Faktorvägen 5, Torvalla / Skogsmon

Utgångspris

3 950 000 kr

Högsta bud

3 800 000 kr

Visa budhistorik
 • Bud Datum
 • 3 800 000 kr 29/05 10:45 1
Visningar

Är du intresserad av en visning?

Faktorvägen 5, Torvalla / Skogsmon (Östersund)

Nyproducerad enplansvilla av hög kvalitet med fyra sovrum, två badrum, bergvärme och fiber!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Tomtarea
  907 m²
 • Driftskostnad
  29 400 kr/år

Vi har det stora nöjet att presentera en rymlig & nybyggd enplansvilla på 160 kvm av absolut högsta klass i Skogsmon. Omgivningarna är trivsamma och barnvänliga med närhet till skogen & skola samt förskola rakt över gatan. Driftskostnaderna blir låga med bergvärme och modern FTX- ventilation med värmeåtervinning. Här är det bara att flytta in och njuta av ett bekymmerslöst boende redan från dag ett! Fiber är såklart indraget, huset är målat, gräsmattan är sådd och uppfarten är grusad.

Modern och öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Köket har fantastiska ytor och är mycket väl utrustat. Här finns exempelvis induktionshäll, mycket påkostad bänkfläkt och köksö. Köket bjuder verkligen in till social matlagning! Ett rum som bara väntar på kreativa helgmiddagar och god vardagsmat!

Det välplanerade vardagsrummet har en härlig rymd tack vare ryggåstaket och det finns utrymme för både mys i soffan och middagsbjudningar vid matplatsen. Från vardagsrummet finns snabb tillgång till altanen som har ett skyddat och soligt läge! Ljusinsläppet här är verkligen något utöver det vanliga med de stora fönsterpartierna.

Villan väntar på dig som vill leva ett bekvämt familjeliv med fyra väl tilltagna sovrum & allt i samma plan med genomgående vacker ekparkett. Välplanerat och genomtänkt med dubbla badrum där det ena har dusch och det andra har badkar, perfekt för hela familjens behov och önskemål.

Det väl tilltagna varmbonade dubbelgaraget på 60 kvm är verkligen pricken över i:et. Med dubbla fjärrstyrda garageportar och vattenburen golvvärme som även det värms upp via kulvert till husets bergvärmepump. Här ryms familjens båda bilar och ytterligare mycket praktisk plats för förvaring finns i garagets förrådsdel.

Med skogen som granne finner ni lätt nya promenadstråk och barnen nya kojbyggarplatser. I närheten erbjuder Torvalla centrum en hög servicenivå med bland annat matvarubutik, skola, familjecentral, pizzeria & bibliotek.

Att vara befriad från fastighetsavgift i 15 år är ytterligare en av fördelarna med att köpa nybyggt hus!

Välkomna med er intresseanmälan redan nu!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Tomtarea
  907 m²
 • Beteckning
  Fållstygnet 2
 • Pantbrev
  0 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: Hela huset har vattenburen golvvärme, enhetliga trägolv i ek i alla torra utrymmen och klinkergolv i hall, tvättstuga och badrum. Väggarna är enhetligt vitmålade, innerdörrarna är släta vita från Swedoor. Fönsterbänkar i marmor i samtliga fönster.

HALL
Mycket välkomnande entré och hall med gott om utrymme för garderob och hatthylla för familjens ytterkläder och skor. Entrén har ett slittåligt klinkergolv i ljust grå nyans och vitmålade väggar.

KÖK
Det välplanerade och rymliga köket är ljust och inbjudande med ryggåstak med dimbara LED-spotlights samt öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finns utrymme för stor matplats där både familj och vänner får plats. Det varmgrå köket från Epoq med integrerade handtag är utrustat med exklusiva akrylbänkskivor, induktionshäll med påkostad bänkfläkt intill, inbyggd diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn och stilrent inbyggd kyl och frys. Gott om förvaring i skåp och lådor samt mycket praktisk köksö med arbetsyta och förvaring. Vitt kakel som stänkskydd ovanför arbetsytorna matchas perfekt av den svarta blandaren. Ekgolv och vitmålade väggar.

