Örjansvägen 24, Frösön

Accepterat pris

3 200 000 kr

Högsta bud

3 250 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 3 250 000 kr 22/09 15:15 2
 • 3 200 000 kr 22/09 12:19 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Örjansvägen 24, Frösön (Östersund)

Välskött och mysig villa, fristående garage och en inbjudande trädgård för den odlingsglade!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  111 m²
 • Tomtarea
  1 255 m²
 • Driftskostnad
  39 640 kr/år

Varmt välkommen till en egen klimatzon på Frösön! Nu har jag glädjen att få presentera ett hemtrevligt boende med en trädgård som bara väntar på små upptäckare och lekfulla personer. Redan på infarten välkomnas ni in i denna oas av lugn, som ligger på en strategisk plats med närhet till det mesta, såsom mataffär, skolor och bussförbindelser till stan. Det finns ett fristående varmgarage och för den som vill odla är det platsen för dig! På en fin södersluttning är det bara att fortsätta med pallkragar och rabatter, och detta kompletteras med ett fint växthus som har vattensamlare och ett eget badkar! Det finns idag vinbär, hallon, smultron, jordgubbar, rabarber och äppelträd som dignar av frukt. För barnen är trädgården en egen värld med växter och träd som skapar små rum. Sedan är det bara att klättra upp för repstegen in till den lilla träkojan. Platsen där det tidigare garaget stod, är som gjord för att spola upp sin egna lilla skridskoplan!

I villan finns en rymlig hall med bra förvaring bakom spegelskjutdörrar. Köket renoverades 2008 och har även extra förvaring i sockellådor. Det är öppet mot matplatsen som sedan knyter ihop fint med vardagsrummet, där ni kan njuta av höstkvällarna framför brasan i den lilla järnkaminen från Jötul. På entrévåningen finns även ett renoverat badrum från 2013 samt ett sovrum.

På övervåningen finns det två bra sovrum samt en klädkammare, toalett och möblerbar hall med utgång till balkongen. Källaren är nyputsad efter dräneringen som gjordes 2015, och tvättstugan har bra med arbetsyta, möjlighet att hänga kläder samt en tvättho. Det finns ett äldre badrum, och gott om utrymmen för att kunna förverkliga en bastudröm samtidigt som det finns både matkällare och förrådsutrymmen så det räcker! Det här är verkligen ett tillfälle att få tag på en charmig villa med kanonläge på Frösön! Välkommen hem!

Sara Näslund
Ansvarig mäklare

Sara Näslund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  111 m²
 • Biarea
  64 m²
 • Tomtarea
  1 255 m²
 • Beteckning
  Åkern 4
 • Pantbrev
  1 870 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Rumbeskrivning:

Entrévåning

HALL
I den stora hallen finns det bra med svängrum för hela familjen och den stora garderoben med spegelskjutdörrar slukar det mesta av ytterkläder. Bredvid dörren finns ett högt sidoljus som ger rummet sitt naturliga dagsljus. Det är vattenburen golvvärme under det klinkerlagda golvet, och golvvärmen fortsätter vidare in i den inre hallen samt badrummet.

KÖK
Köket renoverades 2008 med mörkgrå luckor från Ikea, extra förvaring i sockellådor och bänkskivor i massiv björk som går fint ihop med björklisterna på låd- och skåpsfronterna. Det finns en integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, integrerad kyl/frys, induktionshäll och spisfläkt. Diskbänken är bra placerat vid fönstret så ni har bra utsikt mot de egna odlingarna. Några steg bort i matrummet finns en altandörr som tar er direkt ut trädgården!

MATRUM
Vid köket är det öppet mot matrummet som ligger i fil med vardagsrummet. Trägolvet är slipat och rummet har ett härligt ljus då det finns fönster i flera väderstreck. Altandörren är dubbel så du kan verkligen öppna upp till trädgården, och kanske planera in för en altan i framtiden?

VARDAGSRUM
I fil med matrummet finns ett härligt vardagsrum med en värmande kamin från Jötul som höjer mysfaktorn vilken dag i veckan som helst! Även här är trägolvet slipat och väggarna är tapetserade.

