Norra Torlandsgatan 17 B, Blomängen

Accepterat pris

1 275 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Norra Torlandsgatan 17 B, Blomängen (Östersund)

Härlig 3:a med öppen planlösning!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  70 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Månadsavgift
  3 755 kr

En stilren och välplanerad trea med härligt öppna ytor och lättarbetat, modernt kök. Lägenheten är belägen högst upp i huset och utan insyn, där man kan flytta in och njuta direkt efter flytten då inga renoveringar är nödvändiga. Med en ljus och välkomnande hall som är väl tilltagen med goda avhängningsmöjligheter, plats för byrå och förvaring i en hel garderobsvägg. Badrum som är helkaklat och utrustat med duschplats samt förberett för tvättmaskin. Ett ljust och luftigt vardagsrum som ligger i socialt öppen planlösning med matplatsen ryms plats för middagsgäster, tv-hörna och här finns utgången till balkongen som erbjuder ett härligt solläge där man gärna njuter långt in på kvällen. Lägenhetens snygga och praktiska kök kommer från Epoq och renoverades 2013. Köket har goda arbetsytor och erbjuder gott om förvaring i skåp och lådor. Lägenheten har två rogivande sovrum där det ena erbjuder en egen walk in closet med väggfasta hyllor och klädstänger.

I brf Stormhatten finns gott om gemensamhetslokaler såsom samlingslokal, motionsrum, hobbyrum och bastu. Föreningen har övergått till gemensamhet el vilket innebär att elkostnaden blir lägre för varje hushåll. Innergården har stora grönytor, blomlådor och utemöbler under sommarhalvåret. Här bor och trivs människor i alla åldrar.

Tegelplan erbjuder bra service såsom matvarubutik, restaurang, cafe mm. Vill du dessutom ha nära till centrum, skola och universitet är detta ett utmärkt boende för dig! Det är gångavstånd till Östersunds centrum och området har bra bussförbindelser.

Välkommen på visning!

Jim Edelsvärd
Ansvarig mäklare

Jim Edelsvärd

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  70 m²
 • Våningsplan
  3 av 3
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  B16 / 1201

Våningsplan 3 av 3.

Interiör

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL:
Entrén välkomnar med ett grått klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Här finns utrymme för hatthylla eller klädkrokar och vidare in i hallen finns tre garderober och ett linneskåp som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Gott om väggytor finns för spegel och fotografier. Vid hatthyllan finns rörelsestyrda spotlights.

BADRUM:
Badrummet är renoverat av föreningen 2001 och klätt i beige kakel och sandfärgad klinker. Badrumsinredningen består av toalettstol från Gustafsberg, handfat med blandare från Gustafsberg, PAX-fläkt, badrumsskåp, väggfast skåp och en badrumshylla. Det är förberett för installation av egen tvättmaskin och ett mindre fönster ger ett trevligt ljusinsläpp.

SOVRUM 1:
Till vänster från hallen ligger ett sovrum fungerar perfekt som föräldrasovrum och är placerat mot den lugna innergården. Här är det vitmålade väggar och på golvet ligger ett eklaminatgolv. Här finns plats för dubbelsäng och sängbord.

VARDAGSRUM/MATPLATS:
Vardagsrummet har öppen planlösning mot matplatsen vilket gör att rummet känns extra ljust och luftigt. Här finns plats för både soffa, bokhylla och tv-möbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett snyggt laminatgolv. Härifrån nås också balkongen som har plats för utemöbler och solläge från förmiddag till kväll. Matplatsen ligger i öppen planlösning mellan vardagsrum och kök och här ryms plats för ett stort matbord.

KÖK:
Köket från Epoq som fick nya luck- och lådfronter 2013 går i en ljus nyans och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Bänkskivan i laminat bjuder på goda arbetsytor och ovanför sitter ett matchande kakel som stänkskydd. Köksutrustningen består av induktionshäll (Electrolux, 2011), inbyggnadsugn (Electrolux, 2011), diskmaskin (Hotspot Ariston, 2011), fullstor kyl och frys (Bosch, 2011), köksfläkt (Thermex) och rostfri diskho. På golvet ligger ett stilrent laminat och väggarna är vitmålade.

SOVRUM 2:
Detta trivsamma sovrum har vitmålade väggar och på golvet ligger ett laminatgolv. Sovrummet erbjuder bra förvaringsmöjligheter i egen walk in closet som har väggfasta hyllor och klädstänger.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. (fr.o.m 8/9 blir tv-utbudet digitalt)

Internet

Det finns möjlighet att ansluta sig till stadsnätet eller ComHem. (Ingår ej i avgiften)

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerbostadshus
 • Byggår
  1955-1956
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2018-12-17
 • Prestanda
  175 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E
Renoveringar

2004 badrum (stambyte skedde samtidigt)

Exteriör

Uteplats

Balkong

Bilplats

82 parkeringsplatser med motvärmare. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Går att hyra för 175 kr/mån. Alla parkeringsplatser är idag uthyrda men väntetiden för nyinflyttade brukar vara mindre än ett halvår.

Övriga utrymmen

Det finns ett källarförråd och ett matkällarförråd. I källargången når du även tvättstugan. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. Inom föreningen finns det hobbylokaler för snickeri och måleri, motionsrum och bastu. Samlingslokalen går att hyra för 100 kr/dygn.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 755 kr
 • Andel i BRF
  1,0134 %
 • Andel av årsavg.
  1,0134 %
 • Repfond
  2 116 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 173 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  483 kr
 • Pantsatt
  Ja

I avgiften ingår: Värme, vatten, kabel-tv

Driftskostnader
 • El
  150 kr
 • Försäkring
  150 kr

Totalt: 300 kr/mån

Lägenheten har s.ka. gemensamhetsel.

Bostadsrätts­förening

Brf Stormhatten
 • Lägenheter
  115 st

Brf Stormhatten är en välskött bostadsrättsförening som består av 5 hus med sammanlagt 115 lägenheter. Föreningen ligger ca 2 km från centrum vid Tegelplan, mellan Krondikesvägen och Norra Torlandsgatan i nära anslutning till serviceinrättningar som; ICA-affär, pressbyrå, restaurang, brödbutik med café, frisör.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god med hög likviditet. Från juli 2011 höjdes avgiften med 5 % och från januari 2012 höjdes den också med 5%..
Det kommer inte bli några avgiftshöjningar under 2017.

Renoveringar

Kommande
Inga planerade större renoveringar

Utförd
2019 Ny värmeväxlare och ny fläkt till höghuset.
2015: Påbörjades renovering av fasaderna, detta gjordes i två etapper
2012: Stamrenovering (relining)
2008: Samtliga termostater byts ut.
2006: Elsystemet byts ut och istället införs gemensam el.
2004: Utvändig dränering genomförs och stammarna i låghusen byts ut.
2003: Fönster byts ut.
2000: Tak renoveras.

Övrigt

Föreningen har en egen hemsida, www.stormhatten.se, där man kan hålla sig informerad om vad som händer i föreningen. I huset finns även tvättstuga, förrråd och cykelförråd.

Dokument

Övrig information

Accepterat pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 560kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Bilder

Kök
Kök
Balkong
Balkong
Sovrum 1
Sovrum 1
Matplats
Matplats
Matplats
Matplats
Matplats
Matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Hall
Hall
Hall
Hall
Norra Torlandsgatan 17 b
Norra Torlandsgatan 17 b

Planlösning

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.