Backvägen 3, Föllinge

Accepterat pris

975 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Backvägen 3, Föllinge (Krokom)

Fastighet som är perfekt för verksamhet som världshus och Bed & breakfast!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  434 m²
 • Tomtarea
  2 903 m²
 • Driftskostnad
  75 734 kr/år

Fastighet, lämplig för verksamhet, med lantligt läge i trevlig byggd med stora möjligheter att arrangera olika typer av fritidsaktiviteter under årets alla årstider. Hotellbyggnad med stor potential som eget boende samt för uthyrning. Här finns 11 enkel- och dubbelrum med god standard som går att hyra ut både till företagare och semestrande turister som söker spännande äventyr i den Jämtländska landsbygden. Välutrustat storkök med frysrum. Fastigheten har högt vackert läge med utsikt över ängar och Föllingesjön.

Entréplanet har stor matsal där det finns plats för både små och stora sällskap. Värmande braskmin ger extra stor trivsel. Hobbyrum med biljardbord och utgång till altan mot fastighetens grönytor. Stort kök som har välutrustat med bra maskiner och husgeråd. Bra förvaringsutrymmen i köksskåp och kylrum. Personalrum med egen ingång, badrum, sovrum och pentry. Övre plan har 11 dubbelrum med bra standard. Tillbyggt praktiskt arbetskök med lådor för bra förvaringsutrymmen. Duschrum i korridoren. Trapp till oinredd vind. Källarplanet har tvättstuga samt bergvärmepump och förrådsutrymmen. Stor parkering med motorvärmarstolpe.

Fastigheten har gångavstånd till Föllinge centrum samt vattnet vid Föllingesjön. I Föllinge finns förskola, grundskola, mataffär och mack. Här är det nära till naturen och obegränsade möjligheter till fritidsaktiviteter.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  12 st
 • Boarea
  434 m²
 • Biarea
  50 m²
 • Tomtarea
  2 903 m²
 • Beteckning
  Norrgård 1:70
 • Pantbrev
  831 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

PLANLÖSNING: PLANLÖSNING

ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder stort kök med kylrum, möblerad matsal, sällskapsrum, personalrum med sovrum, badrum och pentry. Toaletter vid entrén.

KÖK
Kök som har två spisar med ugnar varav en med varmluft samt stekbord. Takfläkt över spisenheten. Rostfri diskbänk i vinkel och kakel som stänkskydd. Arbetsbänk. Plastmatta och målade väggar. Grovköksdel som har diskbänk, skåp, kyl & frys och ingång till stort kylrum. Platsmatta och målade väggar. Groventré finns. Serveringskök som har målade köksluckor med porslin för ca 20 personer som ingår. Matta och målade väggar.

MATSALSRUM
Matsalsrum med värmande braskamin, laminatgolv och träpanel på väggarna. Plats för ca 20 personer. Matsalsmöbler ingår. Utgång till altan mot trädgårdstomten.

KONTORSRUM
Mindre kontorsrum som har laminatgolv och målade väggar samt toalett.

SÄLLSKAPSRUM
Sällskapsrum som har laminatgolv, träpanel och trätak. Biljardbord finns.

PERSONALRUM
Personalrum som har laminatgolv och målad väv. Sovrum, pentry och duschrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Separat praktisk ingång.

WC/ DUSCHRUM
I anslutning till entrén i hallen finns fyra toaletter med handfat. Ett duschrum med wc-stol. Två separat duschrum i anslutning till toaletterna. Våtrumsmatta och våtrumstapet på samtliga ytskikt.

HALL
Hall som har laminatgolv och målad väv. trapp till övre plan.

ÖVRE PLAN
Övre plan har barkök, 6 dubbelrum, 3 enkelrum och 1 dubbelrum med tillhörande vardagsrum eller extra sovrum.

BARKÖK
Barkök som har moderna köksluckor i ek och gott om förvaringsutrymmen. Köks- och diskbänkar som har stänkskydd av mosaikplattor. Köket är även utrustat med diskmaskin.

RUM
Sex dubbelrum som har laminatgolv, tre enkelrum som har laminatgolv samt ett dubbelrum med vardagsrum eller extra sovrum.

HALL
Övre hall samt korridoren har laminatgolv och målade väggar.

KÄLLARPLAN
Källarplanet har tvättstuga, pannrum med bergvärmepump och matkällare.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga som har rostfri tvättho och arbetsbänk. Tvättmaskin och torktumlare.

PANNRUM
Pannrum som har bergvärmepump. Två borrhål på 195 meter/ st.

Fastigheten har typkod 220, bebyggd småhusenhet. Taxeringsår 2018.

TV

Antenn.

Internet

Fiber finns.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2 plan med källare
 • Byggår
  1900
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Sten/ Betong
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Mekanisk ventilation
Energideklaration
 • Status
  Ej utförd
Renoveringar

Brand och sprinklersystem installerat dock ej påkopplat på det kommunala nätet. Nyinstallation av brandvarnare. Allmänt välskött och god invändig standard i alla utrymmen.

Exteriör

Uteplats

Stor altan med plats för matgrupp och loungemöbel.

Bilplats

Stor parkeringsplats med motorvärmarstolpe.

Övriga byggnader

Oisolerad förrådsbyggnad med två rum.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  48 500 kr
 • Vatten/avlopp
  14 555 kr
 • Samfällighet
  1 100 kr
 • Försäkring
  11 579 kr

Totalt: 75 734 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare. Hotellfastigheten har varit uthyrd under delar av året. I uppvärmning ingår hushållsström. I VA ingår renhållning.

Observera att driftskostnaderna kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  466 000 kr
 • Byggnad
  393 000 kr
 • Mark
  73 000 kr
 • Värdeår
  1929
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  3 495 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Väg, 23-FÖL-564.1

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Krokom Föllinge-Backen GA:5 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 1 000 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till Föllinge!
Välkomna till Föllinge!
Fastighet lämplig för Bed & breakfast!
Fastighet lämplig för Bed & breakfast!
Välskött fastighet.
Välskött fastighet.
Entrésidan.
Entrésidan.
Lugnt trivsamt läge.
Lugnt trivsamt läge.
Stor tomt.
Stor tomt.
Förråd
Förråd
Matsal
Matsal
Hobbyrum
Hobbyrum
Braskamin i matsal.
Braskamin i matsal.
Stor kök!
Stor kök!
Välutrustat kök!
Välutrustat kök!
Diskavdelning
Diskavdelning
Kök
Kök
Serveringsdel
Serveringsdel
Konferensrum
Konferensrum
Hobbyrum
Hobbyrum
Konferensrum
Konferensrum
Lite hobbyverksamhet
Lite hobbyverksamhet
Hall
Hall
Övre hall
Övre hall
Kök övre plan
Kök övre plan
Rum
Rum
Rum
Rum
Rum
Rum
Korridor
Korridor
Rum
Rum
Korridor
Korridor
Hall
Hall
Personalrum
Personalrum
Dusch i personalrum.
Dusch i personalrum.
Tvättstuga
Tvättstuga
Gästtoalett
Gästtoalett

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.