Tornvägen 6, Frösön/ Berge

Accepterat pris

2 700 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Tornvägen 6, Frösön/ Berge (Östersund)

Fastighet med kulturminnesmärkt byggnad som har fantastisk utsikt över Oviksfjällen.

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  125 m²
 • Tomtarea
  2 429 m²
 • Driftskostnad
  38 720 kr/år

Fastighet med unikt läge på klassisk mark där ni har gångavstånd till Frösöns anläggningar för både utförsåkning och längdåkning samt stig till en närliggande välordnade grillplats och härliga promenadstråk. På fastigheten ligger anrika Café slalom som bedrevs i en bostadsbyggnad som idag har ett stort kulturhistoriskt värde. Här kan ni njuta av en vidunderlig milsvid utsikt mot Oviksfjällen och Frösöns storslagna vyer åt väster. Här finns möjligheten att med stort engagemang reparera och återställa skicket på det timrade bostadshuset så att det åter går att njuta av både varm choklad och smörgås där ni samtidigt kan koppla av och njuta av solen i väster mot Oviksfjällens horisont.

Bostadshuset har stora renoveringsbehov men samtidigt mycket stor potential att bli ett unikt boende i en fantastisk miljö. Bostadshuset har storstuga med braskamin och många vackra originaldetaljer. Mycket ljus strömmar in från fönster mot gavel och mot Oviksfjällen. Gammalt kök med skafferi. På entre´planet finns även ett trevligt sovrum eller matrum. Övre plan har flera rum, även utan fönster, som kan användas som sovrum. Trevlig balkong och fönster med fantastisk utsikt. Badrum med äldre ytskikt. Utrustat med badkar. I källarplanet som till stor del har mycket eftersatt underhåll finns bra utrymmen.

Tomtens storlek skapar även möjligheten att bygga ett helt nytt bostadshus och då blir det äldre bostadshuset ett potentiellt boende för uthyrning eller generationsboende. The sky is the limit!

Här bor ni med högt vackert läge och granne med naturen. Här har ni fantastisk utsikt mot böljande fält och med Oviksfjällen i fonden. Strategiskt läge med närhet till både förskola och skola samt all nödvändig service. Gång- och cykelavstånd till Östersunds stadskärna och bra bussförbindelser.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  125 m²
 • Biarea
  83 m²
 • Tomtarea
  2 429 m²
 • Beteckning
  Sandtaget 1
 • Pantbrev
  8 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder storstuga med vackra detaljer och braskamin. Äldre kök med skafferi. Sovrum med toalett samt kallfarstu med groventré. Hall med bra utrymme för ytterkläder.

STORSTUGA
Storstuga som har originalträgolv, målade väggar och braskamin som förnärvarande inte är eldningsbar. Stora fönsterpartier åt två håll som ger en härlig utsikt.

KÖK
Gammalt kök som har plats för matbord. Skåpluckor och lådor samt rostfri diskbänk. Skafferi och äldre vitvaror. Kallfarstu med kombinerad kyl/ frys. Matta på golvet.

SOVRUM
Sovrum som har trägolv och tapet.

TOALETT
Ingång från sovrum till toalett som har matta och målade väggar. Utrustat med tvättställ och wc-stol.

HALL
Hall som har bra utrymme för ytterkläder.

ÖVRE PLAN
Övre plan har flera potentiella sovrum och även tänkbart allrum med utgång till balkong. Badrum med badkar.

SOVRUM
Sovrum/ allrum som har äldre ytskikt. Utgång till balkong. Fönster med vacker utsikt mot Oviksfjällen. Stort sovrum som har trägolv och tapet. Låga fönster mot Oviksfjällen. Vindsgarderob och skrubb. Sidovindsutrymme finns som idag används som sovrum.

BADRUM
Badrum som har klinker och delvis kaklade väggar av äldre modell. Utrustat med badkar, tvättställ och wc-stol.

KÄLLARPLAN
Källarplan som har stora förrådsutrymmen och rum med tvättmaskin.

FRISKRIVNINGSKLAUSUL
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Köparen uppmanas att ingående undersöka fastigheten med dess byggnad och tillbehör och därmed godta fastighetens skick och med bindande verkan avstå från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten. Köparen är införstådd med, att ovanstående villkor är en s.k. friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende s.k. ”dolda fel”.

TV

Antenn

Internet

Mobilt

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus
 • Byggår
  1937
 • Grund
  Sten/ betong
 • Grundmur
  Betong/ sten
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Liggande timmerpanel
 • Tak
  Tegel
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  47 194 kWh/år
 • Uppvärmning
  Elpanna - vattenburen värme, direktverkande el
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd

Exteriör

Tomt

Tomt mot skogsområde och fantastisk utsikt.

Uteplats

Uteplats på tomten.

Bilplats

Vid Tornvägen finns plats för flera bilar.

Övriga byggnader

Två förrådsbyggnader.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  33 245 kr
 • Vatten/avlopp
  4 495 kr
 • Renhållning
  980 kr

Totalt: 38 720 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare som har använt huset för permanentboende. I uppvärmning ingår hushållsström. Beräknad årsförbrukning ca 47 000 kWh/ år.

Taxering
 • Totalsumma
  2 494 000 kr
 • Byggnad
  1 425 000 kr
 • Mark
  1 069 000 kr
 • Värdeår
  1937
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 349 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Stadsplan

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten är inte förbesiktad. Energideklarationen har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-1200 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Vacker utsikt över bygd och fjäll!
Vacker utsikt över bygd och fjäll!
Byggnad med stort kulturhistoriskt värde!
Byggnad med stort kulturhistoriskt värde!
Välkomna till Café slalom!
Välkomna till Café slalom!
Timrat bostadshus!
Timrat bostadshus!
Fantastiskt läge i hjärtat av Frösö-Berge!
Fantastiskt läge i hjärtat av Frösö-Berge!
Trivsam miljö!
Trivsam miljö!
Bostadshuset från entrésidan.
Bostadshuset från entrésidan.
Storstuga/ vardagsrum som har rikligt med tidsenliga detaljer!
Storstuga/ vardagsrum som har rikligt med tidsenliga detaljer!
Mycket bra ljusinsläpp!
Mycket bra ljusinsläpp!
Öppen spis med insats.
Öppen spis med insats.
Vackra originalgolv!
Vackra originalgolv!
Kök
Kök
Kök med matplats.
Kök med matplats.
Sovrum entréplan!
Sovrum entréplan!
Allrum övre plan.
Allrum övre plan.
Allrum
Allrum
Sovplats
Sovplats
Sovplats på sidovind!
Sovplats på sidovind!
Trädgårdstomten.
Trädgårdstomten.
Vacker vy i lummig miljö!
Vacker vy i lummig miljö!
Tornvägen 6
Tornvägen 6
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Område

I närheten

Området har fantastisk milsvida vyer över Jämtlandsbygden, fjällen och Storsjöns vatten. Här finns populära promenad- och löparstråk i härlig lantlig miljö, skidspår och alpin skidåkning i Ladängen. Bra cykelvägar till centrala delarna av Frösön och bussförbindelser till Östersunds centrum.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.