Residensgränd 32B, Karlslund

Accepterat pris

3 475 000 kr

Visningar
 • 28/10
  28/10, 17:00–17:30 Vänligen anmäl er till visningen!
Residensgränd 32B, Karlslund (Östersund)

Fräsch lägenhet med villaytor i populära Karlslund

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  6 r.o.k.
 • Boarea
  231 m²
 • Våningsplan
  1 av 4
 • Månadsavgift
  8 603 kr

Drömmer ni om ett villaliv med stora bostadsytor och mycket förvaringsmöjligheter, men är inte beredd att göra avkall på att få bo med gångavstånd till gågatan och samtidigt inte är riktigt pigg på att ta hand om en trädgård? Då är detta boendet för er!

Denna fräscha lägenhet erbjuder just detta. Stor lägenhetsyta om ca 230,5 m² med bl.a. fyra sovrum, stor källare, två badrum och socialt kök. Dessutom ligger den på markplan med egen entré från gatan och uteplats mot den skyddade gården. Placerad i populära Karlslund med endast några minuters promenad ner till stan. Hela lägenheten är ljus och stilren och har ett enhetligt ekparkettgolv vilket känns fräscht och sobert. Den fantastiska takhöjden på hela 3 meter ger boendet en härlig rymd. De två helkaklade badrummen är modernt inredda och går i vitt och granitgrått klinker. Lägenhetens sociala kök är en vit dröm med stora fönster, mysig matplats och modern stilren inredning. Här inbjuds middagsgästerna att sitta med på ett hörn och provsmaka kvällens rätt. Källaren är idag inredd med tvättstuga, möblerbar hall, stort allrum och två egna förrådsutrymmen. Om man önskar stänga av en del av lägenheten och hyra ut denna del får uthyrningsdelen en bostad med två sovrum, ett badrum, utrymme för ett pentry och en egen adress på Residensgränd 32.

Bostadsrättsföreningen Stadsbacken är en stabil förening med god ekonomi och låga avgifter. På innergården finns det under sommaren utemöbler och en stor gräsyta med grönskande buskar. Här bor man i ett suveränt läge i charmiga och populära Karlslund vid lugn gata. Detta är verkligen ett perfekt läge med närhet till både centrala Östersund och ÖSK-området med fina preparerade längdspår samt strövområden. Matvarubutik, lunchrestaurang, skolor och förskolor finner ni endast ett stenkast bort. Denna lägenhet är något utöver det vanliga och måste verkligen upplevas.
Välkommen på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  6 r.o.k.
 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  231 m²
 • Våningsplan
  1 av 4
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  2 & 6 / 1001

Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Våningsplan 1 av 4.

Interiör

Rumsbeskrivning:
Lägenheten beskrivs med ingång från Litsvägen 16.

HALL (Mot Litsvägen)
Bakom den röda ytterdörren ligger hallen som är i en öppen planlösning med kök och matplats. På golvet ligger ett mörkgrått klinker och väggarna är vitmålade. Här finns en platsbyggd nisch med hyllplan.

KÖK/MATPLATS
Köksinredningen är från IKEA och går i vitt, rostfritt och ek. Köksluckorna är i högblankt vitt, bänkskivan i brunbetsad massiv ek med integrerat eluttag, infälld diskho och spishäll med en frihängd fläkt i rostfritt ovanför. Det finns två stycken kyl/frys som är integrerade, mikro och ugn i rostfritt inbyggt i ett högskåp och en integrerad diskmaskin. Marrakesh kakel som stänkskydd ovan arbetsbänkar. Tre stora fönster mot Residensgränd och Litsvägen samt en trivsam matplats för 8 personer. Här ligger ekparkett, väggar är vitmålade förutom vid matplatsen där trevliga accentfärger bryter av.

KLÄDKAMMARE/SKAFFERI
Ett praktiskt utrymme som nuvarande ägare använder som skafferi. Här ligger ekparkett och det är vita väggar. Smart hyllsystem och arbetsbänk.

SOVRUM 1
I detta rum finns plats för dubbelsäng, Ekparkett och målade väggar. Fönster mot Litsvägen.

SOVRUM 2
Det här är det största sovrummet i lägenheten. Här finns två stycken dubbelgarderober, fönster mot Residensgränd och plats för dubbelsäng. Ekparkett och målade väggar.

KLÄDKAMMARE
Här finns utrymme för klädavhängning. Ekparkett och målade väggar.

BADRUM 1
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått kakel dekorativt infälld vid badkaret. På golvet ligger en grå klinkers med golvvärme (direktverkande el). Badrummet är inrett med handfat med underskåp, wc, badkar och en stor spegel som är infälld i kaklet. I taket sitter spotlights och en dold LED-belysning i takvinkeln.

VARDAGSRUM
Ett par trappsteg upp från köksdelen leder till vardagsrummet som är stort och rymligt. Från den helglasade dubbeldörren tar man sig ut till uteplatsen och innergården. Ekparkett och vitmålade väggar. I öppning mellan kök och vardagsrum sitter ett trivsamt mosaikkakel.

PENTRY/ALLRUM/HALL (Residensgränd 32B)
Ett par trappsteg upp från vardagsrumsdelen leder till detta rum som har två fönster mot innergården. Om man bygger en vägg mellan detta rum och vardagsrumsdelen avgränsar man enkelt bostaden till två lägenheter. Rummet kan då användas som ett pentry/allrum till uthyrningsdelen då det finns vatten framdraget hit (ej avlopp). Vitmålade väggar och ekparkett.

