Häradsvägen 12, Hammerdal

Accepterat pris

695 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Häradsvägen 12, Hammerdal (Strömsund)

Lummigt på Häradsvägen

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  260 m²
 • Tomtarea
  4 780 m²
 • Driftskostnad
  65 150 kr/år

Välkommen till denna pampiga sekelskiftesvilla på lugna och lummiga Häradsvägen i Hammerdal. Väljer ni att köpa detta härliga hus får ni många härliga kvadratmeter att breda ut er på och här erbjuds ni en stor balkong, punschveranda och en lummigt stor tomt. Huset har två inredda boendeplan och det finns en rymlig vind med inredningsmöjligheter ifall boytan inte räcker till. Huset har idag sex sovrum, matrum, två vardagsrum, kök, wc, bastu och två badrum. Liten källare på bostadshuset med pannrum och utrymme till förvaring.

På den lummiga tomten finns en förrådsbyggnad om ca 30m² och en stor ladugårdsbyggnad om ca 200m² med utrymmen till förvaring, garage, förråd och två nyrenoverade inredda boenderum för gäster. På tomten finns gott om ytor för parkering och den ramas trivsamt in av en björkridå mot gatan. Här trivs barn och gäster i alla åldrar.

Bor man i Hammerdal är det nära till service. Inom bara några hundra meter finns tandläkare, grundskola, förskola, dagis, bensinstation, sporthall, post, apotek, gym, veterinär, restauranger och simhall. I Hammerdal finns finns flertal idrottsaktiviteter och vintertid finns det utmärkta belysta skidspår. Hammerdal är en ort där många företag har stor efterfrågan på personal och har goda busskommunikationer.

Vill ni komma på visning? Vänligen kontakta gör en intresseanmälan till fastighetsmäklaren.

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  6 st
 • Boarea
  260 m²
 • Biarea
  20 m²
 • Tomtarea
  4 780 m²
 • Beteckning
  Hammerdal 3:9
 • Pantbrev
  31 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL:
En välkomnande och rymlig hall som förgrenar mot trappa till plan 2, hall mot kök, sovrum och vardagsrum. Här är det plastmatta på golvet och väggarna kläs med vävtapet. Garderob och hatthylla.

SOVRUM 1:
Här ligger ett laminatgolv och det är tapetserade väggar. 2 garderober.

HALL MOT KÖK
En mindre hall med plastmatta och tapetserade väggar. Här finns ett frysskåp. Denna hall förgrenar mot WC/dusch, kök och vardagsrum.

BADRUM/TVÄTTSTUGA:
Här är det plastmatta på golvet och väggarna kläs med våtrumstapet. I duschen är det våtrumsmatta på väggarna. Här finns handfat, tvättho (vattenkran ej inkopplad), tvättmaskin (Hotpoint Ariston), dusch och WC.

KÖK:
Ett äldre kök med plats för mindre matbord. Här finns fönster mot trädgården som ger ett härligt ljusinsläpp. Här ligger en plastmatta på golvet och väggarna kläs med tapet. Köket är utrustat med: Spis med ugn (Electrolux), fläkt (Asea Skandia), diskmaskin (Zanuzzi) och kylskåp. Kakel som stänkskydd ovan arbetsbänkar och trevliga specerifack. 3 garderober.

MATRUM:
Ett socialt matrum med plats för stor matgrupp. Här är det plastmatta och tapetserade väggar. 3 garderober och kyl/sval (Cylinda).

VARDAGSRUM:
Ett stort vardagsrum med utgång till den charmiga punchverandan. I vardagsrummet är det plastmatta och väggarna kläs med vitmålad vävtapet.

SOVRUM 2:
Här ligger en heltäckningsmatta och väggarna kläs med vävtapet. Här finns 3 garderober. Innanför detta sovrum ligger sovrum 3, mellan dessa rum finns ingen dörr.

SOVRUM 3:
Här ligger en heltäckningsmatta och väggarna kläs med vävtapet. 3 garderober.

VÅNING 2:
En trätrappa leder er upp till våning 2. Trappsteg är klädda med plastmatta och väggarna kläs med bröstpanel och tapet.

HALL VÅNING 2:
Hallen har heltäckningsmatta och väggarna kläs med tapet. Garderob.

WC:
Ett WC-utrymme med plastmatta på golvet och väggarna kläs med vävtapet. Här finns WC, bidé, handfat och badrumsskåp med spegel.

BADRUM/BASTU:
Ett rymligt dusch/bastuutrymme med plastmatta på golvet och väggar som kläs med våtrumstapet. Här finns badkar, dusch, WC, badrumsskåpet, högskåp och handfat. Separat bastu med bastuaggregat (Asea Skandia) och lavar.

SOVRUM 4
Här ligger en heltäckningsmatta och det är tapetserade väggar. 2 garderober.

VARDGSRUM ÖVRE PLAN
Ett stort rum med utgång till härlig balkong med tak. Här ligger en plastmatta och väggarna kläs med vävtapet.

SOVRUM 5
Här ligger en heltäckningsmatta och det är målad vävtapet på väggarna. 4 garderober.

