Fanbyn 236 & 238, Fanbyn

Accepterat pris

1 395 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Fanbyn 236 & 238, Fanbyn (Bräcke)

Charmig fastighet på egen sjötomt!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  175 m²
 • Tomtarea
  19 032 m²
 • Driftskostnad
  72 123 kr/år

Med storslaget läge och milsvid utsikt över sjön och skogen, ligger denna fastighet med strandtomt och två bostadshus. Här finns möjlighet att skapa sitt eget paradis där man gärna samlar släkt och vänner för att njuta av naturen, fisket samt båt- och skoterturer.

Natursköna Fanbyn är en omtyckt by med god sammanhållning och många gemensamma aktiviteter, perfekt för dig som är nyinflyttad. Här bor du ca 40 min bilfärd till Östersund och ca 10 min bort ligger Gällö med närmaste matvarubutik och skola, förskola finns i Gällö.

Det som idag används som huvudbostad var tidigare det gamla fjöset och har löpande renoverats och byggts om för att kunna nyttjas som bostad. Stora härliga rum som bjuder in till gemenskap, matrummet nyttjas flitigt och ligger fint mot utsikten. I vardagsrummet finns en värmande kamin samt en luftvärmepump som sprider värmen. Husets övervåning erbjuder två stora sovrum, allrum och badrum. På entréplan finns kök, vardagsrum, matrum, toalett och förråd/kontor.

1940 färdigställdes det som då var huvudbostaden och som varit det ända fram till för ca 10 år sedan. Detta hus har en helt annan stil och charm. Genomgående äldre tidstypisk stil med en bra utgångspunkt för den som vill sätta sin egen prägel på sitt nya hem. Badrummet är renoverat med kakel och klinker och är tillsammans med fiberanslutningen och den nya elpannan det som förbättrats senast.

På den nästan 2 ha stora tomten finns gott om plats för dig med spring i bena eller varför inte en lång pulkabacke. Sluttande tomt där gräset slås av en bonde under sommaren och en fin stig tar dig ner till stranden.

Intill de båda husen finns fina uteplatser med soligt läge och utsikt över den vackra sjön. Om sommaren blommar det fint där träd och buskar ger en ombonad känsla. För dig med gröna fingrar finns oändliga möjligheter i växthuset. På tomten intill husen finns också ett dubbelgarage och ett härbre.

Varmt välkomna på visning!

Yvonne Larsson
Ansvarig mäklare

Yvonne Larsson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  175 m²
 • Tomtarea
  19 032 m²
 • Beteckning
  Fanbyn 2:25
 • Pantbrev
  530 000 kr

Area uppgift enligt energideklaration och avser uppvärmd yta

Interiör

Fjöset:
Hall
Tillbyggd farstu med charmiga äldre fönster. Träpanel och ljus plastmatta på golvet. Längre in öppnar planlösningen upp sig och det finns plats för kökssoffa och avhängning till vänster. Här har du god överblick över kök, matplats och vardagsrum. Rakt fram finns trappen till övervåningen.

Kök
Ljust renoverat kök i vinkel med gott om arbetsytor. Rostfri diskbänk med dubbla hoar som underlättar vardagsbestyren. Kökets maskinella utrustning består av kyl och frys, gasol spis och fläkt. Köket och matplatsen har fint ljusinsläpp från två håll. Här finns plats för matbord med rum för 4-6 personer. Laminatgolv och målad timmervägg.

Vardagsrum
Stort och härligt vardagsrum med rum för rejäl soffa där släkt och vänner kan umgås och njuta framför den värmande kaminen. Rustikt trägolv och vitlackerad träpanel på väggarna. Från vardagsrummet når du husets kanske trivsammaste rum, det tillbyggda matrummet med stora fönster som ger rikligt ed ljusinsläpp och fin utsikt mot sjön. Trägolv och målade väggar.

Toalett
Rakt fram från hallen, under trappen finns en mindre toalett med wc-stol och tvättställ. Plastmatta och målad väv på väggarna.

Utanför toaletten i passagen till hobbyrummet sitter varmvatten beredaren.

ÖVERVÅNING

Allrum
Ljust allrum med två stora fönster. Här finns plats för soffa och loungemöbel. Väggarna är delvis klädda med träpanel och på golvet ligger en plastmatta.

Badrum
Badrummet har ljusa äldre ytskikt med plastmatta och målad väv på väggarna. Inredningen består av wc-stol. tvättställ och duschhörna.

Sovrum 1
Stort och rymligt sovrum med platsbyggda enkelsängar på var sida om rummet. Ljus plastmatta och tapetserade väggar.

SOVRUM 2
Är precis som sovrum 1 stort och rymligt med plats för dubbelsäng. Charmiga platsbyggda garderober med gott om klädförvaring. På golvet ligger en ljus plastmatta och väggarna är delvis klädda med målad bröstpanel.

Momma huset:
Byggnadsår: 1937
Rum: 4 varav 2 sovrum
Boarea: 59
Biarea:73
Hustyp: 1 ½ plans hus med källare
Tak: Plåt
Grund: Källare
Stomme: Trä
Ventilation: Självdrag
Värmesystem: Elpanna med vattenburen värme
Fönster: 2-glas kopplade fönsterbågar
Fasad: Sående träpanel

Renoveringar
2014: Ny pump i brunnen
2013: Monterat åskskydd
Installerat fiber till båda husen
Badrum renoverades för minst 10 år sedan
Målat om fasaden

Hall
Utbyggd hall i vinkel ger en praktisk avhängningsdel för ytterkläder. Litet fönster ger trivsamt ljusinsläpp, väggarna runtom behöver kläs med tapet eller målas. På golvet ligger en äldre linoleum-matta. Till vänster når du den inre hallen med god överblick över rummen. Rakt fram finns badrummet som också är den del av tillbyggnaden.

