Freskvägen 7, Söder

Accepterat pris

725 000 kr

Högsta bud

900 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 900 000 kr 26/10 16:34 3
 • 850 000 kr 26/10 15:38 2
 • 840 000 kr 26/10 15:34 3
 • 800 000 kr 26/10 08:04 2
 • 790 000 kr 26/10 07:02 3
 • 745 000 kr 25/10 09:52 2
 • 740 000 kr 24/10 21:08 1
 • 735 000 kr 24/10 14:24 2
 • 730 000 kr 24/10 11:10 1
 • 725 000 kr 23/10 13:42 2
 • 675 000 kr 23/10 13:32 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Freskvägen 7, Söder (Östersund)

Ljus etta med sovalkov & renoverat kök i populära Brf Lommen!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  32 m²
 • Våningsplan
  2 av 4
 • Månadsavgift
  1 753 kr

Välkomna till denna trivsamma etta i populära Brf Lommen på söder. Bra läge med närhet till både butiker och Storsjö strand.

Lägenheten har ljusa ytskikt och ett flertal fönster vilket gör att den känns ljus och luftig. Hallen har ett snyggt och praktiskt klinkergolv, utrymme för klädavhängning och garderober som underlättar förvaringen. Vidare in i rummet så finns det plats för soffa, soffbord, byråer och matplats allt utifrån era behov och önskemål. Den praktiska sovalkoven rymmer dubbelsäng och kan enkelt avgränsas mot rummet. Det välplanerade och modernt renoverade köket är utrustat med stilrena vita luckor, bänkskivor i massiv ek och moderna vitvaror med induktionshäll. Badrummet går även det i ljusa toner med kakel och klinker och är utrustat med dusch och tvättmaskin. Reparationsfond på drygt 7.000kr ingår!

Detta är ett mycket ekonomiskt boende där det i avgiften ingår bredband, bostadsrättstillägg till hemförsäkringen och i föreningen har man gemensamhetsel.
I källaren i samma hus finns ett rymligt förråd med praktiskt förvaringsutrymme som följer med lägenheten.

HSB Lommen är en mycket omtyckt och välskött bostadsrättsförening. På innergården finns gräsmatta, svartvinbärsbuskar och lekplatser. I föreningen finns övernattningsrum, hobbyrum/snickarrum, bastu/relax och fem mycket välskötta tvättstugor. Området har goda kommunikationer och det finns bra utbud av restauranger samt nära till matvarubutiker. Det finns cykelbana som går in till stan eller mot Odensala/Torvalla. Vill man promenera finns det fina strövområden nere vid Minnesgärdet där man också når Storsjön som erbjuder både sommar och vinteraktiviteter.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  1 r.o.k.
 • Boarea
  32 m²
 • Våningsplan
  2 av 4
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  124 / 1106

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
Här välkomnas ni in i en hall med utrymme för klädavhängning på hatthylla och i garderober. Hallen har ett slittåligt klinkergolv i brun nyans och ljusa tapetserade väggar.

BADRUM
Direkt till höger från hallen nås lägenhetens badrum med vitt klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch, wc, handfat med skåp undertill och spegelskåp med belysning ovanför.

RUM MED SOVALKOV
Stort rum med laminatgolv i ljus nyans och ljusa tapetserade väggar tillsammans med en matchande fondtapet på vägg mot hall/sovalkov. Bra ljusinsläpp och öppen planlösning mot kök och sovalkov. Här finns utrymme för sällskapsmöbler och matbord för er som önskar.

KÖK
Här har entrén till köket breddats för ett bättre ljusinsläpp i samband med att köket renoverades. Köket har stilrena vita luckor, bänkskivor i ek och vitt kakel som stänkskydd. Enhetligt ljust laminatgolv och ljusa tapeter såsom i rummet intill. Maskinellt är köket utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll samt spisfläkt.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband leverantör: Telenor. Hastighet: 250/100 Mbit/s
Inkluderat i månadsavgiften till en kostnad av 150kr/mån.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  1962-64
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Datum
  2019-04-03
 • Prestanda
  142 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D

Exteriör

Bilplats

40 garageplatser. Går att hyra för 300 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
28 parkeringsplatser. Går att hyra för 150 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
56 carportplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. Till carportplatsen är det separat kö.
Max en plats per hushåll (gäller alla typer).

Ekonomi

 • Månadsavgift
  1 753 kr
 • Andel i BRF
  0,3388 %
 • Andel av årsavg.
  0,3388 %
 • Repfond
  7 404 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
 • Pantsatt
  Ja

i avgiften ingår värme, vatten, tv, gemensamhetsel och bredband.

Driftskostnader
 • El
  50 kr
 • Försäkring
  128 kr

Totalt: 178 kr/mån

Föreningen har gemensamhetsel som debiteras separat via HSB vilket innebär att den fasta kostnaden för elen ingår.

Bostadsrätts­förening

HSB:s Brf Lommen
 • Lägenheter
  175 st
 • Lokaler
  43 st
 • Äkta förening
  Ja

Föreningen äger fastigheterna Lommen 16, 19 i vilka man upplåter lägenheter och lokaler. På dessa fastigheter finns totalt 8 hus med 175 lägenheter (bostadsrätt), samt 43 lokaler (mindre förråd). Dessa finns på adresserna Rådhusgatan 120, 122, och 124, Odensviksvägen 6A, 6B, 8 A-F, Fresksvägen 7-13.

