Prästgatan 65 A, Centralt

Accepterat pris

4 500 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Prästgatan 65 A, Centralt (Östersund)

Totalrenoverad paradvåning.

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  5 r.o.k.
 • Boarea
  166 m²
 • Våningsplan
  1 av 4
 • Månadsavgift
  7 029 kr

Välkomna till byggmästare Hellströms unika sekelskiftesvåning som omsorgsfullt renoverats in i minsta detalj för att återskapa och framhäva alla tidstypiska detaljer, utan att göra avkall på modern funktionalitet. Här finns sällskapsytor som är mer generösa än de flesta villor och därtill plats för både barn och kontor. Lägenheten har en fantastisk karaktär med högt i tak och generösa fönsterpartier som ger ett underbart ljusflöde. Här bjuder du in dina vänner på fest istället för att skotta snö eller låser dörren och reser iväg utan att behöva tänka på en trädgård.

Denna paradvåning har en genomtänkt planlösning med vackra tidsenliga detaljer som ger en otrolig detaljrikedom och mycket charm. Ni välkomnas av en renoverad och förstärkt pardörr som leder in till den första hallen, belagd med klassisk matt klinker och golvvärme som snabbt torkar blöta skor och kläder.

Våningen är genomgående belagd med ett massivt, vitlutat och hårdvaxbehandlat furugolv från Föllinge. De skickliga hantverkarna har återskapat de ursprungliga detaljerna i lägenheten, såsom en fris som följer väggarna samt rekonstruerat den höga golvsockel som hör till lägenheten. I matsalen sitter vackra väggspeglar och en tidstypisk jugendtapet. Här är ingenting lämnat åt slumpen.

Matsalen och vardagsrummet ligger i fil och rymmer stora sällskap i en pampig atmosfär. Insynen är begränsad tack vare omgivande bebyggelse och ett högt läge i förhållande till Prästgatan.

Köket är modernt, men byggt i tidstypisk stil, och är utrustat med en exklusiv spis från ILVE, en specialdesignad fläktkåpa och granitskiva från Granit & Form. Ett rymligt skafferi med platsbyggt hyllsystem och frys ligger i direkt anslutning. Köket nås också från den köksentré som vetter mot innergården. Praktiskt vid storhandling. I anslutning till den finns även ett av lägenhetens två stora källarförråd.

Master bedroom har eget badrum och walk-in-closet med två avdelningar. Badrummet har alla bekvämligheter som inbyggt badkar, golvvärme, dubbla handfat samt tvättmaskin och torktumlare. Gästbadrummet är utrustat med exklusivt porslin och dusch. Liksom i hallen ligger här vacker Höganäsklinker.

Här bor ni i centrala Östersund med gångavstånd till all tänkbar service. Ni har Österängsparken som granne med fantastisk utsikt över Storsjön och Oviksfjällen. Gångstråk vid Storsjö Strand, kvarterskrogar, Marité, båthamn och Badhusparken.

Välkomna att anmäla er till visning.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  5 r.o.k.
 • Boarea
  166 m²
 • Våningsplan
  1 av 4
 • Hiss
  Ja
 • Lägenhetsnr
  49 / 1001

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Lägenheten ligger på våningsplan 1 utan insyn från gatan utanför.

Interiör

RUMSBESKRIVNING: PLANLÖSNING
Lägenheten har stora sällskapsutrymmen i fil. Massivt furugolv och vackra tidsenliga detaljer som höga golvlister, väggspeglar och imponerande takhöjd med välvda avslut mot vägg. Stora fönsterpartier mot innergården. Kök med skafferi och köksentré. Master bedroom har eget badrum och walk-in-closet. Två sovrum som också kan användas som bibliotek/kontor och pigkammare/arbetsrum. Gästbadrum med dusch. Pampig entré med pardörr och köksentré mot gården. Praktiskt läge en halv trappa upp, men ändå med bra skydd mot insyn.

