Ytterån 811A, Ytterån

Accepterat pris

1 650 000 kr

Högsta bud

1 400 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 400 000 kr 27/10 10:04 1
Visningar
 • 29/10
  29/10, 17:45–18:30 Visning
Ytterån 811A, Ytterån (Krokom)

Kapellet i Ytterån

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  367 m²
 • Tomtarea
  3 187 m²
 • Driftskostnad
  46 755 kr/år

Här erbjuds Kapellet i Ytterån till försäljning. Fastigheten har stora ytor, serveringskök, uthyrningsbar lägenhet om tre rum och kök. Energieffektiv uppvärmning via bergvärme. Garage på uppväxt tomt på stenkast från Alsenssjöns utlopp i Storsjön. En fantastisk fastighet där ni ges stora möjligheter.

På entréplan finns praktiska entréytor med tillhörande kapprum, två WC för gäster, fullutrustat serveringskök och stor yta för servering. Utöver detta finns den härliga kyrksalen med härlig rymd och mycket goda utrymmen. I anslutning till kyrksalen finns kontorsutrymmen och groventré. På fastighetens övre plan finns en välskött uthyrningslägenhet om tre rum och kök. Här finns ett kaklat badrum och utgång till balkong i soligt syd/väst läge. I Sutterängplan finns pannrum med bergvärmeanläggning, tvättstugeutrymme, WC och ett samlingsrum. Här är det förberett i ett utrymme så att det kan bli duschrum.

Uppväxt och rymlig tomt med goda utrymmen till parkering. Här finns garage, det är härliga planteringar endast ett stenkast från Alsenssjöns utlopp i Storsjön. Fastigheten passar perfekt till församlingsverksamhet, kafé, boende och den erbjuder stora möjligheter där bara fantasin sätter stopp.

Ytterån är en trivsam by belägen väster om Östersund på väg mot Åre, I en vik av Storsjön med Alsensjön angränsande på andra sidan. Från Ytterån finns goda bussförbindelser och det är bekvämt pendlingsavstånd från Östersund. Det finns flertal restauranger, bensinmack med bra utbud samt MusOlles Museum med hembygdsgård. Närmaste skola är Trångsviken alternativt Nälden och Krokom, det finns en förskola i byn.

Ta chansen att bli ägare till denna härliga fastighet med mycket trevlig tomt och fantastiska möjligheter!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  367 m²
 • Tomtarea
  3 187 m²
 • Beteckning
  Ytterån 10:39
 • Pantbrev
  173 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
ENTRÉ
Ett välkomnande entréparti med dubbeldörrar välkomnar er in i en stor foajé. Här är det plastmatta på golvet och väggarna kläs med målad vävtapet.

WC/DUSCH
Handikappanpassat badrum. Här är det plastmatta på golvet och väggar kläs med målad vävtapet. Här finns WC, duschplats, handfat och spegel.

WC
Här är det plastmatta på golvet och väggar kläs med målad vävtapet. Här finns WC, handfat och spegel.

KAPPRUM
En praktisk yta med väggfasta hyllor för avhängning av ytterkläder. Här är det plastmatta på golvet och väggarna kläs med målad vävtapet.

STÄDSKRUBB
Här är det målade väggar och plastmatta på golvet. Hyllor till förvaring och tvättho.

SERVERING
En rymlig serveringsdel med plastmatta på golvet och väggarna kläs med bröstpanel och målad vävtapet. Trätak. Här finns kylskåp samt platsbyggt väggskåp till förvaring.

SERVERINGSKÖK
Ett fullutrustat kök med plastmatta på golvet och målade väggar. Härliga fönstersättningar mo två väderstreck. Köket är utrustat med: Spis med ugn (elektro Helios), kombinerad kyl/frys (Whirlpool), Spiskåpa och diskmaskin i restaurang-modell (Elektrolux WT 30). Kakel ovanför arbetsytor.

KYRKSALEN:
Kyrksalen erbjuder en härlig rymd med 4,3 meter i takhöjd och stora utrymmen till möjligheter. Här ligger en plastmatta, det är bröstpanel och målad vävtapet. Vid altaret finns öppningsbart golv ner till dopbassäng. Dopbassängen är kaklad om ca 4,5m² med största djup om 1m. Här finns teleslinga samt scendel med tillgänglighetsramp.

KONTOR/GROVENTRE
Bakom kyrksalen finns utrymme till kontor, förvaring och groventré. Det är tre utrymmen som ligger i fil med varandra. Här är det plastmatta på golvet och vävtapet på väggarna.

HALL:
Innanför köket finns en separat hall vilken delas med lägenheten. Härifrån finns även nedgång till källare/sutterängplan. Här ligger ett laminatgolv, en panelad vägg och tre kläs med vävtapet.

LÄGENHET På VÅNING 2
Lägenheten är om ca 82m²
En furutrappa med ledstång leder er upp till lägenheten på våning 2.

HALL
En hall som förgrenar mot kök och sovrum 1. Här är det plastmatta på golvet och väggarna kläs med vävtapet.

SOVRUM 1
Här är det plastmatta på golvet och väggar kläs med tapet.

