Åse 123, Åse, Trångsviken

Accepterat pris

1 250 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Åse 123, Åse, Trångsviken (Krokom)

Lantligt med fjällutsikt 30 min från stan!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  158 m²
 • Tomtarea
  1 990 m²
 • Driftskostnad
  13 005 kr/år

Här kommer ett härligt tillfälle att skapa ert hemtrevliga boende i lantlig miljö i vackra Åse!
På baksidan av huset skiner solen under största delen av dagen och i horisonten tornar fjällen upp sig till en vacker fond att njuta av under årets alla skiftningar. En härlig gräsmatta som bara väntar på barfotafötter, och som gränsar till åkermark vilket gör att läget känns både fritt och lantligt.

Villan är av äldre karaktär men i ett välhållet skick och det finns alla möjligheter att anpassa utrymmena efter just er familj. De fem rummen erbjuder generösa ytor och möjlighet finns att göra upp till 4 sovrum. Både i vardagsrummet, på den inglasade punchverandan och från övervåningen kan du njuta av den magnifika utsikten. Det finns även ett gårdshus med ett garage och flertalet förråd. Jordvärme borgar får låga driftkostnader.

Östersund når ni på endast en halvtimme och Åre på ca 50 min, detta är ett strategiskt läge för pendlare åt båda hållen.

Storsjömäklarna

Kontakta oss om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Fakta

 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  158 m²
 • Biarea
  23 m²
 • Tomtarea
  1 990 m²
 • Beteckning
  Åse 2:47
 • Pantbrev
  815 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

Kök: Rymlig kök med vita luckor och fönster i två väderstreck. Utrustningen består av spis med glaskeramikhäll och ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. I köket finns en städskrubb med förvaringsutrymme samt placering av centraldammsugaren och en varmvattenberedare som går på el. Fin plats vid fönstret med plats för matbord för upp till 6 personer.

Matrum: I direkt anslutning till köket finns ett härligt matrum med parkettgolv och ljusa tapetserade väggar. Här kan ni duka upp för släktmiddagen då det finns bra utrymmen för att duka upp ett långbord.

Vardagsrum: I fil med matrummet finns vardagsrummet där det ligger ett vackert trägolv med breda tiljor, ljusa väggar och en kamin (sotad regelbundet, brandskyddskontroll gjord 2020). Här finns även utgången till den inglasade punchverandan med vacker utsikt över fjällen. På verandan går det utmärkt att möblera med både bord och kökssoffa, eller så inreder man mer som en avslappnad lounge. Oavsett kommer ni inte att tröttna på utsikten!

WC/Tvätt: I hallen under trappan finns ett toalettrum med wc och handfat, kombinerat med tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare byggd som tvättpelare samt ett tvättho i rostfritt. Halvkaklat och med klinker på golvet.

Hall: Hallen har både en farstudel samt en inre hall, vilket ger bra plats att skapa praktisk förvaring för skor och ytterkläder. Plastmatta på golvet, målad träpanel i farstun och halvboasering och tapet i den inre hallen.

Hall övervåning: Den heltäckande mattan som ligger i trappan fortsätter även i hallen på övervåningen. I hallen finns ett helkaklat duschrum med dusch och fläkt samt en inbyggd garderob.

Sovrum 1: Det första sovrummet har plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Härligt med ljusinsläpp från två väderstreck och gott om garderober.

Allrum: Det finns ett allrum på övervåningen, som också kan användas till sovrum. Det finns en utgång till den takade balkongen och ett litet rum med kvarntoalett, handfat och skåp. Allrummet har ljusa tapeter på väggarna och ljus plastmatta på golvet. Flera garderober.

Sovrum 2: Vidare genom allrummet finns det ett sovrum till med plastmatta på golvet och vita tapeter. En garderob, och även här finns fönster i två riktningar.

Internet

Fiber är beställt. Betalas av ägare till fastigheten när fakturan kommer.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2-planshus med delvis källare
 • Byggår
  1932
 • Grund
  Torpargrund
 • Grundmur
  Betong
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Tegel
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Jordvärmepump (2012)
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten. Vattnet delas med 3 andra fastigheter. Enskilt avlopp. Avloppsbrunnen delas med en granne, brunnen ligger på denna fastighet.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-05-30
 • Prestanda
  36 kWh/m²/år
 • Energiklass
  A

Exteriör

Tomt

Trevlig tomt med gräsmatta, träd och buskar.

Uteplats

Äldre plattsatt uteplats med vindskydd och en liten damm (täthet oklar).

Bilplats

Garage med plats för en bil. Förråd med stor port och plats för en bil. Parkeringsmöjligheter på asfalterad del av infart och gårdsplan.

Övriga byggnader

Garage med vikport, gjuten platta och plåttak.
Vidbyggda förråd på baksidan av garaget, i ett av förråden finns jordvärmepumpen som leder värmen in i huset via kulvert.

Ekonomi

Driftskostnader
 • El
  4 526 kr
 • Vatten/avlopp
  1 600 kr
 • Sotning
  960 kr
 • Löpande underhåll
  250 kr
 • Renhållning
  669 kr
 • Försäkring
  5 000 kr

Totalt: 13 005 kr/år

Huset har stått obebott varför driftskostnaderna är så låga.
Underhåll avser kostnad för barndskyddskontroll, utslaget per år.
Renhållning är endast noterat grundavgiften.

Taxering
 • Totalsumma
  440 000 kr
 • Byggnad
  352 000 kr
 • Mark
  88 000 kr
 • Värdeår
  1932
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  3 300 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt, D201800482063:1.1
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 23-ALS-946.2

Rättigheter last

Last: Officialservitut Avlopp, 23-ALS-946.1

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Krokom Åse GA:1, Gemensamhetsanläggning: Krokom Åse GA:2

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2020-05-28 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 600 exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Åse 123
Åse 123
Åse 123
Åse 123
Utsikt
Utsikt
Åse 123
Åse 123
Åse 123
Åse 123
Garage och förråd
Garage och förråd
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats
Matplats
Matrum
Matrum
Matrum
Matrum
Matrum
Matrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Inglasad altan
Inglasad altan
Inglasad altan
Inglasad altan
Inglasad altan
Inglasad altan
Hall
Hall
Hall
Hall
WC/Tvättstuga
WC/Tvättstuga
Hall övervåning
Hall övervåning
Duschrum
Duschrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum/Allrum
Sovrum/Allrum
Sovrum/Allrum
Sovrum/Allrum
Utgång till balkong
Utgång till balkong
Toalett
Toalett
Utsikt
Utsikt
Utsikt
Utsikt
Uteplats
Uteplats

Planlösning

Område

I närheten

Alldeles intill E 14, endast 4 mil från Östersund (ca: 30 minuter med bil). Samhället är speciellt eftersom det har många industrier och företag till ett förhållandevis lågt invånarantal. Med de närliggande byarna Åse, Trång, Mo, Ede och Rönningsberg uppgår antalet invånare i bygden till ca 700. Oviksfjällen på södra sidan sjön bildar fond för sköna naturscenerier, där vädrets växlingar speglar årstiderna. I centrum finns livsmedelsaffäroch post. I Trångsviken finns förskola och skola från F-6. Bussförbindelserna är mycketgoda både till Krokom och Östersund.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.