Västbyn 116, Frösön

Pris

575 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Västbyn 116, Frösön (Östersund)

Sjönära tomt på Frösön

 • Typ
  Tomt
 • Tomtarea
  1 400 m²
 • Driftskostnad
  2 500 kr/år

I sjönära område på Frösön finner ni denna tomt som med sitt härliga läge och sjöglimt gör att ni kan verkligen kan trivas. Här kan ni skapa ett drömboende med total boyta om 105m² och därutöver kan ni uppföra friggebod och uthus om sammanlagt 40m². Tomten ligger på vackert gallrad och lätt sluttande tomt som är om hela 1400m². Tomten ligger inom detaljplanerat område. Med tomten följer rätt till servitut på både bad och båtplats som ger dig möjlighet till ett aktivt bad och båtliv med Storsjön som bas. Här erbjuds ni en byggrätt på bostadshus om högst 60m² samt uthus/garage om högst 25m². V/A-anslutning finns vid tomtgräns. Utöver byggrätten får huvudbyggnad byggas ut med en Attefallsutbyggnad om 15 m², Attefallshus om 30m2 och friggebod om 15m². Till fastigheten finns ett nästintill färdigt bygglov som går att överta, om köpare så önskar finns även en modul från Isotimber med kök, vardagsrum och badrum att förvärva.

Området Västbyn ligger mycket naturnära och här bor både permanent och fritidsboende. Med sitt unika läge gör området att man verkligen trivs. Att bo vid Storsjöns strand erbjuder er milsvida vyer mot den Jämtländska fjällvärlden.

Välkommen!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna tomt eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Tomtarea
  1 400 m²
 • Beteckning
  Västbyn 2:29
 • Pantbrev
  100 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad

 • Vatten/avlopp
  Finns vid tomtgräns. Anslutning är ej betald (anslutningskostnad 8000kr)
Energideklaration

Ingen energideklaration att redovisa

Exteriör

Tomt

En gallrad tomt på nord/västlig sluttning. Vid tomtgräns finns V/A och fiber. Samfälld väg finns fram till tomtgräns. Samfällt vatten och avlopp som installerades i området 2018.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Samfällighet
  2 500 kr

Totalt: 2 500 kr/år

Taxering

Ingen taxerings­information att redovisa

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Bad Och Båtplats, 23-FRJ-1348.2
Förmån: Officialservitut Väg, 23-FRJ-1348.1

Rättigheter last

Last: Officialservitut Jordkabel Expropriation, 23-IM1-68/738.1

Plan­bestämmelser

Byggnadsplan

Dokument

Övrig information

Byggrätt
På tomten får man uppföra ett bostadshus om 60m² och ett uthus/garage om 25m². Utöver detta kan man göra en Attefallsutbyggnad av bostadshuset om 15m², ett Attefallshus om 30m² och en friggebod om 15m². Så totalt kan man bygga bostadsbyggnader om 105m² och friggebod och uthus/garage om 40 m²

Ritningar/Modul
Till fastigheten finns ett nästintill färdigt bygglov som går att överta, om köpare så önskar finns även en modul från Isotimber med kök, vardagsrum och badrum att förvärva. Vill man veta mer om detta är man välkommen att återkoppla till fastighetsmäklaren.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen

Bilder

Västbyn 116
Västbyn 116
Från Vallsundsbron mot området.
Från Vallsundsbron mot området.
Västbyn 116
Västbyn 116
Västbyn 116
Västbyn 116
Västbyn 116
Västbyn 116
Västbyn 116
Västbyn 116
Vid stranden
Vid stranden
Vid stranden
Vid stranden
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Bild på modul från ISOTIMBER som går att förvärva
Bild på modul från ISOTIMBER som går att förvärva

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.