Fritzhemsgatan 63A, Frösön

Accepterat pris

975 000 kr

Visningar
 • 29/10
  29/10, 12:00–12:30 Vänligen anmäl er till visningen!
Fritzhemsgatan 63A, Frösön (Östersund)

Välplanerad med härlig balkong!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  57 m²
 • Våningsplan
  -2 av 3
 • Månadsavgift
  3 212 kr

Välplanerad hörnlägenhet med härliga fönstersättningar som ger lägenheten ett trivsamt ljusinsläpp. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där ni kan umgås och njuta av den vackra vyn i sällskap med både släkt och
vänner. Balkong med utsikt och soligt läge. Ljust originalkök med gott om förvaringsutrymmen. Badrum med kakel och klinker som inreds med dusch och här får även tvättmaskinen plats. Rymligt vardagsrum och rogivande sovrum. Den välkomnande hallen har klädavhängning vid entrén och erbjuder gott om plats till förvaring i klädkammaren.

Här bor ni högt upp på Frösön och lägenheten är belägen i en välskött och stabil bostadsrättsförening. Lugna kvarter med närhet till matvaruaffär, pizzeria, gym, förskola, skola och grönområden. Vintertid nås Lövstas och Frösöbergets elljusspår inom bekvämt avstånd tillsammans med utförsåkning i Ladängen och Gustavsbergsbacken. Till Östersunds centrum är det ca 3 km och bussförbindelser med stadsbuss nummer 9.

Välkomna på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  57 m²
 • Våningsplan
  -2 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  36 / 0801

Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
Här välkomnas ni in i en hall med utrymme för klädavhängning. Hallen har slittålig plastmatta och ljusa tapetserade väggar. Till vänster finns en inre hall med en rymlig klädkammare.

BADRUM
Till vänster från hallen. Med gråmelerade halvkaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med duschkabin, wc samt handfat med spegelskåp ovan. (Tvättmaskin ingår ej)

KÖK
Renoverat originalkök med grå luckor och matchande bänkskiva med kakel ovan. Köket har plastmatta och ljusa tapetserade väggar. Stor öppning mot vardagsrummet som ger en socialyta för matplatsen. Köket utrustat med diskmaskin (Electrolux), kombinerad kyl och frys (Bosch), spis med ugn (Electrolux), diskmaskin och köksfläkt.

VARDAGSRUM
Hörnläget med fönster i två väderstreck ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Härifrån nås även balkongen med bra läge i väster och kvällssol. Vitmålade väggar och plastmatta på golvet.

SOVRUM
Ett rogivande sovrum med plats för dubbelsäng. Här är det ljusa tapetserade väggar och på golvet ligger ett laminatgolv. (Obs! garderob ingår ej).

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Basutbudet ingår i avgiften.

Internet

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget eller Comhem. Ingår i avgiften (ComHem)

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus med källare
 • Byggår
  1958
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-04-19
 • Prestanda
  113 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Uteplats

Balkong med plats för bord och stolar. Härifrån erbjuds ni milsvid utsikt i soligt läge.

Bilplats

Föreningen har 20 garageplatser med separat kö för 270-470kr/mån. Ingen ledig och lång väntetid. Föreningen har 60 p-platser med motorvärmare för 150 kr/ månad. Separat kö. Finns oftast ledig eller kort kö.

Övriga utrymmen

Till lägenheten följer ett källarförråd samt ett matkällarförråd.

Det finns cykelförråd, bastu och ett välutrustat gym i huset. Tvättstuga finns i angränsande hus med adress 63 B, med fyra bokningsbara maskiner och en maskin som ej går att boka, två tumlare, tre torkrum och torkskåp.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 212 kr
 • Andel i BRF
  1,0735 %
 • Andel av årsavg.
  1,0735 %
 • Repfond
  5 132 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr

I avgiften ingår: V/A, uppvärmning, Internet, Ip-telefoni, kabel-TV och bostadsrättstillägg.

Driftskostnader
 • El
  250 kr
 • Försäkring
  150 kr

Totalt: 400 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB:s Brf Frösödal
 • Lägenheter
  81 st
 • Lokaler
  1 st

Föreningen äger fastigheten Östersund-Fiolen 1 med adresserna Fritzhemsgatan 63 A-C samt Fröjavägen 12 A+B. Inom föreningen finns sammanlagt 81 stycken bostadsrätter och 2 hyresrättslokaler.

Ekonomi

Stabil ekonomi och välunderhållna fastigheter.

Avgiften höjdes 2020-01-01 med 1%
2019-01-01 Höjdes avgifterna för parkering och motorvärmare
Avgiften höjdes 2018-01-01 med 1%.
Avgiften höjdes 2017-01-01 med 2%, pga ökade kostnader för drift och underhåll.
Avgiften höjdes 2016-01-01 med 3%

Renoveringar

2019 Ny lekställning.
2015-2017 har fasader och balkonger renoverats.
2014 renoverades taken och vindarna tilläggsisolerades.
2009 renoverades golv och väggar i tvättstugan samt källargolven, samtidigt fick tvättstugan nya maskiner.
2007 byttes samtliga fönster samt balkongdörrar-
2006 byttes lägenhetsdörrarna mot nya branddörrar.
1996 renoverades V/A-stammarna och samtliga badrum i föreningen.
Taket lades om under 80-talet.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns även cykelförråd, bastu, solarium och ett mindre gym.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande. Annonsering av slutpris på Internet Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Fritzhemsgatan 63A
Fritzhemsgatan 63A
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum mot matplats
Vardagsrum mot matplats
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Hall
Hall
Hall
Hall
Matplats ock kök
Matplats ock kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum mot matplats
Vardagsrum mot matplats
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Balkong
Balkong
Gemensam uteplats med grill
Gemensam uteplats med grill

Planlösning

Område

I närheten

På Frösöns "framsida" är det gångavstånd till Östersunds centrum via gångbro samt närhet till Frösöns egna butiker vid bl a populära Tages konditori. I närområdet finns både förskola och skola årskurs 1-9. Här bor ni med närhet till Gustavsbergs och Ladängens slalombackar samt härliga promenadstråk runt Frösöberget.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.