BADRUM
2013 renoverades badrummet med en snygg svart, skimrande plastmatta på golvet, kombinerat med en ljus plastmatta på väggarna. Det finns wc, handfat och dusch.

SOVRUM
Intill köket finns ett sovrum, som ligger i husets tillbyggda del. Det finns två garderober och det är ett parkettgolv samt lite mörkare tapeter på väggarna.

Övervåning

HALL
En trappa upp finns en luftig hall som rymmer ett mindre möblemang. Utgång till balkongen, där säljaren har undersökt möjligheten att bygga ut ytterligare ett rum.

SOVRUM
Det sovrum som ligger närmast trappan har en plastbyggd loftsäng och en egen rejäl kattvind. På golvet ligger ett fint plankgolv.

TOALETT
Mellan sovrummen finns ett äldre badrum, som idag är utrustat med wc och handfat. Äldre klinker på golvet, och det finns en lucka upptagen för kontroll av vatten och avloppsledningarna. Det är dags för uppdatering av rummet helt enkelt.

SOVRUM
Det andra sovrummet rymmer utan problem en dubbelsäng och det finns plastbyggda garderober med gott om förvaring. Även här är det trägolv, väggarna är tapserade.

KLÄDKAMMARE
Från hallen finns en klädkammare som även skulle kunna fungera som ett mysigt kryp-in för ett barn.

Internet

Fiber

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus med källare
 • Byggår
  1942
 • Grund
  Grundsulor
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glas och 3-glas
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme, luftvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2013-11-20
 • Prestanda
  180 kWh/m²/år

Exteriör

Tomt

Härligt trädgårdstomt med uppvuxna träd, blomsterrabatt, och odlingar av hallon, smultron, vinbär, rabarber, äppelträd m.m. Flera pallkragar för köksträdgården.

Övriga byggnader

Fristående varmgarage med plats för en bil. Gjuten platta, träfasad och pappatak.

Uthus/förråd.

Fint växthus med en tillhörande liten uteplats på trätrall.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  20 635 kr
 • El
  9 860 kr
 • Vatten/avlopp
  4 145 kr
 • Sotning
  400 kr
 • Försäkring
  4 600 kr

Totalt: 39 640 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  2 303 000 kr
 • Byggnad
  1 559 000 kr
 • Mark
  744 000 kr
 • Värdeår
  1942
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 349 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2020-09-14 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Även energideklarationen delas ut då. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 960 exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24
Växthus
Växthus
Uteplats vid växthus
Uteplats vid växthus
Äppelträd
Äppelträd
Härlig trädgård
Härlig trädgård
Trädgård
Trädgård
Mysig trädgård
Mysig trädgård
Planteringar
Planteringar
Ett riktigt smultronställe
Ett riktigt smultronställe
Vardagsrum med kamin
Vardagsrum med kamin
Vardagsrum
Vardagsrum
Härligt öppen planlösning
Härligt öppen planlösning
Kamin från Jötul
Kamin från Jötul
Vardagsrum och matrum i fil
Vardagsrum och matrum i fil
Matrum
Matrum
Matrum
Matrum
Köket sett från matrummet
Köket sett från matrummet
Kök
Kök
Kök
Kök
Extra förvaring i sockellådor
Extra förvaring i sockellådor
Inre hall
Inre hall
Badrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall övervåning
Hall övervåning
Hall övervåning
Hall övervåning
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Klädkammare
Klädkammare
Toalett
Toalett
Tvättstuga
Tvättstuga
Tvättstuga
Tvättstuga
Svale
Svale
Matkällare
Matkällare
Örjansvägen 24
Örjansvägen 24

Planlösning

Område

I närheten

På Frösöns "framsida" är det gångavstånd till Östersunds centrum via gångbro samt närhet till Frösöns egna butiker vid bl a populära Tages konditori. I närområdet finns både förskola och skola årskurs 1-9. Här bor ni med närhet till Gustavsbergs och Ladängens slalombackar samt härliga promenadstråk runt Frösöberget.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.