Hållsta 265, Hållsta

Utgångspris

1 475 000 kr

Högsta bud

1 500 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 1 500 000 kr 22/09 10:48 2
 • 1 450 000 kr 21/09 11:08 1
 • 1 410 000 kr 21/09 10:57 2
 • 1 400 000 kr 21/09 09:56 1
Visningar
 • 23/9
  23/9, 17:00–18:00 Vänligen anmäl er till visningen!
Hållsta 265, Hållsta (Östersund)

Härligt på strandtomt!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  52 m²
 • Tomtarea
  3 180 m²
 • Driftskostnad
  17 000 kr/år

Välkommen till underbara Hållsta 265. Här erbjuds ni ett fräscht vinterbonat fritidshus på strandtomt. Tänk dig att vakna en solig sommarmorgon och ta ett dopp i den härliga Hållstasjön som start på dagen. Ett modernt fritidshus med alla bekvämligheter som önskas och mycket goda utrymmen för gäster. Här bor man lika bra på sin lediga tid som om man väljer att bo här permanent. Bostadshus om tre rum, garage med gästrum och sjöstuga med två rum. Vid den badvänliga strandkanten får båten plats som ger er möjlighet till härliga turer och fiske i en fiskrik sjö.

Det välplanerade bostadshuset har härliga fönstersättningar mot vattnet och här finns ett ljust kök från IKEA som renoverades så sent som 2018 och är perfekt för den matlagningsintresserade. Stort socialt allrum med braskamin och härliga utrymmen till umgänge. Två sovrum. Fräscht badrum med dusch. Stor solig altan som binder ihop bostadshus med gästrum/garage. Den uppväxta och trivsamma tomten erbjuder ett härligt solläge under hela dagen och nere vid vattnet finns en trivsam sjöstuga med allrum och sovrum där gäster trivs. På fastigheten finns 3-kammarbrunn, fiber är installerat och det är en djupborrad vattenbrunn. På tomten finns grillplats, matkällare och ett enklare förråd. Boendet passar mycket väl för dig som vill bo året runt.

Hållsta är en trivsam by med bra pendlingsläge precis invid Hållstasjön och härifrån är det endast 25 min till Östersund och knappt 10 min till Brunflo blir det inte bättre

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om detta fritidshus eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  52 m²
 • Tomtarea
  3 180 m²
 • Beteckning
  Döviken 1:15
 • Pantbrev
  550 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: HALL:
Med ingång från den härliga altanen kommer man in i hallen. Här ligger ett laminatgolv och väggarna kläs med bröstpanel och tapet. Här finns hatthylla till avhängning av ytterkläder. Här sitter luft/luft värmepump (Panasonic) installerad.

ALLRUM:
Ett rymligt och socialt rum som går i vinkel. Här finns plats för matbord vid det härliga fönsterpartiet mot sjön, bra yta för soffa och som pricken över i:et finns en vridbar braskamin (Contura) som man enkelt vänder utifrån vilken del av rummet man befinner sig i. Här ligger samma laminatgolv som i hallen och väggarna är har bröstpanel och är målade.

BADRUM:
Ett ljust badrum som renoverades 2008. Här ligger en plastmatta på golvet och väggarna kläs med vitmålad vävtapet. Badrummet är utrustat med: Handfat med underskåp, WC, spegel, duschkabin och tvättmaskin (Bosch). Här finns varmvattenberedare (Nibe), hydrofor, vattenavhärdare och UV-filter.

KÖK:
Ett modernt kök från IKEA som renoverades 2018. Här finns bra arbetsytor och gott om skåp och lådor. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn (varmluft), inbyggnads mikro och fläkt (Cylinda). Samtliga vitvaror förutom fläkt är från IKEA. Laminatbänkskiva och glaskeramikkakel som stänkskydd.

SOVRUM 1:
Detta sovrum ligger innanför köket. Här ligger ett laminatgolv och det är tapetserade väggar. Här finns klädskrubb.

SOVRUM 2:
Ett härligt sovrum med fönsterparti mot Hållstajön. Här ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade. Väggmonterade hyllor ingår vid förvärv. Här finns fläkt som transporterar värme mellan rum.

