Moviksgatan 5, Hammerdal

Utgångspris

650 000 kr

Budgivning pågår
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Moviksgatan 5, Hammerdal (Strömsund)

Klassiskt 60-tal med sjöutsikt.

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  135 m²
 • Tomtarea
  1 426 m²
 • Driftskostnad
  48 941 kr/år

Nu finns nu chansen att förvärva ett stort boende med sjöutsikt som ni kan forma utifrån egen smak! Här ligger nämligen ett härligt hus med grönskande tomt, stora sociala ytor och när detta hus uppfördes var det verkligen något utöver det vanliga och många tidstypiska lyxiga detaljer finns bevarade från 60-talet. Huset är rymligt och charmigt med stor potential. Ett barnvänligt hus i två plan med kakelugn, stora sociala rum, vidbyggt garage och en härlig uteplats med platsbyggd öppen spis. Bostaden är belägen längst in på barnvänlig och lugn återvändsgata.

Ett rustikt och rymligt kök, badrum, vardagsrum, bibliotek och tre sovrum på entréplan. Huset källarplan har goda utrymmen till förvaring och här finns bl.a gillestuga med kakelugn, matkällare, tvättstuga, hobbyrum och bastu. Från källaren nås även garaget. Huset står på en rogivande, härlig och barnvänlig trädgårdstomt med förrådsbod, bärbuskar, garage och fina rabatter.

Bor man i Hammerdal är det nära till service. Inom bara några hundra meter finns tandläkare, grundskola, förskola, dagis, sporthall, post, apotek, gym, veterinär, restauranger och simhall. I Hammerdal finns finns flertal idrottsaktiviteter och vintertid finns det utmärkta belysta skidspår. Hammerdal är en ort där många företag har stor efterfrågan på personal och har goda busskommunikationer.

Välkommen på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  135 m²
 • Biarea
  159 m²
 • Tomtarea
  1 426 m²
 • Beteckning
  Hammerdal 3:117
 • Pantbrev
  95 400 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen och säljaren

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
HALL
En välkomnande hall med handblåsta glasrutor som vackert fästs in med bly. I hallen ligger en nålfiltsmatta, vävtapet och trätak. Spaljé mot trappan och separat utrymme för klädavhängning till höger. Hallen öppnar upp mot biblioteket. Räcke mot trappan i smide.

WC
Ett praktiskt placerat WC rum. Här finns WC, handfat och badrumsskåp. Ett klassiskt mosaikklinker på golvet och väggarna kläs med Perstorpsskivor.

BIBLIOTEK/ALLRUM
Detta rum ligger i öppen planlösning mot hallen. Här ligger ett vackert golv i ask, två panelade väggar och en med målad vävtapet. Härifrån finns utgång till altanen med egen öppen spis.

VARDAGSRUM
En halv trappa upp från hallen kommer man in i det rymliga och ljusa vardagsrummet. Här ryms plats för både soffgrupp och matsalsdel om så önskas. Vackra dörrar, stort ljusinsläpp med sjöutsikt. Ekparkett och vitmålad vävtapet.

SOVRUM 1
Här ligger en parkett i teak och det är vävtapet. Tre garderober.

SOVRUM 2
Här ligger en parkett i teak och det är vävtapet. Garderobsvägg, sminkhörna och utgång till egen vädringsbalkong.

SOVRUM 3
Här ligger en parkett i teak och det är vävtapet. Garderob.

BADRUM
Ett äldre badrum med mosaikklinker på golvet och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med duschkabin, bidé, handfat, WC, handdukstork och stort badrumsskåp.

KLÄDKAMMARE
Här är det plastmatta och målade väggar. Garderob. Stång och hyllor.

KÖK
Köket renoverades 1979 med bruna köksluckor i ek. Därefter har vitvaror uppdaterats kontinuerligt. Det är kakel som stänkskydd ovan arbetsbänkar, plastmatta på golvet och vävtapet på väggarna. Köket har gott om förvaring i skåp och lådor och här finns också en köksö. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (Cylinda), diskmaskin (AEG), fläkt (Husqvarna) och spis med ugn (Husqvarna). Två fönster med sjöutsikt.

RUMSBESKRIVNING – KÄLLARE
En furu trappa med klädda steg leder er ner i källaren. Ledstång klädd med lindad läder. Tegelvägg.

