Norderön 510, Norderön

Accepterat pris

1 450 000 kr

Visningar
 • 30/9
  30/9, 00:00–00:00 Vänligen kontakta mäklaren för visningstid & anmälan
Norderön 510, Norderön (Östersund)

Drömprojekt med lantligt läge på stor tomt!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  266 m²
 • Tomtarea
  5 423 m²
 • Driftskostnad
  52 928 kr/år

Välkomna till vackra Norderön och till öns gamla skola som den senaste tiden använts som lokal för förskolans verksamhet. Här erbjuds nu ett unikt tillfälle att förvärva denna fastighet med stor potential. Dags att dra på sig snickarbyxorna och skapa er framtida drömbostad i denna rymliga byggnad på stor tomt i lantliga omgivningar centralt beläget på ön. Här är det verkligen fantasin som sätter gränsernas! Skolan är inflyttningsklar som boende för en familj med kök och badrum i gott skick på plats och fina grundförutsättningar för ett ekonomiskt boende med låga driftskostnader där både bergvärme och FTX-ventilation med värmeåtervinning är installerat. På den rymliga tomten finns gott om plats för uppförande av garage, förråd och andra byggnader utifrån era behov.

Entréer välkomnar er både från husets fram- och baksida med en stor farstu tillbyggd på baksidan med gott om utrymme. Husets entréplan består vidare av inre hall med handfat, två rum med generöst ljusinsläpp och fin fjällutsikt från det ena största rummet, tvättrum med dubbla wc-rum i anslutning som skulle passa perfekt som tvättstuga samt ett enklare fd. kök. Ett gjutet valv som fungerat som öns byarkiv med rejäl tilltagen valvsdörr, passar bra för säker förvaring. Trappa till övre plan finns både från inre hallen på baksidan och vid hallen på framsidan. Källaren med pannrum nås även denna från hallen på baksidan.

På det övre planet finner ni husets kök och badrum, två större rum och flera mindre rum att använda som de är eller bygga om och anpassa utifrån era önskemål. Fin fjällutsikt har ni även härifrån det ena av de större rummen.

Norderön är den näst största ön i Storsjön, Jämtland och utgör en gammal kulturbygd med anor så långt tillbaka som vikingatiden. På ön bor idag ca 130 personer med en gemensam byaförening som bidrar till en härlig gemenskap, framåtanda och byakänsla. Tidigare har jordbruket varit öbornas främsta försörjningskälla men idag är många egenföretagare inom andra verksamheter och idag har ön både restaurang och golfbana. År 1438 skrevs Norderön – naerdrö. Namnet har tolkats till gudinnan Njärds Ö. En annan tolkning och kanske den vanligare är att ön är uppkallad efter den fornnordiske guden Njord, far till fruktbarhetens gud Frö som förmodligen gett namn till Frösön. På Norderön har man anträffat och bevarat omkring 40 fornlämningar och även ett tjugotal gravhögar från järnåldern finns på ön. Vid öns södra udde finns kalkugnar och vid lerviken sydväst om Böle finns flera kalkugnsruiner.

Förbindelsen med fastlandet är Trafikverkets färjor eller isvägar. Färjorna från fastlandet på båda sidor om ön går varje hel- och halvtimme och det tar med bil ca en 30 minuter in till centrala Östersund från Norderön. För barnfamiljen är här praktiskt med buss som hämtar barnen på ön för vidare transport till deras skolor.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Boarea
  266 m²
 • Biarea
  13 m²
 • Tomtarea
  5 423 m²
 • Beteckning
  Lunderänget 1:4
 • Pantbrev
  300 000 kr

Areauppgifter enligt mätning (se bifogad fil)

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÈPLAN

FARSTU
Tillbyggd och rymlig farstu med ljus plastmatta på golv och bröstpanel tillsammans med målad väv på väggarna. Bra ljusinsläpp via dörr och två fönster. Här finns golvbrunn och vatten indraget.

HALL
Ytterligare utrymme för klädavhängning finner ni här i den inre hallen varifrån trappa till övre plan och till källaren också finns. Plastmatta på golvet och målad panel i ljus nyans på väggarna. Här finns ett handfat placerat.

RUM
Detta rum har använts som lekrum av förskolan och passar perfekt t.ex. som ett större vardagsrum. Här har ni stora fönster mot fjällutsikten. Plastmatta på golv och målade väggar. I anslutning finns ett mindre rum utan fönster, med plastmatta på golvet och målade väggar. Här finns murstock som ger möjlighet att installera t.ex. kamin. Markis skyddar mot solen på fönstren i sydväst.

