Åse 224, Trångsviken

Accepterat pris

1 995 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Åse 224, Trångsviken (Krokom)

Gård på 12 ha med stor potential i Åse!

 • Typ
  Gård
 • Boarea
  158 m²
 • Tomtarea
  129 907 m²
 • Driftskostnad
  34 851 kr/år

Äntligen! Nu finns chansen att förvärva en gård på hela 12 ha i populära Åse endast cirka en halvtimme från Östersund!

På denna vackra plats ryms de flesta drömmar om en egen gård på landet. Redan i hallen möts du av klassisk målad träpanel och vackert trägolv. Ni kan alla samlas i det stora lantköket med utsikt över de egna markerna. Ytterligare två rum i fil på entréplanet gör denna våningen till den sociala delen av huset, och bostaden bara väntar på umgänge i goda vänners lag. På övervåningen finns alla möjligheter till familjen att inreda sina sovrum, då det idag finns två stora sovrum med varsin alkov, samt ett mindre rum som för närvarande är kallställt. Badrummet är renoverat med plastmatta och dusch. Genomgående fina trä- och parkettgolv i hela huset och gamla spegeldörrar i massivt trä! Bara att bevara den gamla charmen eller förnya efter egna önskemål!

Ute på gården finns flertalet byggnader i varierande skick. Ladugården är i bättre skick än övriga byggnader och här får drömmen om egna djur verkligen ta plats, då det finns både höloft samt en nedervåning med en yta på 180 kvm/plan. Närmast boningshuset finns ett timrat gårdshus som inrymmer ett enklare garage, traktorgarage samt en tidigare bagarstuga. Övriga byggnader gör sitt för den traditionella gårdsbilden då det finns en vacker gammal förmånsstuga, två lador, en jordkällare och ett fint timrat härbre vid skogsbrynet. Här kan ni sitta ute och spana på rådjuren som betar harmoniskt och själva njuta av lugnet på landet.

Marken består till största delen av åker- och betesmark, men säljaren uppskattar att ca 2 ha är skogsmark.
Detta är ett fantastiskt tillfälle att ta klivet till ett nytt liv.
Hjärtligt välkomna på visning!

Storsjömäklarna

Kontakta oss om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Fakta

 • Sovrum
  3 st
 • Boarea
  158 m²
 • Tomtarea
  129 907 m²
 • Beteckning
  Alsens-Trång 1:62
 • Pantbrev
  0 kr

Areauppgifter enligt mätning, delvis uppskattat

Interiör

HALL: Välkommen in till en klassisk hall i vinkel med trägolv och målad träpanel på väggarna. Plats för avhängning i hatthylla, men det finns även ett mindre rum som med fördel kan användas som klädkammare.

KÖK: Det stora lantköket är platsbyggt i massivt trä med vitmålade luckor. Det finns en spispanna (ej använd på ca 1 år, och inte sotad sedan hösten 2019), elspis med fläkt, diskmaskin och fullhöjds kyl och frys. Gott om yta för matbord. Trägolv och vitmålad panel på väggar och i taket.

RUM: Jämte köket finns ett rum som ligger i fil med vardagsrummet som kan användas antingen som ett extra sovrum, eller varför inte en härlig matsal med utsikt över ägorna?

VARDAGSRUM: I vardagsrummet ligger ett stavparkettgolv och väggarna är tapetserade. Härlig yta för att kunna möblera med soffa och kanske en läsfåtölj. Dagsljuset når rummet från två olika väderstreck.

TOALETT/TVÄTTSTUGA: I hallen finns en mindre toalett med wc och handfat. Här finns tvättmaskin och torktumlare. I toalettrummet sitter även elpatronen.

ÖVRE HALL: När ni kommer uppför trappan finns en liten balkong direkt till vänster. Hallen har trägolv och grönmålad panel på väggarna.

SOVRUM: Till höger från hallen finns det första sovrummet som har trägolv och blå tapeter. Inbyggd garderob samt en rymlig alkov.

SOVRUM: Det andra sovrummet är det största, även här är det trägolv och tapetserade väggar. En alkov med eget litet fönster, som i dagsläget är kallsställt.

RUM: Från hallen når ni även ett tredje litet rum, som har fungerat som förråd då det är kallställt, men skulle säkert bli ett mysigt litet barnrum.

