Skolgatan 44A, Odenslund

Accepterat pris

975 000 kr

Visningar
 • 2/11
  2/11, 16:30–17:00 Vänligen kontakta mäklaren för anmälan!
 • 4/11
  4/11, 17:00–17:30 Vänligen kontakta mäklaren för anmälan!
Skolgatan 44A, Odenslund (Östersund)

Ljus och tilltalande 2:a i populära Odenslund - med hiss!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  61 m²
 • Våningsplan
  2 av 3
 • Månadsavgift
  3 776 kr

Välkomna till en mycket rymlig 2:a som nyligen har renoverats med trägolv och stilrena, moderna färgval på väggar och kök. Här bor ni bekvämt med hiss i huset i en välplanerad och ljus lägenhet med stort vardagsrum med klassiskt parkettgolv och utgång till balkong med bra solläge. Köket i modernt grå kulör har utrymme för matplats med bra ljusinsläpp vid fönster. Gott om förvaringsmöjligheter med klädkammare i anslutning till hallen och inbyggda garderober i sovrummet. Här i populära BRF Björktrasten ingår dessutom bredband i månadsavgiften och föreningen planerar att byta till nya fönster inom kort!

Här bor ni i förening med god ekonomi där många större renoveringar har utförts de senaste åren. Bostaden finner ni i grönskande Odenslund ett stenkast från Tegelplans serviceutbud och närhet till gymnasieskolor, universitet, mataffär och gym. Dessutom är centrala Östersund endast en kort promenad eller cykeltur bort. Flera bussar passerar även området för den som önskar åka kollektivt.

Välkomna att anmäla er till visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  61 m²
 • Våningsplan
  2 av 3
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  94

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
Här välkomnas ni in i en rymlig hall med utrymme för klädavhängning. Hallen har ett snyggt trägolv och målade väggar i ljus nyans. I anslutning till hallen finner ni även en mycket praktisk klädkammare med hyllor och klädstång.

KÖK
Stilrent kök med luckor i ljust grå nyans och matchande vit bänkskiva samt rostfri diskbänk och vitt kakel som stänkskydd. Utrymme för rymlig matplats i köket vid fönster med bra ljusinsläpp. Maskinellt är köket utrustat med spis med glashäll, spisfläkt samt fullstor kyl och fullstor frys. Köket har ljust trägolv och målade väggar i ljus nyans.

BADRUM
Med grå våtrumsmatta på golvet och delvis vita kaklade väggar samt delvis ljus våtrumsmatta på väggarna. Badrummet är utrustat med badkar, wc samt handfat med spegelskåp ovanför.

VARDAGSRUM
Klassiskt ekparkettgolv och målade väggar i ljusa nyanser. Generöst ljusinsläpp i vardagsrummet via stora fönster och balkongdörr.
Rymligt vardagsrum med gott om plats för sällskapsmöbler och även kontorsdel för er som önskar.

SOVRUM
Med ljus plastmatta på golvet och målade väggar i ljusgrå nyans. Inbyggda garderober erbjuder bra förvaringsutrymme i sovrummet.
Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och sängmöbler.

TV

Basutbud av tv-kanaler från ComHem ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via Telenor ingår i månadsavgiften.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1950-52
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-06-13
 • Prestanda
  144 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Uteplats

Balkong i sydost mot den lugna innergården.

Bilplats

9 garageplatser. Går att hyra för 532 kr - 566 kr. Lång kö.
81 parkeringsplatser med motorvärmaruttag. Går att hyra för 160 kr/mån. Ca 1 års kötid enligt föreningen. (Via t.ex Aimo park kan det finnas p-platser att hyra på korttid i området till en början)

Övriga utrymmen

Det finns två förråd som hör till lägenheten. Ett större förråd och ett mindre matkällarförråd.

Gemensam tvättstuga finner ni i grannhuset.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 776 kr
 • Andel i BRF
  0,6886 %
 • Andel av årsavg.
  0,6886 %
 • Repfond
  4 124 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Driftskostnader
 • El
  200 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 300 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB:s Brf Björktrasten

Stabil HSB förening bestående av 145 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 10 lokaler på adresserna Skolgatan 40-46 C, Odensängsvägen 4-10, Fagervallsgränd 13-15 A-B samt 17, Allégatan 41-45 A-B samt 47. Innergårdar med grönytor och utemöbler, grillplats och boulebana.

Ekonomi

Ingen avgiftsförändring är beslutad.

Ekonomin i bostadsrättsföreningen är god.
2019-01-01 höjdes avgiften med 2%.
2018-01-01 höjdes avgiften med 2%.
2017-01-01 höjdes avgiften med 2%.
2016-01-01 höjdes avgiften med 2%.

Renoveringar

Fönsterbyte planeras att påbörjas av föreningen under 2021. (Entreprenör för detta är ännu ej upphandlad och när det påbörjas och hur det kommer gå till kan också komma att påverkas av rådande pandemi)

Målning trapphus och tilläggsputs av fasad finns med i underhållsplanen med beräknad start 2025.
Anslutning av dagvattenledningar till kommunala nätet utfördes hösten 2017.
2017: byte till rörelsedetektorer för invändig belysning.
2016: Nytt låssystem installerades
2012-2013 Renovering av hissar inom föreningens fastigheter
2010-2014 Tak
2008: OVK
2009: Grovtvättstuga färdigställs
2001: Tre tvättstugor renoveras
1988/ 1989: Omdragning av el, extraglas insatt, trappuppgångar renoverade. Tilläggisolering ytterväggar/ fönster. Stamrenovering horisontella stammar i kök/ badrum, byte av radiatorer.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter. Första året betalas en årsavgift på 300kr som sedan ingår i månadsavgiften på bostadsrätten.

Inom föreningen finns cykelförråd, snickeri, målarrum, vävstuga. Här finns även ett övernattningsrum som går att hyra för 100 kr/dygn, max fem dagar i rad. På Allegatan 45 finns möjlighet för boende att hyra lokal för aktiviteter 400kr för halvdag/600kr för heldag (Via Hjärt & Lungsjukas förening). Det finns tre tvättstugor som renoverades 2001 och grovtvättstugan färdigställdes 2009. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 440 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens samt bostadsrättsföreningens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Bilder

Vardagsrum med utgång till balkong
Vardagsrum med utgång till balkong
Kök i modernt grå nyans
Kök i modernt grå nyans
Skolgatan 44 A
Skolgatan 44 A
Rymlig hall med klädkammare i anslutning
Rymlig hall med klädkammare i anslutning
Hall
Hall
Kök
Kök
Matplats i köket
Matplats i köket
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum med generöst ljusinsläpp
Vardagsrum med generöst ljusinsläpp
Balkong mot den lugna innergården
Balkong mot den lugna innergården
Badrum med badkar
Badrum med badkar
Sovrum
Sovrum
Sovrum med inbyggda garderober
Sovrum med inbyggda garderober
Lugn och trivsam innergård
Lugn och trivsam innergård

Planlösning

Område

I närheten

I Odenslund bor ni i mycket attraktivt område i uppväxt miljö med stora grönområden och härliga promenadstråk. Närhet till Tegelplan med välsorterad matbutik, gym, restaurang och café. I området finns grundskola, fritids samt förskolor. Bra förbindelser till centrum med både cykel och buss. Gångavstånd till universitetet och Östersunds centrum.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.