Pumpmakargränd 2, Lugnvik

Accepterat pris

575 000 kr

Visningar
 • 9/12
  9/12, 12:00–12:30 Vänligen kontakta mäklaren för anmälan!
Pumpmakargränd 2, Lugnvik (Östersund)

Rymlig och stilren 1:a med kanonläge högst upp i huset med utsikt mot Storsjön och inglasad balkong!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  43 m²
 • Våningsplan
  8 av 8
 • Månadsavgift
  2 863 kr

Nu presenterar vi en stilren och rymlig 1:a med ett ypperligt läge högst upp i huset, längst in på loftgången. Från den rymliga inglasade balkongen på översta våningen njuter du av kvällssolen med utsikt mot Storsjön!

Det är en välplanerad lägenhet som har ett ljust och välutrustat kök med vita luckor som har snygga handtag med guldfärg, något som kommer igen i konsolerna till de öppna hyllorna ovanför köksbänken samt i köksblandaren. De vita väggarna och ljusa golvet är samma i hela lägenheten, vilket gör att hela bostaden känns harmonisk och genomtänkt. Matplatsen ligger i anslutning till köket och i öppen planlösning till vardagsrummet, vilket upplevs mycket välplanerat med utrymme för både säng och soffa. Vidare ut på den inglasade balkongen som kan nyttjas som ett extra rum under stor del av året har du gott om utrymme och fri utsikt tack vare läget på översta våningen. Badrummet är rymligt och ljust och det är förberett för tvättmaskin.

I Lugnvik bor du med närhet till Östersund, dit du kan cykla eller åka buss. Bostadsrättsföreningen är välskött och har stabil ekonomi. I anslutning till fastigheten finns det odlingslotter. På den välskötta innergården finns både lekplats, grillplats och under sommaren fina trädgårdsmöbler. I området finns förskola, grundskola F-9, vårdcentral, pizzeria och bensinstation. Det finns även fotbollsplan/isbana, tennisbana och grönområden i närheten.

Varmt välkommen med din visningsanmälan!

Sara Näslund
Ansvarig mäklare

Sara Näslund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  43 m²
 • Våningsplan
  8 av 8
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  90211-0069 / 1804

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

Rumsbeskrivning:

Ta hissen upp till översta våningen, och fortsätt längst in på loftgången så hittar du en snygg lägenhet med ett ypperligt läge helt utan passerande grannar.

HALL
Ni välkomnas in i en ljus och välplanerad hall, med hatthylla direkt in till höger. Hallen öppnas sedan upp till en liten möblerbar del innan den så nödvändiga garderobsförvaringen är placerad med 3 garderober längst in i hallen vid badrummet. Det är ett fint laminatgolv som är lagt flytande i hela lägenheten, vilket harmonierar fint med de vita väggarna som också återkommer i hela lägenheten.

BADRUM
Badrummet har en mörkare plastmatta på golvet och en vit plastmatta på vägg. Det finns bra med utrymme och extra förvaringshyllor samt ett skåp uppsatt på väggen. Badrummet är utrustat med wc, handfatskommod, spegelskåp och dusch. Det är även förberett för att kunna installera tvättmaskin.

KÖK
Det finns ett välplanerat och bra utrustat arbetskök med vitmålade luckor med guldfärgade handtag. Bänkskivorna är mörka och det kaklade stänkskyddet är vitt. Det är en genomtänkt och en snygg matchning med porslinsho och guldfärgad blandare. Det finns spis med häll och ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin.

VARDAGSRUM
Utanför köket finns matplatsen som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Det är smart planerat så det går att möblera med en matgrupp även rymmer inbjudna vänner. Rummet öppnar sedan upp sig och gör det möjligt att möblera upp med en sovhörna och soffa. Samma laminatgolv som i hela lägenheten och vitmålade väggar gör att hela lägenheten känns som en homogen bostad med tanke bakom färgsättning och materialval.

INGLASAD BALKONG
Från vardagsrummet kommer man ut på den stora inglasade balkongen som har ett härligt västligt läge. Det är vacker utsikt mot Storsjön och såhär överst i huset känns läget helt fritt. På golvet är det lagt en heltäckande grå matta och det finns el draget till balkongen. Det finns bra med utrymme för möblemang så det går att njuta av rummet från tidig vår till sen höst!

Internet

Telenor. Tecknas genom föreningen för 150 kr/mån.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
 • Byggår
  1975
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-12-17
 • Prestanda
  136 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd, samlingslokal, tvättstuga, mopedgarage och gästlägenhet.
Föreningens gästlägenhet går att hyra för 150kr/natt. Samlingslokalen går att hyra mot en kostnad om 100-150kr/tillfälle.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  2 863 kr
 • Andel i BRF
  0,3114 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
 • Pantsatt
  Ja

I månadsavgiften avser 400 kr ett balkongtillägg som inte justeras när månadsavgiften ändras.

Driftskostnader

Inga driftskostnader att redovisa

Bostadsrätts­förening

Brf Östersundshus 21
 • Lägenheter
  241 st
 • Lokaler
  6 st
 • Äkta förening
  Ja

Bostadsrättsföreningen Östersundshus nr 21 äger fastigheterna Pumpmakaren 1, Sprängaren 12 och Borraren 2 i Östersunds kommun med 10 st byggnader med 241 lägenheter och 6 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1976. Fastigheternas adress är Pumpmakargränd 1-17 och 2-22 samt Stenhuggargränd 1-25 i Östersund.

Ekonomi

Välskött förening med en underhållsplan som man följer. God likviditet och god soliditet.
Föreningen är i slutskedet gällande byggnation och inglasning av balkonger. I samband med balkongbygget lägger man till en balkongavgift på 400 kr från och med 1/1 2019, denna avgift redovisas på hyresavin, men kommer inte att följa med eventuella avgiftsförändringar i framtiden.

Renoveringar

I samband med balkongbygget lägger man till en balkongavgift på 400 kr från och med 1/1 2019, denna avgift redovisas på hyresavin, men kommer inte att följa med eventuella avgiftsförändringar i framtiden.
2019 Färdigställande inglasning av balkonger och loftgångar
2019 byttes entréportarna på låghusen.
2016 har garagerenoveringen slutförts.
2015 Installerades nya motorvärmare i garagen.
2013 byttes lägenhetsdörrar och låssystemet ut.
2012 Renoverades taken på låghusen och trapphusen i lofthusen
2011 Byttes hissarna i lofthusen
2008 Byggdes ventilationssystemen om och nya fläktar installerades.
2006 Byttes fönstren.
Föreningen har även rustat upp lekplatserna och byggt en grillkåta för medlemmarna att nyttja.

Övrigt

Föreningen har en egen hemsida med adress:
www.ostersundshus21.se

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Matplats
Matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Hall
Hall
Hall
Hall
Pumpmakargränd 2
Pumpmakargränd 2

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.