BADRUM: Med ingång från hallen finns badrummet som har plastmatta på väggar och golv. WC, handfat och dusch.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus
 • Byggår
  1924
 • Grund
  Torpargrund
 • Grundmur
  Gråsten
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä (renoveringsbehov föreligger)
 • Tak
  Tegel
 • Fönster
  2-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  39 750 kWh/år
 • Uppvärmning
  Luftvärmepump, vattenburen el
 • Vatten/avlopp
  Enskilt vatten. Ny hydrofor inköpt hösten 2019. Enskilt avlopp. Anmärkning vid slamtömning att locket till brunnen är för tungt. Åligger en köpare att åtgärda.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-04-06
 • Prestanda
  291 kWh/m²/år
 • Energiklass
  G
Övrigt

Fastigheten är nyligen avstyckad varför taxeringsvärde ännu ej är fastställt.

Det mest sannolika är att fastigheten kommer att registreras som en typkod 120 Lantbruksenhet och då krävs ett förvärvstillstånd hos Länsstyrelsen för att köparen ska få lagfart, med några undantag.

Fysisk person
Som fysisk person ska du söka tillstånd om du har tagit över en lantbruksfastighet som ligger i glesbygd eller omarronderingsområde.
Du behöver inte tillstånd om:
• Du sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i den kommun där fastigheten ligger.

Juridisk person
Som juridisk person ska du söka tillstånd om du har tagit över en lantbruksfastighet som:
• Ägs av en annan juridisk person och ligger i glesbygdsområde eller omarronderingsområde.
För fastighetsförvärv som görs av en juridisk person är det andra regler som gäller än för fysiska personer.

Säljaren är en juridisk person.

Fastigheten kommer att säljas med de inventarier som finns kvar vid visningen. Ingen ytterligare flyttstädning kommer att göras.

Servitut kommer att upprättas för nuvarande säljares rätt att använda vägen genom fastigheten för att ha tillgång till fastigheten Alsens-Trång 1:32.

Exteriör

Tomt

Fin gårdsbild med gräsmatta och komplementbyggnader. Kring den gamla förmånsstugan och jordkällaren finns fruktträd och buskar.

Övriga byggnader

Bagarstuga/Garage. Timrad byggnad med plåttak indelat i tre rum. Bagarstuga (bakugn ur funktion), garage samt traktorgarage med högre port ut på baksidan. Renoveringsbehov finns.

Förmånsstuga i 1½ plan med plåttak. Har troligen använts som kornlada tidigare. Det är indelat i hall, kök och rum på nedervåningen, två rum och alkover på övervåningen. Renoveringsbehov finns.

Jordkällare.

Uthus/garage i dåligt skick.

Ladugård på 180 kvm i två plan, med plåttak. Loftdelen är i fint skick, medan det finns mer behov av renovering på nedervåningen. Där finns flertalet rum, bland annat med gamla foderbås.

Härbre. Timrat härbre i två våningar med plåttak.

Två lador i den bortre delen av fastigheten.

Ekonomi

Driftskostnader
 • El
  27 014 kr
 • Vatten/avlopp
  1 300 kr
 • Sotning
  1 599 kr
 • Vägavgift/snö
  350 kr
 • Renhållning
  1 732 kr
 • Försäkring
  2 856 kr

Totalt: 34 851 kr/år

Försäkringen är en del av en företagsförsäkring för flera fastigheter.
Elkostnaden inkluderar även uppvärmning.

Taxering

Ingen taxerings­information att redovisa

Inskrivningar

Servitut

Nyttjanderätt Område

Dokument

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Oktopal och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760 exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.
Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Åse 224
Åse 224
Åse 224
Åse 224
Åse 224
Åse 224
Åse 224
Åse 224
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Rum i fil med vardagsrummet
Rum i fil med vardagsrummet
Rum i fil med vardagsrummet
Rum i fil med vardagsrummet
Rum i fil med vardagsrummet
Rum i fil med vardagsrummet
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
Hall
WC/Tvättstuga
WC/Tvättstuga
Klädkammare
Klädkammare
Hall övervåning
Hall övervåning
Hall övervåning
Hall övervåning
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Badrum
Badrum
Flygfoto
Flygfoto
Flygfoto översikt
Flygfoto översikt
Flygfoto översikt
Flygfoto översikt
Flygfoto översikt i området
Flygfoto översikt i området

Planlösning

Område

I närheten

Alldeles intill E14, endast 4 mil från Östersund (ca: 30 minuter med bil). Samhället är speciellt eftersom det har många industrier och företag till ett förhållandevis lågt invånarantal. Med de närliggande byarna Åse, Trång, Mo, Ede och Rönningsberg uppgår antalet invånare i bygden till ca 700. Oviksfjällen på södra sidan sjön bildar fond för sköna naturscenerier, där vädrets växlingar speglar årstiderna. I Trångsvikens centrum finns livsmedelsaffär och post. I Trångsviken finns förskola och skola från F-6. Bussförbindelserna är mycket goda både till Krokom och Östersund.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.