Norra Gröngatan 11 B, Karlslund

Accepterat pris

1 495 000 kr

Visningar
 • 24/9
  24/9, 17:30–18:00 Vänligen anmäl er till visningen!
Norra Gröngatan 11 B, Karlslund (Östersund)

Stilrent med utsikt över stadens takåsar.

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  56 m²
 • Våningsplan
  3 av 4
 • Månadsavgift
  3 430 kr

Stilren och fräsch tvårummare med mycket bra läge där hushållsström ingår i avgiften. Med sitt utmärkta läge och milsvida utsikt över stadens takåsar är denna dröm äntligen till salu! Lägenheten är genomgående i fint skick med bland annat modernt och rymligt kök, helkaklat badrum, härlig balkong med utsikt mot Storsjön, Frösön och vid klart väder ser ni långt in i fjällvärlden. Så här är det bara att flytta in och trivas. Från lägenheten når du Stortorget på mindre fem minuters promenad.

När man kliver in genom entrén möts ni av hallen där första delen har klinkergolv och längre in löper ett högkvalitativt laminatgolv från Parador. I hallen finns utrymme för klädavhängning och väggarna går i vitt. Hallen förgrenar mot lägenhetens samtliga rum så ljuset kan vandra fritt i hela lägenheten. Lägenheten har ett rymligt, modernt och ljust kök som renoverades under 2014. Här finns gott om arbetsyta och man får enkelt plats med sex gäster runt middagsbordet. Moderna vitvaror som går i rostfritt. Rymligt sovrum med garderobsvägg som rymmer gott om kläder. Badrummet som renoverades med stambyte 2014 har kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Duschhörnan avgränsas med duschvägg och på väggen i duschen sitter ett trevligt mosaikkakel.

Lägenhetens vardagsrum är rymligt och erbjuder ljusinsläpp från två väderstreck, Här ligger en nyslipad fiskbensparkett och väggarna är målade. Från vardagsrummet finns utgång till balkongen som erbjuder solläge mot söder.

Välkommen på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  2 r.o.k.
 • Boarea
  56 m²
 • Våningsplan
  3 av 4
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  11

Våningsplan 3 av 4 (2 trappor).

Interiör

Rumsbeskrivning: Rumsbeskrivning enligt följande:

HALL
Välkomnande och praktisk hall som förgrenar mot lägenhetens samtliga rum. Direkt innanför dörren ligger ett klinkergolv som är perfekt för blöta skor. I hallen finns utrymme för avhängning av ytterkläder. Det finns två inbyggda garderober och gott om väggyta för spegel och fotografier. Väggarna är vitmålade och längre in ligger ett kvalitets laminatgolv från Parador. I taket sitter infällda, dimbara spotlights.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp. Här finns utgång till balkongen med golv av trätrall. Balkongen ligger i söderläge och erbjuder sol från morgon till tidig kväll. I vardagsrummet ryms plats för stor soffa, tv och bokhyllor om så önskas. På golvet ligger en vacker och nyslipad fiskbensparkett, väggarna är målade och det finns fönster mot två väderstreck som ger rummet ett härligt ljus. Infällda spotlights som installerats ovan vägg mot badrummet som ger perfekt väggyta för konst.

SOVRUM
Ljust sovrum som ger ro till den sömnige. Här ligger samma golv från Parador som i hallen. Två av väggarna är målade i ljus beige nyans, den tredje har liggande vitmålad panel och efter den fjärde väggen finns en enkel- och tre dubbelgarderober som ger en härlig förvaring. Rummet rymmer plats för dubbelsäng och sängbord om så önskas.

BADRUM
Badrummet som är ljust och fräscht renoverades och stambyte 2014. Här ligger ett klinkergolv med golvvärme och väggarna har kakel. I duschdelen sitter mosaik. Badrummet är utrustat med handdukstork (Nordhem), WC (Gustafsberg), Spegelskåp med belysning, handfat med underskåp, dusch med tak och handdusch (Mora). Duschen avgränsas med vikbar duschvägg. Badrummet har fönster och det är dimbara spotlights i tak.

KÖK
Ljust och rymligt kök där man med enkelhet har sex matglada gäster vid matbordet. I köket är det tre vitmålade och en vägg kläs med ljust mönstrad fondtapet. På golvet ligger samma laminatgolv från Parador som i sovrummet och i hallen. I taket sitter dimbara spotlights. Köket från Sentens (Electrolux home) renoverades 2015. Köket har vita spegelluckor, lådor med dämpning, bra bänkyta och diskbänk med stor ho. Ovan diskbänk sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Köket har gott om utrymme i skåp och lådor och under överskåpen sitter spotlights. Köket är utrustat med spis med ugn och glaskeramikhäll (Bosch), fläkt (Franke), kombinerad kyl/frys (Bosch) och diskmaskin (45cm, Bosch). Vitvarorna är från 2008-2010.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. (ingår i avgiften)

Internet

Bredband. (i lägenheten finns fiberanslutning från Bredbandsbolaget samt uttag från Com Hem)

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1953
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-09-13
 • Prestanda
  112 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

Lägenheten har genomgått en totalrenovering under de senaste åren. De stora renoveringarna: Kök 2014, Badrum inkl stambyte 2014.

Exteriör

Uteplats

Balkong, läge söder.

Bilplats

15 parkeringsplatser. Går att hyra för 150 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 430 kr
 • Andel i BRF
  3,5139 %
 • Andel av årsavg.
  3,4462 %
 • Repfond
  262 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
Driftskostnader
 • Försäkring
  150 kr

Totalt: 150 kr/mån

Bostadsrätts­förening

Riksbyggen Östersundshus nr 8
 • Lägenheter
  29 st
 • Lokaler
  2 st

Föreningen äger fastigheten Röda Lycktan 4. På fastigheten finns 2 byggnader med 29 lägenheter och 2 lokaler uppförda. Fastighetens adress är Norra Gröngatan 11 A-B & Residensgränd 25 A-B.

Ekonomi

2015-10-01 höjdes avgiften med 2%, 2016-09-01 höjdes avgiften med 5%.
Inga planerade höjningar är inplanerade (2017-08-21)

Renoveringar

2013 byttes köksstammar i samtliga lägenheter. Samtliga badrumsstammar är bytta i föreningen (från 1998-framåt). Under nuvarande verksamhetår byts stammar i tvättstugor. 2008 byttes fönster och tvättstugorna renoverades.

Enligt underhållsplanen skall balkonger förbättras, nya termostatventiler skall installeras under det närmaste åren. Finansiering för åtgärder enligt underhållsplanen ryms i befintlig budget.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande. Annonsering av slutpris på Internet Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Norra Gröngatan 11 B
Norra Gröngatan 11 B
Balkong
Balkong
Kök
Kök
Badrum
Badrum
Utgång till balkong
Utgång till balkong
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Hall
Hall
Norra Gröngatan 11 B
Norra Gröngatan 11 B
Norra Gröngatan 11 B
Norra Gröngatan 11 B

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.