SOVRUM 3
I detta rum finns plats för dubbelsäng och har ett fönster mot gården. Vitmålade väggar och ekparkett.

SOVRUM 4
I detta rum finns en vit dubbelgarderob, fönster mot Residensgränd och plats för en enkelsäng. Vitmålade väggar och ekparkett.

BADRUM 2
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått kakel dekorativt infälld i duschhörnan. På golvet ligger en grå klinkers med golvvärme (direktverkande el). Badrummet är inrett med handfat, wc, glasad duschhörna, stor spegel som är infälld i kaklet och i taket sitter spotlights.

KÄLLARPLAN
En rymlig och praktisk källare med möblerbar hall, tvättstuga, allrum och två förrådsutrymmen. Källaren saknar fönster.

TVÄTTSTUGA
En praktiskt och rymlig tvättstuga med laminatgolv och målade betongväggar. Här finns tvättho, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, utrymme till klädavhängning och rymlig garderobsvägg med bra förvaring.

ALLRUM
Ett stort allrum med laminatgolv och målade väggar.

FÖRRÅD
Två praktiska förråd varav det ena har tvättho och frys. Betonggolv och målade väggar.

TV

Ansluten till kabel-TV via Com Hem. (ingår i månadsavgiften.)

Internet

Ansluten till Internet via Com Hem. (ingår månadsavgiften)

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus med källare
 • Byggår
  1945
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-03-31
 • Prestanda
  128 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E
Renoveringar

Denna lägenhet byggdes om från lokal under sommaren och hösten 2012.
All el är jordad och utbytt på bostadsplanet under 2012 medan källarplanet har äldre men också jordad el. Några nya radiatorer är installerade 2012 och några äldre finns kvar. Ventilationen är genomgången och en mekanisk frånluftsfläkt är installerad under 2012. 2017 Golv i tvättstuga. 2020 Ny diskmaskin, trappa till källare renoverad.

Lägenheten var för länge sedan en Konsumbutik och därefter blev det kontorslokaler.

Exteriör

Uteplats

Uteplatsen ligger med utgång från vardagsrummet i ett skyddat hörnläge mot föreningens gård. Här har man sol från lunch till tidig kväll. Uteplatsen är uppdelad i två nivåer. En del i nivå med lägenheten och en del på markplan.

Bilplats

13 parkeringsplatser med motorvärmaruttag. Går att hyra för ... kr/mån. För närvarande är det 3 i kö. Utanför lägenheten finns även 16 stycken gratis parkeringsplatser och enligt boende i föreningen är det lätt att få plats kvällstid.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och vindsförråd tillhörande varje lägenhet. Som gemensamma utrymmen finns tvättstuga, mangelrum, hobbyrum/snickarbod med snickarbänk. Styrelserum för föreningens styrelse och cykelförråd.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  8 603 kr
 • Andel i BRF
  10,4218 %
 • Andel av årsavg.
  10,4218 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 100 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  478 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten och internet.

Driftskostnader
 • El
  450 kr
 • Försäkring
  135 kr

Totalt: 585 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Brf Stadsbacken
 • Lägenheter
  31 st
 • Lokaler
  1 st
 • Äkta förening
  Ja

Brf Stadsbacken är en mindre förening som äger fastigheten Vadmalsväven 2 med adresserna Litsvägen 16 A-B och Residensgränd 32 A-B.Sammanlagt finns 31 bostadsrätter och en lagerlokal.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil.
Månadsavgifterna höjdes med 5 procent 2019-10-01 och från och med 2020-01-01 har avgifterna höjts med ytterligare 10 procent (pga Relining av avlopp).

Renoveringar

1995 sattes isolerrutor i samtliga fönster. Slutet av 1990-talet elsanerades hela fastigheten och fick ny jordad el. 2008 OVK-besiktning genomfördes. 2009 målades golven i tvättstugan. 2011 nya termostater på radiatorerna installerades. 2020 Relining av avloppstammar.

Dokument

Övrig information

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Hantering av personuppgifter
Information angående hantering av personuppgifter På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkommen till Litsvägen 16
Välkommen till Litsvägen 16
Kök/Matplats
Kök/Matplats
Socialt kök
Socialt kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats och entré mot Litsvägen
Matplats och entré mot Litsvägen
Från entrén
Från entrén
Kök/Hall
Kök/Hall
Badrum 1
Badrum 1
Badrum 1
Badrum 1
Badrum 1
Badrum 1
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Mot trappa till källaren
Mot trappa till källaren
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Klädkammare vid sovrum 2
Klädkammare vid sovrum 2
Hall vid ingång från Residensgränd
Hall vid ingång från Residensgränd
Hall vid ingång från Residensgränd
Hall vid ingång från Residensgränd
Badrum 2
Badrum 2
Sovrum 4
Sovrum 4
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Trappa
Trappa
Möblerbar hall i källare
Möblerbar hall i källare
Tvättstuga i källare
Tvättstuga i källare
Tvättstuga i källare
Tvättstuga i källare
Allrum i källare
Allrum i källare
Förråd i källare
Förråd i källare
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.