GÄSTRUM/GARAGE
Ett ljust och rogivande sovrum. Här ligger en plastmatta och väggarna kläs med trälaminatskivor.
Garagedelen är oisolerad och här ligger ett spånskivegolv. Här finns arbetsbänk och ett invändigt förråd. Det invändiga förrådet tas enkelt bort om man vill ha garage.

SJÖSTUGAN:
En friggebod om ca 15m² om två rum. Här är det träpanel på golvet och väggarna kläs med vitmålad träpanel. Vid entrén finns en härlig altan.

Internet

Fiber

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan
 • Byggår
  1952
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Direktverkande el / Luft-luft värmepump/kamin
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten (Borrat, 50m), Enskilt avlopp (3-kammarbrunn med infiltration, godkänd av kommun 2006).
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej
Renoveringar

2006 borrad brunn och 3-kammaravlopp. 2007 badrum och avloppskvarn, 2010 nytt yttertak, braskamin. 2012 luft/luft värmepump. 2013 tilläggsisolering av storstuga, ny sjöstuga.2017 fiber. 2018 Kök och byte samtliga vitvaror, ny varmvattenberedare, installation vattenavhärdare och uv-filter (rening vatten). 2019 Isolering av sjöstuga. 2020 altan vid sjöstuga.

Övrigt

Kamin sotad 2019-11-28. Larm (Går att överta, ingår ej).

Exteriör

Tomt

Uppväxt och grönskande tomt med härliga ytor för barn med spring i benen. Här finns välskötta rabatter, buskar och träd.Strandtomt mot Hållstasjön som erbjuder stora möjligheter sommar som vinter. Grusade körytor. Badvänligt vid sjökanten. Gungställning och sandlåda.

Uteplats

Altan:
Mellan bostadshus och gästrum/garage finns en härlig vindskyddad altan som erbjuder solläge stor del av dagen. Här ryms plats för utemöbler och grill.
Altan Sjöstuga:
I anslutning till sjöstugan finns en altan i trätrall.

Bilplats

Det finns gott om plats till parkering på tomten.
Garage: Idag ryms inte bil i garaget då del av garaget inretts som förråd. Detta går enkelt att återställa om så önskas.

Övriga byggnader

Sjöstuga om ca 15m2 med två rum. Gästrum/Garage. Matkällare och liten förrådsbyggnad.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  10 000 kr
 • Vatten/avlopp
  1 500 kr
 • Försäkring
  5 500 kr

Totalt: 17 000 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  760 000 kr
 • Byggnad
  408 000 kr
 • Mark
  352 000 kr
 • Värdeår
  1972
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  5 700 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Officialservitut Skyddsröjning, 2305-96/16.3

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Haga GA:7 ändamål: Vägar

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Hållsta 265
Hållsta 265
Garage, gästrum och bostadshus
Garage, gästrum och bostadshus
Sjöstuga och bostadshus
Sjöstuga och bostadshus
Kök
Kök
Härligt fönsterparti mot Hållstasjön
Härligt fönsterparti mot Hållstasjön
Badrum
Badrum
Vardagsrumsdel i allrum
Vardagsrumsdel i allrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Allrum
Allrum
Mot hallen
Mot hallen
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Matplats i allrum
Matplats i allrum
Matplats och kök
Matplats och kök
Allrum mot badrum
Allrum mot badrum
Allrum
Allrum
Matplats vid fönsterparti
Matplats vid fönsterparti
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall
Hall
Sjöstugan
Sjöstugan
Sovrum i sjöstugan
Sovrum i sjöstugan
Allrum i sjöstugan
Allrum i sjöstugan
Garage och gästrum
Garage och gästrum
Gästrum i garagebyggnad
Gästrum i garagebyggnad
Egen strandlinje mot Hållstasjön
Egen strandlinje mot Hållstasjön
Hållsta 265
Hållsta 265
Hållsta 265
Hållsta 265
Altan
Altan
Hållsta 265
Hållsta 265
Altan
Altan
Sjöstugan vid vattnet
Sjöstugan vid vattnet
Bostadshuset
Bostadshuset
Hållsta 265
Hållsta 265
Hållsta 265
Hållsta 265
Strandlinjen
Strandlinjen
Hållsta 265
Hållsta 265
Hållstasjön
Hållstasjön
Hållsta 265
Hållsta 265
Jordkällare och lekyta
Jordkällare och lekyta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.