Odensalagatan 40A, Odenslund

Accepterat pris

1 650 000 kr

Visningar
 • 10/11
  10/11, 16:30–17:00 Vänligen kontakta mäklaren för anmälan!
Odensalagatan 40A, Odenslund (Östersund)

Fin 3:a på första våningen med nyrenoverat kök!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  76 m²
 • Våningsplan
  1 av 2
 • Månadsavgift
  3 299 kr

Med en halvtrappa upp från markplan har jag nu glädjen att få presentera denna rymliga 3:a i skuldfri förening! Lägenheten har ett nyrenoverat kök, två rymliga sovrum, kaklat badrum, stort vardagsrum och rejäl klädkammare! Hela lägenheten går i ljusa toner och den enhetliga stilen knyter samman alla rum i lägenheten.

Det härliga köket går i vitt och till frukosten kan du vilsamt blicka ut genom fönstret mot innergården. Ett rum för hemmakocken som dukar upp för hela familjens middag vid den rymliga matplatsen. Det finns två bra sovrum, det större har utgång till balkongen som bjuder på sol frampå eftermiddagen och kvällen. Allt med utblick mot föreningens gemensamma gård och lekplats. Mellan sovrummen finns det en stor klädkammare, som har ett litet fönster till det ena sovrummet och får därigenom lite naturligt dagsljus. Klädkammaren skulle definitivt kunna nyttjas till kontor eller som ett eget krypin för barnen! Vardagsrummet är inbjudande för både familj och vänner och det går att möblera både med soffa och matgrupp om man verkligen vill fokusera på det sociala i ytorna!

I HSB Brf Rödstjärten bor ni i en skuldfri förening som kontinuerligt underhåller fastigheterna, och jobbar för en bra boendemiljö. Den gemensamma innergården är sommartid grön och härligt lummig. Återplanterade björkar är ett av inslagen. Det finns ett lusthus och trädgårdsmöbler samt grillplats, odlingslådor och lekplats för barnen. Vintertid lyser föreningens adventsgran fint i vintermörkret. Välkommen till ett trivsamt boende!

Sara Näslund
Ansvarig mäklare

Sara Näslund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  76 m²
 • Våningsplan
  1 av 2
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  128 / 1001

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

Rumsbeskrivning:

KÖK
Under 2020 renoverades köket med ett ljusgrått laminatgolv, och ny köksinredning som har vita släta luckor och en grå laminatbänkskiva. Väggarna och det kaklade stänkskyddet är vitt och hela rummet upplevs väldigt luftigt, mycket tack vare den rymliga matplatsen. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spishäll, fläkt, inbyggd ugn, micro och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är från 2020 förutom fläkten som är ca 3 år gammal och inkopplad på ventilationssystemet.

VARDAGSRUM
Stort och härligt vardagsrum med ekparkettgolv och bra ljusinsläpp från fönstret. Väggarna är vitmålade och du kan lätt sätt in din egen stil i rummet. Både matbord och soffa får plats i möbleringen om så önskas.

SOVRUM
Det stora sovrummet ligger jämte köket och har även utgång till balkongen. Nytt golv från 2020 som är lika i hall och kök. Väggarna går i ljusgrått.

SOVRUM
Det andra sovrummet har en ljust grå heltäckande matta på golvet och målade väggar i vitt och ljusgrått. Två platsbyggda garderober och härifrån finns ett fönster in till klädkammaren.

KLÄDKAMMARE
I hallen finns en mycket rymlig klädkammare som skulle kunna nyttjas både som kontor eller ett litet barnrum. Laminatgolv från 2019.

BADRUM
Kaklat badrum i vitt med kakeldekaler i svart-vitt. Det finns en stor duschkabin installerat (några kakel bakom kabinen har spruckit), wc och handfatskommod. Det är även förberett för tvättmaskin i badrummet.

HALL
Hallen är ljus och går i vinkel. Laminatgolv och vita väggar som följer stilen i lägenheten. Inbyggt städskåp.

TV

Tv, basutbud ingår i månadsavgiften

Internet

Bredband och ip-telefoni ingår i månadsavgiften

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
 • Byggår
  1959
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-04-08
 • Prestanda
  129 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Övriga utrymmen

Källarförråd och matkällarförråd finns till varje lägenhet.
I föreningen finns extra förråd och frysboxar att hyra enligt separat kölista.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 299 kr
 • Andel i BRF
  0,6873 %
 • Andel av årsavg.
  0,6873 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
 • Pantsatt
  Ja
Driftskostnader
 • El
  250 kr
 • Försäkring
  150 kr

Totalt: 400 kr/mån

Bostadsrätts­förening

HSB:s brf Rödstjärten
 • Lägenheter
  180 st
 • Lokaler
  32 st
 • Äkta förening
  Ja

Populär och trivsam förening. Det finns 180 bostadsrätter och 32 hyresrätter (lokaler) i föreningen.

Ekonomi

Föreningen är välskött och har en stabil ekonomi.
Föreningen höjde avgiften 1/1 2020 med 1,5%.

Under 2017 har föreningen amorterat det sista på sina lån och är nu skuldfria.

Renoveringar

Föreningen har upprättat en 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen.
Det planeras för ombyggnad av balkonger inom området.
2019 Målning möteslokal, 4 st nya hybridladdtstolpar, planterat träd och buskar, byggt insynsskydd runt grillplats
2018 Nya cykelställ, 2 st torktumlare
2017 Har trapphusen målats.
2016 byte av dörrar i källargångar så att samma nycklar fungerar till lägenhet samt källardörrar och målning av källare.
2016: 10 nya p-platser har tillkommit.
2013-2014 renoverades tvättstugor.
2013-2014 relinades alla liggande avloppsledningar.
2012 byttes alla lås ut i föreningen. Man såg även över ventilationen. Exteriört har man bytt alla tak över entréerna, satt upp ett lusthus.
Elstammar har renoverats och blev klart våren 2010.
Det har återplanterats björkar på gården.
Fönster utbytta 2000.
Horisontella stammar i badrum är utbytta i samband med badrumsrenoveringarna.
Nytt tegeltak 1996.

Gårdsplan

Den gemensamma innergården är sommartid grön och härligt lummig. Återplanterade björkar är ett av inslagen. Det finns ett lusthus och trädgårdsmöbler samt grillplats. En gungställning och en sandlåda. Vintertid lyser föreningens adventsgran fint i vintermörkret.

Övrigt

HSBs obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSBs rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Kök och matplats
Kök och matplats
Odensalagatan 40A
Odensalagatan 40A
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Balkong
Balkong
Badrum
Badrum
Hall
Hall
Klädkammare
Klädkammare
Lusthus i föreningen
Lusthus i föreningen
Lekplats
Lekplats

Område

I närheten

I Odenslund bor ni i mycket attraktivt område i uppväxt miljö med stora grönområden och härliga promenadstråk. Närhet till Tegelplan med välsorterad matbutik, gym, restaurang och café. I området finns grundskola, fritids samt förskolor. Bra förbindelser till centrum med både cykel och buss. Gångavstånd till universitetet och Östersunds centrum.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.