STÄDRUM
Klinkergolv och målade väggar. Här finns ett handfat för handtvätt och en tvättho.

TVÄTTRUM
Med handfat och två separat rum med wc. Plastmatta på golv och målade väggar.

VALV
Gjutet valv med valvsdörr.

RUM
Ett rum som använts som målarrum i anslutning till det fd. köket. Rummet har bra ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. Plastmatta på golvet och delvis panel samt delvis målad väv på väggarna.

Fd. KÖK
Med diskho och bänk samt fläkt installerad. Plastmatta på golv och målade väggar. Köksinredning med målade luckor.
I anslutning finns ett separat rum där ventilationssystemet är placerat.

HALL
Via entré från framsidan av huset nås en hall med plastmatta på golvet och målade väggar. Härifrån finns också en trappa till husets övre plan och under trappan ett förråd där elcentralen är placerad och utrymme för förvaring.

ÖVRE PLAN

HALL
Här välkomnas ni via trappan från hallen på framsidan till en möblerbar hall på övre plan som har en takkupa med ljusinsläpp, Plastmatta på golv och målad väv på väggarna.

BADRUM
I anslutning till hallen finner ni husets badrum med våtrumsmatta på väggar och golv. Här är utrustat med dusch, wc, handfat samt spegelskåp. Elektrisk golvvärme.

KÖKET
Även husets kök finner ni från hallen. Köket har skåp och lådor med gröna luckor med gott om förvaring. Dubbla diskbänkar i rostfritt och bänkskivor i ljus laminat med kakel ovanför som stänkskydd. Maskinellt är köket utrustat med spis med glashäll, kylskåp, inbyggd ugn samt diskmaskin. Utsikt mot tomten på baksidan av huset via fönster från köket. Markis på fönstret.

RUM
Till höger från hallen nås ett större rum med plastmatta på golv och målade väggar. Stora fönster med bra ljusinsläpp.

KONTOR
Ett större och ett mindre rum som använts som kontor. Från det större kontorsrummet finns ytterligare en trappa ned till husets entréplan.

RUM
Till vänster från hallen med plastmatta på golvet och delvis ljus panel samt delvis målade väggar. Utsikt mot fjällen.

RUM
Mindre rum innanför med snedtak. Plastmatta på golv och målad väv på väggarna.

Internet

Bredband via fiber finns indraget.
Se information om utbud av tjänster här: https://jamtland.zmarket.se/

Även möjlighet till mobilt bredband.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  ca 1880
 • Grund
  Torpargrund samt källare
 • Stomme
  Timmer
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Tegel
 • Fönster
  2+1 glas samt 2-glas kopplade
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  24 669 kWh/år
 • Uppvärmning
  Bergvärmepump
 • Vatten/avlopp
  Samfällt vatten - via vattenförening. Enskilt avlopp.
 • Ventilation
  FTX - Mekanisk till- och frånluft m. återvinning.
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej
Renoveringar

1997 Golven på nedervåningen isolerades med
skum. Oklart om det gäller
alla golv.
Nya golvmattor las in på nedervåningen.

1998 Badrummet på övervåningen
renoverades.

2000 Byggt ut stora ingången.

2001 Bytt fönster på nedervåningen. Ej i stora rummet.

2007 Bergvärmepump installerades 2 borrhål

2007 Köket på övervåningen renoverades

2008 Togs radonprov. Mätvärdet var väldigt
lågt.

2009 Vinden isolerades med lösull.

2010 Snörasskydd sattes upp

2012-13 Fönstren på övervåningen byttes ut.

2019 Omfattande reparation av värmepump
med ny kompressor, cirkulationspump,
mjukstartskort, givare mm.

Övrigt

Centraldammsugare finns.

Exteriör

Tomt

Rymlig tomt angränsande mot jordbruksmark.
med gräsmatta, ängsmark och mindre skogsdunge.

På tomten finns rejäl gungställning, sandlåda, pulkabacke, flaggstång, fruktträd och bärbuskar.

Bilplats

Parkering med motorvärmaruttag med timer för 5 bilar på framsidan av huset.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  35 500 kr
 • Vatten/avlopp
  4 528 kr
 • Samfällighet
  3 200 kr
 • Renhållning
  3 200 kr
 • Försäkring
  6 500 kr

Totalt: 52 928 kr/år

I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållsel.
Huvudsäkring är 35A och har en fast årskostnad på 10865kr/år. Vid nedsäkring av denna till t.ex. 20A skulle årskostnaden bli 6515kr/år

Kostnaden för försäkring är en uppskattad kostnad för villaförsäkring om fastigheten nyttjas som privatbostad.