GILLESTUGA
En rymlig gillestuga med massivt furugolv och medaljongtapeter. Här finns en kakelugn (ej byggd som kakelugn invändigt). Stort fönsterparti med betongglas och separata innerglas.

HALL KÄLLARE
Här ligger ett skiffergolv, det är bröstpanel och i taket sitter dekorativa takbjälkar,

GROVKÖK/MATKÄLLARE
Målat betonggolv och betongväggar. Köksstommar med Perstorpsskiva och bra förvaring. I matkällaren finns hyllor och här ligger ett skiffergolv.

TVÄTTSTUGA/TORKRUM
Betonggolv och betongväggar. Här finns tvättmaskin, torkställning, badkar, tvättho, fjärrvärmeanläggningen, frysskåp och två frysboxar.
I anslutning till tvättstugan ligger ett torkrum. Här finns skåp till förvaring.

FÖRRÅD 1
Betonggolv och betongväggar. Här finns golvbrunn, hyllor och radonsug. Detta rum var tänkt som bastu.

OLJETANKSUTRYMME
Oljetanken används ej idag. Här är det betonggolv och betongväggar.

HOBBYRUM
Teakgolv, bröstpanel och garderob. Skåp och arbetsbänk.

FÖRRÅD 2
Betonggolv, betongväggar och stor garderobsvägg. Hyllor.

HALL MOT GARAGE:
Plastmatta och målade väggar. Köksstommar till förvaring. Härifrån går trappan ner till jordkällaren.

JORDKÄLLARE
Grusat golv och betongväggar. Hyllor.

TV

Markbunden digital-tv

Internet

Fiber från Servanet är indraget (ej använt)

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 plan med källare
 • Byggår
  1966
 • Grund
  Källargrund (betongplatta på mark)
 • Stomme
  Betong/trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Tegel/träpanel
 • Tak
  Betongpannor
 • Fönster
  2-glasfönster och 2+1-glasfönster
 • Nätbolag
  Eon
 • Elförbrukning
  5 705 kWh/år
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-05-23
 • Prestanda
  107 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

ca 2010 Fjärrvärme, 2018 Fiber, 1996 radonsug. 2000 ny underlagspapp på garagetaket.

Exteriör

Tomt

Trivsam villatomt belägen på ås. Stensatta gångytor och asfalterad infart. Det finns härliga grönytor, prunkande rabatter, buskar och träd. Sjöutsikt.

Uteplats

Uteplats med tak där det finns en murad öppen spis. Skiffergolv och en glasad vägg. I anslutning till entrén finns en stensatt yta där plats finns för bord och stolar.

Bilplats

I garaget ryms plats för en bil. På tomten finns plats för 2 bilar.

Övriga byggnader

Friggebod om ca 10m². Vidbyggt på friggeboden finns förråd där gräsklipparen får plats.
Garage med betonggolv och målade väggar. Här finns golvbrunn, vatten och garderobsvägg. Ovanför garaget finns ett praktiskt förrådsutrymme.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  30 200 kr
 • El
  7 500 kr
 • Vatten/avlopp
  6 441 kr
 • Försäkring
  4 800 kr

Totalt: 48 941 kr/år

I V/A kostnaden ingår kostnad för renhållning,

Taxering
 • Totalsumma
  309 000 kr
 • Byggnad
  265 000 kr
 • Mark
  44 000 kr
 • Värdeår
  1966
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  2 318 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan

Dokument

Övrig information

Den som förvärvar denna fastighet ges även möjlighet att förvärva grannfastigheten (Hammerdal 3:112) som ligger norr om denna. Den fastigheten är om 1 395 m². För mer information om den fastigheten vänligen kontakta fastighetsmäklaren.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Moviksgatan 5
Moviksgatan 5
Hall mot vardagsrum
Hall mot vardagsrum
Vardagsrum mot hall
Vardagsrum mot hall
Kapprum vid entré
Kapprum vid entré
WC etréplan
WC etréplan
Mot entrén
Mot entrén
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 2
Sovrum 2
Badrum
Badrum
Blyinfattade fönster
Blyinfattade fönster
Trivsam ingjuten konst
Trivsam ingjuten konst
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 3
Sovrum 3
Trappa i källaren
Trappa i källaren
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Gillestuga
Tvättstuga
Tvättstuga
Nere vid Svartviken
Nere vid Svartviken
Moviksgatan 5
Moviksgatan 5
Bod
Bod
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.