KÖK
Ett ljust och praktiskt kök med bra arbetsutrymmen och gott om skåp till förvaring. Fönstersättningar mot två väderstreck. Här är det plastmatta och väggarna kläs med bröstpanel och tapet. Köket är utrustat med: Fullstor kyl och fullstor frys. 3-plattsors spis med ugn (Elektro Helios), diskmaskin (Elektro Helios, 40 cm). Spiskåpa och skafferi. Mellan kök och vardagsrum finns mindre hall med förvaringsutrymme.

VARDAGSRUM
Ett ljust vardagsrum med plastmatta och tapetserade väggar.

SOVRUM 2
Ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här är det plastmatta och tapetserade väggar. Härifrån finns utgång till balkongen i syd/väst läge.
I sovrummet finns två dubbel och två enkelgarderober.

BADRUM
Ett renoverat badrum med klinkergolv, kakel i dusch, i övrigt kläs väggarna med vålad vävtapet. Badrummet är utrustat med WC, duschplats och spegelskåp.

KÄLLARE/SUTTERÄNGPLAN
I källarplan möts man av en hall med betonggolv och betongväggar.

SAMLINGSLOKAL:
En rymlig samlingslokal med egen entré mot gatan. Här är det plastmatta och väggarna kläs med bröstpanel och målad vävtapet.

WC
ETT äldre WC utrymme där WC, f.n är avstängd. Här finns WC, handfat och spegel. Målade betongväggar och betonggolv.

TVÄTTSTUGA
Här är det betonggolv och målade väggar. Här finns tvättmaskin, tvättho och hyllor till förvaring. Här finns styrningen för avloppspumpen.

PANNRUM
Målade väggar och betonggolv. Här finns golvbrunn och förvaringsskåp. Här finns bergvärme anläggningen från Thermia (Diplomat Optimum, 2016).

DUSCHRUM
Detta utrymme är förberett som duschrum. Grusat golv och betongväggar.

TV

Markbunden digital-tv

Internet

Ej installerat

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2 plan delvis med sutteräng/källare
 • Byggår
  1944
 • Grund
  Torpargrund och platta på mark
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten/Kommunalt avlopp (Pumpbrunn finns på fastigheten).
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej
Renoveringar

1993 byggdes fastigheten om samt att den dränerades.
2011 Målades fastigheten
2001 bergvärmeinstallationen, 2016 värmepumpen byttes ut.

Exteriör

Tomt

Finplanerad tomt med planteringar, buskar och ett mindre skogsparti.

Uteplats

Balkong om ca 12,5 m2 med åtkomst från lägenheten på våning 2.

Bilplats

På tomten finns goda utrymmen till parkering.

Övriga byggnader

Garage:
Ett enklare garage om ca 15m². El finns.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  30 700 kr
 • Vatten/avlopp
  5 941 kr
 • Samfällighet
  5 850 kr
 • Vägavgift/snö
  1 000 kr
 • Försäkring
  3 264 kr

Totalt: 46 755 kr/år

Väg/samfällighet avser vägbelysning., snöröjning och vägavgift. I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushålls el. I V/A kostnad ingår renhållningsavgift.

Taxering

Ingen taxerings­information att redovisa

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Då uppdragsgivaren är ett församling som inte bott i fastigheten är det svårt att få fram fullständiga och korrekta uppgifter gällande beskrivningen av fastigheten och en köpare bör vara medveten om detta, för att därför kunna göra en extra noggrann undersökning av fastigheten.

Observerat att i det fall byggnaden ska användas till annat ändamål än den taxerade och vid ombyggnationer krävs bygglov. Kontakta Krokoms kommun för vidare information: 0640-16100

Pingstförsamlingen är intresserade av att kunna hyra lokalen av en köpare för några sammankomster per år om det möjligt.

Friskrivning
Fastigheten säljes med friskrivning vilket innebär att köparen godtar fastighetens skick och med bindande verkan avstår från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Detta innebär att försäljningen genomförs med en s.k. friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende s.k. "dolda fel".

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Ytterån 811
Ytterån 811
Vy mot vattnet
Vy mot vattnet
Entré
Entré
Ytterån
Ytterån
Ytterån
Ytterån
Tomt
Tomt
Garage
Garage
Ytterån
Ytterån
Ytterån
Ytterån
Ytterån
Ytterån
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Kyrksalen
Serveringsyta
Serveringsyta
Serveringsyta
Serveringsyta
Entré
Entré
Entré
Entré
Entré
Entré
Balkong lägenhet
Balkong lägenhet
Kök tillhörande servering
Kök tillhörande servering
Kök tillhörande servering
Kök tillhörande servering
Kök tillhörande servering
Kök tillhörande servering
WC/Dusch vid entré
WC/Dusch vid entré
WC vid entré
WC vid entré
Kontor bakom kyrksal
Kontor bakom kyrksal
Kapprum
Kapprum
Kapprum
Kapprum
Sovrum 1 lägenhet
Sovrum 1 lägenhet
Hall lägenhet
Hall lägenhet
Kök lägenhet
Kök lägenhet
Kök lägenhet
Kök lägenhet
Kök lägenhet
Kök lägenhet
Kök lägenhet
Kök lägenhet
Vardagsrum lägenhet
Vardagsrum lägenhet
Sovrum 2 lägenhet
Sovrum 2 lägenhet
Sovrum 2 lägenhet
Sovrum 2 lägenhet
Badrum lägenhet
Badrum lägenhet
Trapphus
Trapphus
Samlingslokal i sutteräng/källare
Samlingslokal i sutteräng/källare

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.