KÖK
Rymligt kök med stommar och köksluckor från Sentens. Mjukstängande utdragslådor och överskåp som når hela vägen upp till tak. Genomtänkt belysning med infällda spotlights i taket, under väggskåp, i fläktkåpa och integrerat i detaljer såsom ett innerfönster. Tidstypiska detaljer som innanförliggande köksluckor och porslinsknoppar. Bänkskiva i granit från Granit & Form med infälld diskho samt blandare med utdragbart munstycke i klassisk stil. Kakel som stänkskydd. Köket är maskinellt utrustat med integrerat kylskåp, exklusiv spis från ILVE med dubbla ugnar, pizzafunktion och rotisserie. Stor specialbyggd fläktkåpa och integrerad diskmaskin. Skafferi med platsbyggda hyllor och frysskåp. Köksentré med specialtillverkad ytterdörr av hög kvalité som uppfyller moderna krav på säkerhet och ljud. Via köksdörren nås innergård och soprum samt ett av de stora förråden.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har massivt furugolv, målade väggar och generösa fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljus. Vackra tidsenliga detaljer präglar rummet. Renoverade originaldörrar med återskapade dörrfoder mellan vardagsrum och matsal.

MATSALSRUM
Pampigt matsalsrum som har massivt furugolv, klassisk tapet, vackra återskapade väggspeglar samt även här fantastisk ljus från de insynsskyddade fönsterpartierna. I ett av hörnen finns en rökgång som är tekniskt möjlig att återskapa för en eldstad eller kamin.

MASTER BEDROOM
Master bedroom har massivt furugolv, generösa fönsterpartier samt fantastisk rymd och karaktär. Detta är en dröm att båda leva och sova i. Ingång till walk-in-closet med två avdelningar som har stort utrymme för bra förvaring.

ONE-SUITE BADRUM
Badrum som har klinker, golvvärme, helkaklade väggar och infällda spotlights i taket. Stort inbyggt badkar med blandare, hand- och takdusch som är integrerade i väggar och en duschvägg från INR som är specialbehandlad för snabb avrinning vilket motverkar kalkavlagringar. Kommod med dubbla handfat från lyxiga Aspen, wc-stol och högskåp. Tvättmaskin och torktumlare. Praktisk bänkskiva. Dörr med fönster samt litet blindfönster.

SOVRUM (2) alt. BIBLIOTEK/ KONTOR
Sovrum eller tänkbart bibliotek/kontor som har massivt furugolv, målade väggar och stort fönster mot Prästgatan. Platsbyggd bokhylla med listverk som tar upp dekoren från dörrfodret.

SOVRUM (3) alt. PIGKAMMARE/ ARBETSRUM
Sovrum som har massivt furugolv, målade väggar och stort fönster mot innergården. Platsbyggd garderob.

GÄSTBADRUM
Badrum med klinker, golvvärme och halvkaklad och putsade väggar. Utrustat med duschvägg med takdusch, tvättställ & toalettstol från Burlington med mjukstängande lock och klassiskt spolningsvred som har både halv- och helspolning.

HALL
Hall där yttre delen har matt keramikklinker från Höganäs kakel, golvvärme och målade väggar. Bra utrymme för ytterkläder. Stor och nyrenoverad pardörr mot trapphuset som går att öppna i sin helhet. Infällda dimbara spotlights. Den inre hallen är som ett eget rum och har massivt trägolv, målade väggar, sex vackra originaldörrar och dimbara spotlights i taket. En nisch har en mindre platsbyggd bokhylla.

TV

Basutbud av tv-kanaler från ComHem

Internet

Bredband på 100 mbit/ s från ComHem debiteras med 155 kr på månadsavgiften.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggår
  1905
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-02-20
 • Prestanda
  119 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E
Renoveringar

Lägenheten renoverades genomgående under 2015/ 2016.

Exteriör

Bilplats

Garage kan vara möjligt att få i närliggande fastigheter.

Övriga utrymmen

Två stora förråd tillhör lägenheten. Ett med ingång från innergården och ett med ingång från Prästgatan. Praktiskt och enkelt.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  7 029 kr
 • Andel i BRF
  6,2047 %
 • Repfond
  0 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
 • Pantsatt
  Ja

I månadsavgiften ingår värme, vatten och basutbud av tv-kanaler. Bredband tillkommer på 155 kr/ mån.

