Bydalen Älgstigen 7, Bydalsfjällen

Eller högstbjudande

4 250 000 kr

Högsta bud

4 600 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 4 600 000 kr 21/09 17:17 2
 • 4 500 000 kr 21/09 17:15 1
 • 4 400 000 kr 21/09 15:53 2
 • 4 250 000 kr 21/09 10:59 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Bydalen Älgstigen 7, Bydalsfjällen (Åre)

Gediget timmerhus med bästa läget i Bydalen!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  120 m²
 • Tomtarea
  1 540 m²
 • Driftskostnad
  26 614 kr/år

Vi har det stora nöjet att presentera detta exklusiva och påkostade fritidshus med fantastiskt läge uppe på Västfjället och med en hänförande utsikt över hela dalen och fjällvärlden.

Huset ligger med ett perfekt läge på tomten och ramas in av en stor altan som rymmer både utemöbler och solstolar. Redan när ni svänger ner på infarten till huset förstår ni att denna fastighet har det mesta att erbjuda. Med grova timmerstockar och ett vackert torvtak får man ett utmärkt första intryck.

Entrén välkomnar med högt i tak och ett praktiskt klinkergolv. Hela entréplanet är utrustat med behaglig golvvärme. Vidare in i storstugan så finner ni ett trivsamt kök, matplats och vardagsrumsdel. Matplatsen rymmer ett större bord med gott om plats för vänner och bekanta som kan njuta av både mat och utsikt. Härifrån nås även den stora altanen med plats för både utemöbler och grill. En trevlig detalj är tegelväggen bakom braskaminen som även har ett integrerat vedfack.

Badrummet är inrett med stilrena och smakfulla materialval. Här finns en stor dusch och ett bubbelbadkar. I anslutning finns även en bastu med två britsar och ett fönster som bjuder på utsikt. Även från badrummet nås altanen och här hittar ni en vedeldad badtunna för den som vill njuta av både friskluft och ett värmande bad. Här sitter man gärna och kopplar av med ett glas bubbel efter en lång dag i skidbacken.

Entréplanet rymmer även ett rymligt sovrum och ett maskinrum som är utrustat med bergvärmepump, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

En gedigen trätrappa tar er upp till det övre planet som erbjuder fyra rymliga sovrum och en mindre toalett. I varje sovrum ryms dubbelsäng och sängmöbler. Från varje sovrum når man balkongerna, en på varje gavel, för den som vill njuta av utsikten eller bara vädra sängkläder för den delen.

På tomten finns även ett gediget garage med gjuten platta, lysrörsbelysnig och fjärrstyrd port. Här ryms snöskoter, skidor och annan utrustning.

De flesta inventarierna ingår i köpet vilket betyder att det bara är att flytta in. Ta chansen att bli ägare till ett av Bydalsfjällens finaste fritidshus med påkostade materialval och en lyxig känsla rakt igenom!

Vänligen kontakta fastighetsmäklaren för visning!

Marcus Ahlqvist
Ansvarig mäklare

Marcus Ahlqvist

Kontakta mig om du vill veta mer om detta fritidshus eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  120 m²
 • Tomtarea
  1 540 m²
 • Beteckning
  Hallens-Backen 1:143
 • Pantbrev
  2 500 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

TV

TV-antenn.

Internet

Fiber håller på att grävas/dras i området. Blir klart under 2021. Ca 30 000 kr kostar det att ansluta sig enligt IP-only.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  2016
 • Grund
  Betongplatta på mark
 • Stomme
  Timmer
 • Fasad
  Timmer
 • Tak
  Grästak
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  6 162 kWh/år
 • Uppvärmning
  Bergvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Vatten genom samfällighet, avlopp genom samfällighet. Det kommer i framtiden bli aktuellt att kommunen tar över V/A i Bydalen och då blir man tvångsansluten till det kommunala V/A. Detta kommer innebära att man får betala en anslutningskostnad. Denna kostnad är inte fastslagen.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej

Exteriör

Tomt

Tomtarea 1 540 m² (friköpt).

Uteplats

Uteplats 1: Altan med vedeldad badtunna.
Uteplats 2: Balkong.

Bilplats

Bilplats 1: Garage.
Bilplats 2: Grusad infart.