Kostnaden för vatten är baserad på att denna fastighet har 2 andelar.

Kostnaden är i huvudsak baserad på den förskoleverksamhet som bedrivits och bedöms vara högre än en normal bostadsanvändning.

En specialenhet är en byggnad som används för samhällsnyttiga ändamål. Det kan till exempel vara en förskola eller ett sjukhus. Det är hur en byggnad används som avgör om det är en specialenhet eller inte. För fastigheter som taxerats som specialenheter i den senaste fastighetstaxeringen betalar du varken fastighetsavgift eller fastighetsskatt.

I det fall att fastigheten används som småhus utgår efter omtaxering en kommunal fastighetsavgift som är 0,75 procent av fastighetens taxeringsvärde för 2020, men aldrig mer än 8 349 kronor (takbeloppet) per bostadsbyggnad.

Taxering

Ingen taxerings­information att redovisa

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Ledningsrätt Starkström, 2380K-2006/108.1

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Norderöns-Backen GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Östersund Trusta GA:1 ändamål: Vattenförsörjning

Dokument

Länkar

Övrig information

Observerat att i det fall byggnaden ska användas till annat ändamål än skolbyggnad och vid ombyggnationer krävs bygglov. Kontakta Östersunds kommun för vidare information: 063-143000

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2020-06-03 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna.
Observera att Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. För denna fastighet som säljs med friskrivningsklausul kommer dock säljaren ej kunna bli ansvarig och ersättningsskyldig för dolda fel, vilket innebär att er undersökningsplikt är extra viktig. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Norderön 510
Norderön 510
Utsikt över fjäll och sjö
Utsikt över fjäll och sjö
Norderön - mitt i Storsjön
Norderön - mitt i Storsjön
Norderön 510
Norderön 510
Rymlig tomt med stor potential
Rymlig tomt med stor potential
Norderön 510
Norderön 510
Norderön 510
Norderön 510
Norderön 510
Norderön 510
Farstu - Entréplan
Farstu - Entréplan
Hall - Entréplan
Hall - Entréplan
Hall -Entréplan
Hall -Entréplan
Rum - Entréplan
Rum - Entréplan
Rum - Entréplan
Rum - Entréplan
Rum - Entréplan
Rum - Entréplan
Rum - Entréplan
Rum - Entréplan
Kök - Övre plan
Kök - Övre plan
Hall med trappa till övre plan - Entréplan
Hall med trappa till övre plan - Entréplan
Tvättrum med två wc - Entréplan
Tvättrum med två wc - Entréplan
Rum - Entréplan
Rum - Entréplan
Rum - Entréplan
Rum - Entréplan
Valv - Entréplan
Valv - Entréplan
Fd. kök - Entréplan
Fd. kök - Entréplan
Rum för ventilationsaggregat - Entréplan
Rum för ventilationsaggregat - Entréplan
Trappa till övre plan
Trappa till övre plan
Kök - Övre plan
Kök - Övre plan
Kök - Övre plan
Kök - Övre plan
Kök - Övre plan
Kök - Övre plan
Badrum - Övre plan
Badrum - Övre plan
Rum - Övre plan
Rum - Övre plan
Rum - Övre plan
Rum - Övre plan
Rum - Övre plan
Rum - Övre plan
Rum - Övre plan
Rum - Övre plan
Hall - Övre plan
Hall - Övre plan
Rum - Övre plan
Rum - Övre plan
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Härlig landskap
Härlig landskap
Rymlig tomt
Rymlig tomt
Gungställning och båt för barnens lekar
Gungställning och båt för barnens lekar
Grönskande tomt
Grönskande tomt

Planlösning

Område

I närheten

På vackra Norderön bor ni i lantlig vacker miljö med Storsjön som närmaste granne. Här kan ni njuta av den vackra utsikten över bl a Oviksfjällen. Här finns en framtidstro och en aktiva människor. Tivars gårdsmejeri som är mycket populärt erbjuder både familjedagar med musik, restaurang och gårdsbutik. På Norderön finns även en golfbana som öppnar med sommar greener långt före de andra banorna. Skola finner ni närmast antingen i Orrviken eller i Böle friskola.

Besök gärna www.norderon.se och www.skargardsvagen.se

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.