Driftskostnader
 • El
  600 kr
 • Försäkring
  150 kr

Totalt: 750 kr/mån

Driftskostnader för nuvarande ägare.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Bostadsrätts­förening

Brf Hellströmska Palatset
 • Lägenheter
  32 st
 • Lokaler
  2 st
 • Äkta förening
  Ja

Föreningen har under 2015 förvärvat fastigheten Monopolet 4 och har som ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheterna som bostadsrätter.

Ekonomi

Föreningen har finansierat köpet av fastigheten med 2/3 insatskapital från medlemmarna och 1/3 bottenlån via föreningen. Årsavgiften höjdes med 5% för 2019. Föreningen har förnärvarande inte tagit något beslut om att förändra årsavgifterna för nästa år.

Renoveringar

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan med utgångspunkt för gjord statusbesiktning i samband med förvärvet. Föreningen närmaste planerade renoveringsåtgärder är att renovera tvättstugan, göra om innergården till en ombonad och trivsam oas med växtligheter, platser att umgås på samt en låsbar grind för en privat sfär på innergården.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i entréplanet.

Gårdsplan

Trevlig lugn innergård.

Dokument

Övrig information

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Hantering av personuppgifter
Information angående hantering av personuppgifter På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till Hellströmska palatset!
Välkomna till Hellströmska palatset!
Paradvåning som är något utöver det vanliga.
Paradvåning som är något utöver det vanliga.
Matsalsrum med framtagna tidsenliga detaljer!
Matsalsrum med framtagna tidsenliga detaljer!
Ingång Från Prästgatan på våningsplan 1.
Ingång Från Prästgatan på våningsplan 1.
Pampig entré!
Pampig entré!
Ingång till lägenheten via praktisk dubbeldörr!
Ingång till lägenheten via praktisk dubbeldörr!
Välkommen in i denna fantastiska lägenhet.
Välkommen in i denna fantastiska lägenhet.
Representativ pampig matsal!
Representativ pampig matsal!
Matsalen har makalös rymd & atmosfär!
Matsalen har makalös rymd & atmosfär!
Höga dubbeldörrar mot vardagsrummet.
Höga dubbeldörrar mot vardagsrummet.
Vackra snickerier!
Vackra snickerier!
Matsalen har mycket ljusinsläpp.
Matsalen har mycket ljusinsläpp.
Vardagsrum att umgås & trivas i.
Vardagsrum att umgås & trivas i.
Högt i tak & stora fönsterpartier.
Högt i tak & stora fönsterpartier.
Snygga detaljer!
Snygga detaljer!
Avkopplande miljö!
Avkopplande miljö!
Allt håller hög kvalité i minsta detalj!
Allt håller hög kvalité i minsta detalj!
Atmosfär från förra sekelskiftet.
Atmosfär från förra sekelskiftet.
Kök med påkostad spis och stort skafferi.
Kök med påkostad spis och stort skafferi.
Badrum med hög standard!
Badrum med hög standard!
Allt är genomtänkt & håller hög kvalité!
Allt är genomtänkt & håller hög kvalité!
Gästbadrum!
Gästbadrum!
Master bedroom som är en dröm!
Master bedroom som är en dröm!
Ingång till badrum & walk-in-closet.
Ingång till badrum & walk-in-closet.
Sovrum eller bibliotek!
Sovrum eller bibliotek!
Sovrum med härlig rymd!
Sovrum med härlig rymd!
Platsbyggd bokhylla!
Platsbyggd bokhylla!
Sovrum/ arbetsrum mot innergården.
Sovrum/ arbetsrum mot innergården.
Härlig känsla!
Härlig känsla!
Möblerbar och bred hall!
Möblerbar och bred hall!
Vackert golv & väggar!
Vackert golv & väggar!
Hall vid entrén har Höganäs kakel och golvvärme.
Hall vid entrén har Höganäs kakel och golvvärme.
Härlig detalj!
Härlig detalj!
Hall med bra utrymme för ytterkläder.
Hall med bra utrymme för ytterkläder.
Prästgatan mot Österängsparken!
Prästgatan mot Österängsparken!

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.