Hornsgatan 12A, Frösön - Hornsberg

Accepterat pris

825 000 kr

Visningar
 • 23/1
  23/1, 11:00–11:30 Vänligen kontakta mäklaren för anmälan!
Hornsgatan 12A, Frösön - Hornsberg (Östersund)

Stor 1,5:a med balkong och rejält kök i ett centralt läge på Frösön!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  1,5 r.o.k.
 • Boarea
  47 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Månadsavgift
  3 274 kr

Till dig som uppskattar ett lugnt läge, med närhet till centrum kommer nu en rymlig 1,5:a med alla förutsättningar för ett bekvämt boende! Lägenheten disponeras av 47 kvm som fördelas på ett rejält kök med en riktigt bra matplats där du utan problem dukar upp för 6 personer. Som gjort för sällskap under matlagningen! De platsbyggda köksskåpen rymmer allt du behöver i köket, från golv till tak. De två stora fönster som finns bjuder inte bara på ett härligt ljusinsläpp, men också en trevlig vy mot Storsjön och Östersunds stad.

Badrummet är renoverat 2008 med kakel och klinker och praktiska duschvikväggar. Det stora allrummet är avdelat med en sovalkov som har skjutdörrar för att kunna stänga om sig, och där inne finns även en liten klädkammare. I vardagsrummet finns gott om dagsljus genom ett stort fönster samt balkongdörren. På balkongen njuter ni av solen från mitt på dagen och fram till kvällen.

I Brf Hornsbergshus 1 bor ni i en liten gemytlig förening med stabil ekonomi där TV och hushållsel ingår i månadsavgiften. Lediga motorvärmarplatser finns! Tvättstuga och cykelförråd finns i källaren och det ingår förråd till lägenheten både i källaren och på vinden. I Hornsberg bor man med den mesta service i direkt närhet på Frösön, men med närhet till Östersund centrum på andra sidan bron. Välkommen hem!

Sara Näslund
Ansvarig mäklare

Sara Näslund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  1,5 r.o.k.
 • Boarea
  47 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  0017 / 1201

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

Rumsbeskrivning:
KÖK
Lägenhetens kök har en mycket bra storlek och en rejäl matplats. För den som gillar att laga mat så finns det gott om svängrum även när gästerna håller dig sällskap! På golvet ligger de gamla genuina trätiljorna och väggen bekläds av vitmålad panel, tapet samt målad väv. I kökets arbetsdel finns det bra med förvaring bakom de vita köksluckorna där överskåpen är platsbyggda ända upp till taket. Skafferiet har en ventil så under vintern blir det ett kallskafferi. Stänkskyddet består av gråsvart mosaik och laminatbänkskivorna är vita. Den maskinella utrustningen består av halv kyl och frys (2015), spis med ugn (Meny), fläkt samt diskmaskin (Whirlpool 2014). Det finns en avgränsning mellan kök och matrum genom en halv vägg, som på kökssidan rymmer en liten bänk med underskåp. I själva väggen finns en smart förvaring för vinflaskor. Det finns två stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp, men också vacker utsikt mot Storsjön och Östersund.

HALL
I hallen finns en klädkammare för att lätt kunna hänga undan ytterkläder och skor. Även här är plankgolvet synligt och väggarna är vitmålade. Trägolvet i både köket och hallen är nyligen slipade och lackade.

BADRUM
Från hallen nås badrummet som är renoverat 2008 med kakel och klinker i svart och vitt. Även stammarna renoverades i samma veva. Det finns wc, handfat, spegel, dusch och handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

VARDAGSRUM MED ALKOV
I vardagsrummet har det byggts till en sovalkov med skjutdörrar för att helt kunna stänga om sig. Den ena skjutdörren är med spegelglas. Innermått i alkoven är ca 180×220 cm. Alkoven har även ett ljusinsläpp i överkant. Inne i alkoven finns även en klädkammare för ytterligare förvaring. Utanför alkovens vägg finns en garderob med skjutdörrar som underlättar förvaringen. I vardagsrummet är väggarna vita och på golvet ligger ett ljust bambugolv som är slipat och lackat. Vitmålade väggar och en vit fondtapet med ett skimrande mönster. Från vardagsrummet finns utgången till balkongen som är placerad i ett sydvästligt läge med solchanser från mitt på dagen och hela kvällen.

TV

TV från ComHem, ingår i avgiften.

Internet

Bredband från ComHem, ingår i avgiften fram till aug 2021. Fiber finns indraget via IP Only och varje lägenhetsinnehavare får då teckna sitt eget abonnemang från valfri leverantör.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
 • Byggår
  1945
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-01-24
 • Prestanda
  149 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Uteplats

Balkong med plats för ett mindre möblemang, med sydvästligt läge.

Bilplats

Motorvärmarplatser finns att hyra för 150 kr/mån.
F.n. finns det 4 st lediga platser (2021-01-11).

Övriga utrymmen

I källaren finns gemensam tvättstuga samt cykelförråd.
Till lägenheten finns ett vindsförråd samt ett källarförråd.
I källaren finns ett hobbyrum som går att hyra för 200 kr/mån.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 274 kr
 • Andel i BRF
  4,9459 %
 • Andel av årsavg.
  4,8316 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 190 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  476 kr

inkl. värme, vatten, tv och hushållsel

Driftskostnader
 • Försäkring
  150 kr

Totalt: 150 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Brf Hornsbergshus nr 1
 • Lägenheter
  18 st
 • Lokaler
  2 st
 • Äkta förening
  Ja

Föreningen äger fastigheterna Frösö 6:20 och 6:21 i Östersund kommun och därpå uppförd 1 st byggnad med 18 lägenheter och 2 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1945. Fastighetens adress är Hornsgatan 12 A-C på Frösön.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil.

Renoveringar

2005 Elrenovering
2008 Stamrenovering kök och badrum
2009 Dränering
2010 Byte lägenhetsdörrar och låssystem samt montering fastighetsboxar.
2013 Fönsterbyte
2014 Målning balkonger
2019 Byte fasadbelysning, förankra vägg i trapphus
2020 Nytt grus på parkeringen

Gemensamma utrymmen

I källaren finns en gemensam tvättstuga samt cykelförråd.
Till lägenheterna finns både ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Övrigt

Föreningen förvaltas av Riksbyggen som sköter om snöskottning, gräsklippning och trappstäd.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Hornsgatan 12A
Hornsgatan 12A
Matplats
Matplats
Kök och matplats
Kök och matplats
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Vardagsrum och sovalkov
Vardagsrum och sovalkov
Sovalkov med skjutdörr
Sovalkov med skjutdörr
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum med garderober
Vardagsrum med garderober
Utsikt från balkongen
Utsikt från balkongen
Hornsgatan 12A
Hornsgatan 12A

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.