Badrum
Helkaklat badrum med antracitgrått klinkergolv och kaklade väggar i vitt. Litet fönster ger fint ljusinsläpp och möjlighet till vädring. Inredningen består av wc- stol, tvättställ och duschhörna.

Kök
Äldre välhållet originalkök med gröna målade luckor och gott om arbetsyta. Ordentligt med skåp, lådor och kall skafferi. Fint ljusinsläpp från två håll med utrymme för matplats framför det ena fönstret. Kökets maskinella utrustning består av äldre kyl och spis.

Rum
Innanför köket finns ”gamla” kammaren som kan användas som extra sovrum, kontor eller varför inte öppna upp och göra ett stort kök. Fönster med storslagen utsikt över Sundsjön och byn Fjällsta. Under dina fötter ligger ett rustikt furugolv och väggarna är har äldre tapetserade väggar.

Vardagsrum
I fil med kammaren finns vardagsrummet med ljusinsläpp från två håll. Här finns plats för soffgrupp och tv-möbel. Vardagsrummet når du från såväl hall som rummet intill.

ÖVERVÅNING
Äldre trapp med litet charmigt fönster tar dig upp till övervåningen och ett litet allrum med dörr intill sidovind med gott om förvaringsmöjlighet. Rustikt trägolv och målade väggar.

Sovrum 1
Fint sovrum med utrymme för dubbelsäng samt byrå och eventuellt barnsäng. Klädförvaring finns i platsbyggd charmig garderob. Rustikt trägolv och målade väggar i grönt. Vakna upp och blicka ut över den fantastiska utsikten.

Sovrum 2
Är nästan identiskt med sovrum 1 och ligger innanför med ytterligare en ingång från hallen. Rustikt trägolv även här och målade väggar i lila ton. Förvaring finns i en platsbyggd garderob

TV

Fiberanslutning

Internet

Fiberanslutning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ plan
 • Byggår
  1938
 • Grund
  Torpargrund
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Stående träpanel
 • Fasad
  Träpanel
 • Tak
  Plåttak
 • Fönster
  2-glas kopplade fönsterbågar
 • Nätbolag
  Härjeåns Energi
 • Uppvärmning
  Direktverkande el + luftvärmepump + kamin
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten-borrad brunn Eget avlopp-trekammarbrunn
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-03-07
 • Prestanda
  203 kWh/m²/år
 • Energiklass
  F
Renoveringar

1976 började ombyggnationen av fjöset och har pågått i omgångar sedan dess.

Exteriör

Uteplats

Fin stenlagd uteplats till vänster om entrén, här finns plats för trädgårdsmöbler och grill. Sol hela dagen och eftermiddagen. Vacker utsikt över Sundsjön och byn Fjällsta. Många fina planteringar finns runt om.

Bilplats

Dubbelgarage med gjuten platta.

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett timrat häbre och ett charmigt växthus med stora glaspartier.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  57 303 kr
 • Vatten/avlopp
  1 500 kr
 • Sotning
  409 kr
 • Samfällighet
  4 680 kr
 • Renhållning
  1 200 kr
 • Försäkring
  7 031 kr

Totalt: 72 123 kr/år

Driftskostnaderna avser båda husen.
Momma huset har grundvärme året runt och nyttjas av familjen några veckor per år. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsel.

Taxering
 • Totalsumma
  294 000 kr
 • Byggnad
  204 000 kr
 • Mark
  90 000 kr
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  2 205 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Officialservitut Väg

Servitut

Nyttjanderätt Område

Plan­bestämmelser

Natura 2000-område (2002-01-01)

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs-beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigas av Anticimex 2019-03-07 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts samma datum. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exklusive moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare

Bilder

Gården
Gården
Fastigheten från ovan
Fastigheten från ovan
Huvudbyggnad
Huvudbyggnad
Inglasat uterum
Inglasat uterum
Fantastiskt läge med egen båtplats
Fantastiskt läge med egen båtplats
Växthus för odling eller som en liten oas
Växthus för odling eller som en liten oas
Gott om förvaring i skåp och lådor
Gott om förvaring i skåp och lådor
Entré
Entré
Stort Kök
Stort Kök
Inre hall
Inre hall
Rymlig matplats för att duka långbord
Rymlig matplats för att duka långbord
Vardagsrum med kamin
Vardagsrum med kamin
Mycket fönster mot utsikten gör detta till en favorit plats
Mycket fönster mot utsikten gör detta till en favorit plats
Matrum
Matrum
Allrum på övervåningen
Allrum på övervåningen
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 1
Sovrum 1
Plats för många sovplarser
Plats för många sovplarser
Badrum
Badrum
Ljusinsläpp från två håll
Ljusinsläpp från två håll
Kök i sann retro anda
Kök i sann retro anda
Alkoven
Alkoven
Fin utsikt mot sjön
Fin utsikt mot sjön
Vardagsrum
Vardagsrum
Klinker
Klinker
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Gäststuga
Gäststuga
Gården
Gården
"Fjöset"
"Fjöset"
Uteplats
Uteplats
Sjöutsikt
Sjöutsikt
Gården
Gården
Sjötomt vid Sundsjön
Sjötomt vid Sundsjön
Sjötomten vid Sundsjön
Sjötomten vid Sundsjön

Planlösning

Område

Vägbeskrivning

Från Östersund kör E14 mot Sundsvall. Efter ca 4 mil sväng vänster mot Fanbyn efter ca 3 km ligger fastigheten på höger sida. Välkommen!

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.