för nuvarande ägare. Övrigt avser kostnad för renovering av balkongerna som amorteras av via föreningen.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Bostadsrätts­förening

Riksbyggen Östersundshus nr 22
 • Lägenheter
  236 st
 • Lokaler
  4 st

Riksbyggen Östersundshus nr 22 äger 13 byggnader med 236 lägenheter och 4 lokaler. Fastigheternas adresser är Mjölnargränd 1-29 och Färgargränd 2-44. I föreningen finns samlingslokal för 55 personer, Bostadsrättsföreningen har ett övernattningsrum som går att hyra med sovplats för 4 personer och tillgång till wc, dusch och kök. Föreningen har också bastu, motionsrum, solarium, hobbyrum, cykelförråd samt lekplatser och grillplatser på innergårdarna.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi. Ingen avgiftshöjning är planerad förrän 2021-09-01, förutom avbetalning för balkongerna. Detta innebär en avgiftshöjning under avbetalningstiden för balkong ombyggnaden om 350 kr per lägenhet. Beslut togs via extra årsstämma.

Renoveringar

Planerade renoveringar:
Avloppsstammar i lofthuset skall undersökas
Fortsatt dräneringsarbete
Utveckling/nyinstallation en lekutrustning
Byte av dörrar i allmänna utrymmen samt ingångar till lofthuset, 2019
Byte av värmefläktar i garagen 2019-2020
På sikt elsanering av lägenheter vid behov
Cykeluppställningsplatser i området

Utförda renoveringar:
2018-2019: Föreningen har valt att installera temperaturgivare i samtliga låghuslägenheter samt i utvalda lägenheter i lofthuset. Vår målsättning med detta är att sänka våra uppvärmningskostnader samtidigt som vi behåller temperaturen i lägenheterna 2019
Påbörjande av dräneringar i samban med balkongprojektet 2018
Under 2019 byggs nya ledningar för fjärrvärme och nya fjärrvärmekulvertar
Vissa träd av fällts av säkerhetsskäl och krav på ljusinsläpp
Installation av jordfelsbrytare i alla lägenheter 2018
2017-18: Garagen har renoverats.
2017: Ombyggnation av balkonger inom området. Räcket på loftgången skall bytas.
2016-2017: Fönsterbyte och nya altandörrar
2015 Nytt bokningssystem för tvättstuga och lokaler mm.
2014: Renovering av gemensam tvättstuga med Ö-hus 18
2014: Byte motorvärmare
2014: Målning av trapphus
2014: Kanalrensning
2014: Utbyte av undercentraler
2013-2014: Lekplatserna och innergårdarna har renoverats och ny asfalt har lagts.
2012: Alla entrédörrar är bytta och postboxar är insatta i entréplan.
2012: Bytt alla lägenhetsdörrar och lås. Maskinbyte i tvättstugan har utförts, samtidigt fräschades de upp.
Nya köksfläkar är installerade för ca 10 år sedan.
2008: Badrumsrenovering

Övrigt

I föreningen träffas de som vill och grillar om våren, äter julbord, går på pubafton eller äter surströmming i goda grannars lag med samlingsplats i den egna samlingslokalen.

Dokument

Övrig information

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Hantering av personuppgifter
Information angående hantering av personuppgifter På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Stort allrum mot inglasad balkong.
Stort allrum mot inglasad balkong.
Lättmöblerat allrum.
Lättmöblerat allrum.
Inglasad balkong med skjutbara fönsterpartier.
Inglasad balkong med skjutbara fönsterpartier.
Möblerbar trevlig balkong.
Möblerbar trevlig balkong.
Färgargränd 2.
Färgargränd 2.
Ljust kök.
Ljust kök.
Trevligt kök.
Trevligt kök.
Kök
Kök
Allrum att trivas i.
Allrum att trivas i.
Allrum mot matplats.
Allrum mot matplats.
Praktiskt utrymme för matplats.
Praktiskt utrymme för matplats.
Renoverat badrum.
Renoverat badrum.
Allrum
Allrum
Hall med bra förvaring.
Hall med bra förvaring.
Hall
Hall
Färgargränd 2
Färgargränd 2

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.