SOVRUM 6
Här ligger ett laminatgolv och det är målad vävtapet på väggarna. Garderob.

VIND
Med trappa från hallen på plan 2 tar ni er upp till stort vindsutrymme. Trätrappa. Stor vind med trägolv . Här finns goda utrymmen till förvaring.

KÄLLARE:
Med ingång från fastighetens kortsida och uppgång till hall på entréplan kommer ni åt en mindre källare. Källaren har två rum där det i det ena finns utrymmen till förvaring och i det andra finns fastighetens pannrum. I källaren är det betonggolv och betongväggar.

PANNRUM:
Här finns Pelletspanna med el-patron och golvbrunn.

TV

Markbunden digital-tv

Internet

Fiber finns (Servanet)

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2 ½ plan med källare
 • Byggår
  1909
 • Grund
  Torpargrund
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Eon
 • Uppvärmning
  Pellets och elpanna (vattenburet system)
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-09-05
 • Prestanda
  83 kWh/m²/år
 • Energiklass
  C
Renoveringar

Fasad och tak målades ca 2008.
Fiber ca 2016

Exteriör

Tomt

Uppväxt och grönskande tomt med träd, buskar, gräsmatta, odlingsyta och ängsmark. Grusade gång och körytor. Tomten är lummigt inramad mot grannarna.

Uteplats

Punschveranda: Med utgång från vardagsrummet på entréplan kommer ni åt denna härligt inglasade veranda. Här ligger ett laminatgolv och det finns infravärmare: Härifrån finns trappa ner till trädgården.

Balkong: Med utgång från vardagsrummet på våning 2 kommer ni åt denna härliga balkong som erbjuder utsikt.

Bilplats

Garage: I Ladugårdsbyggnaden finns en garageplats.
Parkeringar: På tomten finns gott om utrymme för parkering.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad: Timmerstomme, plåttak och plintgrund. Byggnaden har två förrådsutrymmen, loft och vedbod.

Ladugårdsbyggnad: Timmer/Trästomme, plåttak, träpanel, plint/gjuten platta. Här finns förvaringsutrymmen, stort loft, utrymme där gödselstack var tidigare, garage med gjuten platta och på övre plan finns två renoverade bostadsrum för gäster. Med ingång från kortsidan kommer man åt ett praktiskt förrådsutrymme.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  30 000 kr
 • El
  18 000 kr
 • Vatten/avlopp
  10 000 kr
 • Sotning
  1 150 kr
 • Försäkring
  6 000 kr

Totalt: 65 150 kr/år

Taxering
 • Totalsumma
  272 000 kr
 • Byggnad
  226 000 kr
 • Mark
  46 000 kr
 • Värdeår
  1929
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  2 040 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Samfällighet: Strömsund Hammerdal S:11, Samfällighet: Strömsund Hammerdal S:12, Samfällighet: Strömsund Hammerdal S:13, Samfällighet: Strömsund Hammerdal S:15, Samfällighet: Strömsund Hammerdal S:5, Samfällighet: Strömsund Hammerdal S:6, Samfällighet: Strömsund Hammerdal S:7, Samfällighet: Strömsund Hammerdal S:8, Samfällighet: Strömsund Hammerdal S:9

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Då uppdragsgivaren är ett företag som inte bott i fastigheten är det svårt att få fram fullständiga och korrekta uppgifter gällande beskrivningen av fastigheten och en köpare bör vara medveten om detta, för att därför kunna göra en extra noggrann undersökning av fastigheten.

Friskrivning
Fastigheten säljes med friskrivning vilket innebär att köparen godtar fastighetens skick och med bindande verkan avstår från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Detta innebär att försäljningen genomförs med en s.k. friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende s.k. "dolda fel".

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Punchveranda
Punchveranda
Matsal
Matsal
Vardagsrum entréplan
Vardagsrum entréplan
Vardagsrum entréplan
Vardagsrum entréplan
Vardagsrum entréplan
Vardagsrum entréplan
Vardagsrum entréplan
Vardagsrum entréplan
Punchveranda
Punchveranda
Vardagsrum entréplan
Vardagsrum entréplan
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Dusch/tvättstuga/WC
Dusch/tvättstuga/WC
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 1
Sovrum 1
Hall plan 1
Hall plan 1
Hall våning 2
Hall våning 2
Hall våning 2
Hall våning 2
Badrum/Bastu våning 2
Badrum/Bastu våning 2
Badrum/Bastu våning 2
Badrum/Bastu våning 2
Badrum/Bastu våning 2
Badrum/Bastu våning 2
Badrum/Bastu våning 2
Badrum/Bastu våning 2
WC våning 2
WC våning 2
Balkong våning 2
Balkong våning 2
Balkong våning 2
Balkong våning 2
Vardagsrum våning 2
Vardagsrum våning 2
Vardagsrum våning 2
Vardagsrum våning 2
Vardagsrum våning 2
Vardagsrum våning 2
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Förråd och ladugård
Förråd och ladugård
Garage i ladugårdsbyggnad
Garage i ladugårdsbyggnad
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Häradsvägen 12
Förråd och ladugård
Förråd och ladugård
Förråd och ladugård
Förråd och ladugård
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.