Övriga byggnader

Garage.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  13 363 kr
 • Vatten/avlopp
  5 751 kr
 • Samfällighet
  2 400 kr
 • Renhållning
  700 kr
 • Försäkring
  4 400 kr

Totalt: 26 614 kr/år

I siffran för uppvärmning ingår hushållsel.

Taxering
 • Totalsumma
  2 148 000 kr
 • Byggnad
  1 613 000 kr
 • Mark
  535 000 kr
 • Värdeår
  2016
 • Fastställd
  2018
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Åre Hallens-Backen GA:10 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Åre Hallens-Backen GA:8 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Åre Hallens-Backen GA:9 ändamål: Vägar

Plan­bestämmelser

Detaljplan

Dokument

Övrig information

Information om området:

BYDALEN
I Bydalen, mitt i de vackra Bydalsfjällen, bor du mitt i den storslagna naturen. Känn friheten och ta för dig av äventyren. Vandra längs de rösade lederna på fjället och njut av den friska rena bergsluften. Det finns många möjligheter i Bydalsfjällen. Som exempelvis, förstklassigt fiske, skotersafari, fjällridning på nordsvenska hästar med guide och massor av sevärdheter. Eller ta en tur med båt, kanot eller mountainbike som du hyr direkt på plats. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Bydalen.

På gångavstånd från stugan finns serveringen, Fjällhalsen - Stället På Fjället, som kommer att erbjuda fik och butik från och med jul i år. Här kommer det finnas hemgjord läsk, hembakade kakor, matiga mackor, våfflor samt en slöjdbutik.

Bydalen ligger naturskönt beläget mitt i skidsystemet, och här åker du skidor direkt från stugan ut i hela skidsystemet. Bydalens Wärdshus är en av de naturliga samlingsplatserna i dalen. Hit vänder du dig för mat, dryck, umgänge, information i receptionen, bastu, badtunnebad, underhållning och konferens. I restaurangen finns allt från lunchmeny med dagens rätt till mycket fina 7-rättersmenyer med lokala råvaror.

Lite längre in i dalen återfinns restaurang Drommen där det serveras god och vällagad mat, smörgåsar, dagens lunch, våfflor eller varför inte en cappuccino och en kula vaniljglass. Kvällstid förvandlas restaurangen till en mysig fjällrestaurang. På menyn blandas svenska klassiker med Jämtländska inslag av ren, röding och ostar från Skärvången. Mat och goda viner i ljuv harmoni är ett brinnande intresse för sommelieren Marie Sällström. After ski vid brasan efter dagens slut är självklart för både stora och små. Temakvällarna på restaurang Drommen som tyrolerafton, grillafton och pizza buffé ska man inte heller missa.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-1200 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Vy över fritidshus samt garage
Vy över fritidshus samt garage
Vy mot altan och fritidshus
Vy mot altan och fritidshus
Vy över fritidshuset och tomten
Vy över fritidshuset och tomten
Vy mot gavel
Vy mot gavel
Vy från altanen
Vy från altanen
Badtunnan står redo
Badtunnan står redo
Vacker utsikt
Vacker utsikt
En av balkongerna
En av balkongerna
Hänförande utsikt
Hänförande utsikt
Matplats och kök
Matplats och kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats med dubbeldörrar ut till altanen
Matplats med dubbeldörrar ut till altanen
Matplats
Matplats
Storstuga
Storstuga
Braskamin som ger en extra mysfaktor
Braskamin som ger en extra mysfaktor
Storstuga
Storstuga
Badrum med dusch och badkar
Badrum med dusch och badkar
Dubbeldörrar som tar er ut på altanen
Dubbeldörrar som tar er ut på altanen
Stilrena ytskikt och smakfulla materialval
Stilrena ytskikt och smakfulla materialval
Hörnbadkar
Hörnbadkar
Stort badrum
Stort badrum
Badrum
Badrum
Bastu
Bastu
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum med garderob som underlättar förvaringen
Sovrum med garderob som underlättar förvaringen
Entré/hall
Entré/hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Vy från hallen
Vy från hallen
Entré/hall
Entré/hall
Detaljbild på timmerstock
Detaljbild på timmerstock
Maskinrum med bergvärmepump, tvättmaskin och torktumlare
Maskinrum med bergvärmepump, tvättmaskin och torktumlare
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Vy mot två av sovrummen
Vy mot två av sovrummen
Detaljbild
Detaljbild
Toalett
Toalett
Toalett
Toalett
Garage
Garage
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.