Ol-Eliasbodarna 105, Sännån

Accepterat pris

1 275 000 kr

Budgivning pågår
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Ol-Eliasbodarna 105, Sännån (Östersund)

Fritidshus i naturskönt läge med 13 ha skogsmark!

 • Typ
  Fritidshus
 • Boarea
  56 m²
 • Tomtarea
  136 509 m²
 • Driftskostnad
  17 521 kr/år

Vill ni hitta ett andningshål där ni kan njuta av naturen och fågelkvitter, men inte åka längre än 30 min från Östersund? Du har ni hittat rätt!

Vid slutet av vägen, i en liten glänta i skogen hittar ni detta bekväma fritidshus, som tidigare har fungerat som åretrunt-bostad. Välhållet kök och allrum i öppen planslösning inbjuder till sällskapliga kvällar framför brasan i den centralt placerade kaminen. Genom allrumets fönster ser ni årets skiftningar i skogen, nere vid ån samt fåglarna som kivas när de ska bygga bo i de strategiskt uppsatta fågelholkarna. På andra sidan vattnet finns även ett foderbord uppställt om man vill locka till sig lite större djur att beskåda.

I stugan finns även ett rymligt sovrum samt ett sovloft som går att göra om till två avdelningar. På altanen vid entrén njuter du av solen både till lunch och middag! Den murade grillen finns strax bredvid altanen och sprider sina ljuvliga dofter till hungriga magar. Till gårdsbilden hör även ett garage, vedbod, matkällare, hönshus samt ett enklare förråd.

Storsjömäklarna

Kontakta oss om du vill veta mer om detta fritidshus eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Fakta

 • Sovrum
  1 st
 • Boarea
  56 m²
 • Biarea
  19 m²
 • Tomtarea
  136 509 m²
 • Beteckning
  Fjäl 2:52
 • Pantbrev
  637 500 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
ALLMÄNT
Stugan är byggd på gjuten platta och värms upp med elgolvvärme. En tillbyggnad är gjord på plintar, här finns elradiatorer för uppvärmning. Centralt i stugan finns en kamin som lättsamt värmer upp hela stugan.
Det finns skador i några klinkerplattor, några extra klinker finns att tillgå.

HALL
Liten hall med träpanel på väggarna och plats för avhängning vid hatthyllan. Klinker på golvet.

BADRUM
I anslutning till hallen finns badrummet med plastmatta på golvet och våtmatta på väggarna. Utrustningen består av wc, handfat och duschkabin. Här finns vattenpumpen i ett inbyggt skåp, samt varmvattenberedaren.

KÖK
Köket känns välskött och praktiskt utformat med rymlig diskbänk, spishäll, fläkt samt en mikro/kombiugn. Det finns bra med bänkytor som fortsätter vidare till en bardisk med plats för två stolar. Vid fönstret finns plats för ett mindre matbord.

ALLRUM
Allrummet är stort och i öppen planlösning till köket. Kring kaminen kan ni samlas och umgås och i den tillbyggda delen finns fönster ut mot ån och skogen där man kan sitta och njuta av lugnet. Inga problem att rymma det stora matsalsbordet tillsammans med en soffgrupp.

SOVRUM
I tillbyggnadsdelen finns även ett rymligt sovrum med garderobsvägg med spegeldörrar. Utgång till en liten vädringsbalkong.

LOFT
Vid matplatsen i köket finns stegen upp till loftet som har brant lutning på taket, och ett fönster i varje gavelände. Skulle kunna gå att dela av vid murstocken för mer privata sovplatser. Trägolv och träpanel i taket.

TV

Parabol

Internet

Mobilt bredband

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1-planshus med loft
 • Byggår
  1991
 • Grund
  Platta på mark, plintar
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Härjeån
 • Elförbrukning
  5 000 kWh/år
 • Uppvärmning
  Direktverkande el, golvvärme samt 3 radiatorer, kamin
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten, egen pump, vattnet tas från ån utanför. Enskilt avlopp, sluten tank från wc, separat brunn för BDT.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Behövs ej
Övrigt

De inventarier som finns i stugan vid visningstillfället kommer att följa med i köpet.

Exteriör

Tomt

Separat skogsskifte på ca 13 ha, främst återväxtskog.

Övriga byggnader

Garage med gjuten platta, el indraget och golvbrunn. Vikport och entrédörr. I garaget finns möjlighet att låsa fast en fyrhjuling i golvet.

Vedbod och ett tak för husvagn tillhör gården, men ligger utanför den egna tomtmarken. Muntlig överenskommelse finns.

Hönshus med liten inhängnad i behov av översyn.

Förråd eller möjlig gäststuga. El indraget.

Matkällare finns under tillbyggnaden av huset.

Ekonomi

Driftskostnader
 • El
  12 000 kr
 • Vatten/avlopp
  1 632 kr
 • Sotning
  445 kr
 • Renhållning
  920 kr
 • Försäkring
  2 524 kr

Totalt: 17 521 kr/år

Säljaren har nyttjat bostaden som fritidshus. Sotning är utförd var 3:e år. Soptömningen är sommarabonnemang (maj-okt). I elkostnaden ingår även uppvärmning.

Taxering
 • Totalsumma
  586 000 kr
 • Byggnad
  408 000 kr
 • Mark
  178 000 kr
 • Värdeår
  1991
 • Fastställd
  2017
 • Fastighetsavgift
  4 395 kr
 • Typkod
  120, Lantbruksenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter last

Last: Ledningsrätt Starkström, 2303-93/46.1

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Fjäl GA:5 ändamål: Vägar

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2020-06-04 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Eftersom fastigheten är belägen i Östersunds kommun krävs inget förvärvstillstånd av köparen.

Bilder

Fin utsikt
Fin utsikt
Stig ner till bryggan
Stig ner till bryggan
Egen flytbrygga
Egen flytbrygga
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Kök
Kök
Allrum med kamin
Allrum med kamin
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Utsikt
Utsikt
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Loft
Loft
Loft
Loft
Loft
Loft
Grillplats
Grillplats
Garage
Garage
Baksida med matkällare
Baksida med matkällare

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.