Inom föreningen finns cykelförråd, gemensamhetslokal, hobbyrum/snickarrum samt övernattningsrum och bastu med relaxavdelning som man kan hyra för en billig penning. I källaren på Rådhusgatan 120-124 finns 3 stycken välutrustade och välskötta tvättstugor. Två av tvättstugorna har 2 st tvättmaskiner vardera och den tredje har en grovtvättmaskin. Här finns även torkrum. På Odensviksvägen 6B finns ytterliggare 2 välutrustade tvättstugor.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och under de senaste åren har driftnettot varit positivt. De negativa resultaten under tidigare år förklaras av att de stora investeringarna har påverkat resultatet negativt. Ordförande anser att föreningen har god ekonomi. Ingen avgiftshöjning är beslutad.

Renoveringar

2019 Nyckelsystemsbyte
2018: Lekparkerna kompletteras med ny lekutrustning.
2017: Målning i källarlokaler.
2016: Avtal om gemensamhetsel
2015: Balkongerna byggdes ut samt glasades in.
2011: Installerat drop-stop och brandvarnare i alla lägenheter. Inköp av torkskåp till tvättstugan på Odensviksvägen 6B. Byte av fläktmotor på Odensviksvägen 12B. Ommålning av källarkorridorer och cykelrum på Fresksvägen och Rådhusgatan.

2010: Inköp av nytt torkskåp till tvättstugan på Odensviksvägen 8 B, inköp av ny 12 kilos tvättmaskin till tvättstuga 1 på Rådhusgatan, utbyte av gamla köksavlopp i gjutjärn. Garantibesiktningar har gjorts för tidigare entreprenadarbeten på fasadrenoveringar, asfaltering och cykelgarage.

Föreningen har investerat stora pengar på fasadrenoveringar, samt nya effektiva ventilationssystem. Dessutom har föreningen under senare år byggt nya carportar och garage. I början av 90- talet byttes de horisontella stammarna och under de senaste åren har man även bytt vissa stammar i köken. Fönster byttes i början av 90-talet. Dessutom har föreningen under senare år byggt nya carportar och garage. I början av 90- talet byttes de horisontella stammarna och under de senaste åren har man även bytt vissa stammar i köken.

Övrigt

HSB´s obligatoriska medlemskap kostar 500 kronor per medlem vilket berättigar till att ta del av HSB´s rabatter och återbetalas vid utträde ur HSB. HSB tar också ut en årsavgift på 300 kr från nya medlemmar för helår, vid köp efter 1/7 tas halva avgiften ut (150 kr), detta endast 1:a året, därefter ingår årsavgiften till HSB i månadsavgiften på bostadsrätten

Kvarteret "Lommen" begränsas av gatorna Rådhusgatan, Odensviksvägen, Freskvägen och Bangårdsgatan och utgörs av 8 bostadshus, ett miljöhus, garage och carportar. Kvarteret ligger på 'söder' i Östersund, bredvid och utanför Lidl, på nersidan Rådhusgatan, mot sjön.

Besök gärna föreningens egna hemsida: https://www.hsb.se/sodra-norrland/brf/lommen

Dokument

Övrig information

Föreningen beslutade år 2008 om avtal med Bredbandsbolaget numera Telenor om gruppanslutning av samtliga hushåll i föreningen för bredband / datatrafik och fast ip-telefoni. Det innebär i praktiken att de som önskar använda sig av föreningens gruppanslutning gör det för en mycket billig penning för både bredband och fast telefoni, medan de som inte önskar slipper.
I månadsavgiften på denna lägenhet är bredbandskostnaden 150kr/månad inkluderad.

Köerna till parkeringar och extraförråd hanteras sedan 191017 av HSB Köhantering, en digital tjänst som finns tillgänglig på Mina Sidor. Separata köer finns till vardera parkeringsplats, carport, kallgarage och varmgarage. Väntetiden är ungefär 2 månader, 1½ år respektive 1 år till de olika alternativen. Det finns även några extra förråd i Lommens olika hus och till dessa finns också en köer. Räkna med några månader för att erhålla ett extraförråd. Väntetiderna är ungefärliga och baseras på normalt antal överlåtelser på brf Lommen.

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens samt bostadsrättsföreningens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välplanerat kök
Välplanerat kök
Freskvägen 7
Freskvägen 7
Rymligt badrum med dusch och tvättmaskin
Rymligt badrum med dusch och tvättmaskin
Välkomna in!
Välkomna in!
Praktisk sovalkov
Praktisk sovalkov
Öppen planlösning mellan kök och allrum
Öppen planlösning mellan kök och allrum
Stilrent renoverat kök
Stilrent renoverat kök
Allrum mot kök
Allrum mot kök
Allrum med utrymme för sällskapsmöbler
Allrum med utrymme för sällskapsmöbler
Allrum
Allrum

Planlösning

Område

I närheten

Här bor man bekvämt med mycket goda kommunikationer med bussar som trafikerar Rådhusgatan. Bra utbud av restauranger (Thairestaurang och flera pizzerior) och nära till matvarubutiker (Lidl och Willys). Det finns cykelbana som går in till stan eller bort till Torvalla. Vill man promenera finns det fina strövområden nere vid Minnesgärde där man också når Sverigeleden.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.