TVÄTTSTUGA
Med groventré på sidan mot garaget. Klinkergolv i ljust grå nyans och vitmålad väv på väggarna. Gott om utrymme för förvaring i skåp och hantering av tvätt med tvättbänk och tvättho. Inredning från Epoq med vita luckor med integrerade handtag och bänkskivor i svart laminat. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Här är även bergvärmepump, FTX ventilationsaggregat, elcentral och mediacentral placerade.

VARDAGSRUM
Det fantastiskt rymliga allrummet med öppen planlösning mot köket har ett härligt ljusinsläpp från många stora fönster och har gott om utrymme för att möbleras med sällskapsmöbler på ett flertal olika sätt. Rummet kan även med enkelhet delas av till flera rum för er som önskar. Altanen nås praktisk både från en altandörr i närheten av köket och en altandörr längst in i allrummet. Dimbara LED-spotlights i taket i delen med ryggåstak. Ekgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM
Direkt till höger från entrén nås ett sovrum som har en praktisk klädkammare i anslutning. ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Ekgolv och vitmålade väggar.

WC/DUSCH
Praktiskt beläget badrum intill hallen och det första samt andra sovrummet. Badrummet har ett stenklinkergolv i grått och vita kaklade väggar. Här är utrustat med dusch med duschväggar(Macro design) med takdusch samt handdusch med svart blandare (Damixa), wc, handfatskommod i vitt (Hafa) med svart blandare (INR Iconic) samt infällda dimbara LED-spotlights i taket.

SOVRUM
Beläget intill wc/dusch. Ekgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Stenklinkergolv i grå marmorerad nyans och enhetliga kaklade väggar. Badrum med badkar, wc, dubbel handfatskommod i grått med två blandare och spegelskåp med infälld belysning ovanför. Praktisk och påkostad, infälld nischhylla ovanför badkaret för schampo och badtillbehör.

SOVRUM
Beläget intill badrummet. Ekgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM
Beläget intill badrummet. Utgång till altanen mot öster från detta sovrum. Ekgolv och vitmålade väggar.

TV

TV via fiber.

Internet

Bredband via fiber.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 planshus
 • Byggår
  2020
 • Grund
  Platta på mark
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Plåt - falsat klicktak
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Bergvärme - vatteburen golvvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  FTX - Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-05-15
 • Prestanda
  45 kWh/m²/år
 • Energiklass
  B

Exteriör

Tomt

Finplanerad tomt med gräsmatta sådd under hösten 2019.

Uteplats

Altan med bra solläge på baksidan av huset och utgång via två altandörrar från vardagsrum/allrum samt ett av sovrummen.

Bilplats

Isolerat garage med dubbla fjärrstyrda garageportar. Med golvvärme via kulvert från huset. Förrådsdel med entrédörr. Vattenutkastare från garaget.

Övriga byggnader

Isolerat garage med dubbla fjärrstyrda garageportar. Med golvvärme via kulvert från huset. Förrådsdel med entrédörr. Vattenutkastare från garaget.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  13 000 kr
 • El
  4 800 kr
 • Vatten/avlopp
  2 800 kr
 • Renhållning
  1 600 kr
 • Försäkring
  7 200 kr

Totalt: 29 400 kr/år

Eftersom denna villa är nybyggd och ingen har bott i den så är driftskostnaden baserad på ett annat hus av exakt samma storlek och konstruktion som byggts av samma byggfirma.
Observera att kostnaden kan variera beroende på användning och avtal.

Nybyggd villa är befriad från kommunal fastighetsavgift i 15 år från värdeåret/färdigställandeåret.
Detta innebär att för denna villa färdigställd under 2020 är ni befriade från kommunal fastighetsavgift för åren 2021–2035. 2020 betalas kommunal fastighetsskatt med 1% av taxeringsvärdet på tomtmarken.

Taxering
 • Totalsumma
  250 000 kr
 • Byggnad
  0 kr
 • Mark
  250 000 kr
 • Fastställd
  2019
 • Fastighetsavgift
  2 500 kr
 • Typkod
  210, Småhusenhet, tomtmark

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Samfällighet: Östersund Fingerborgen S:1

Plan­bestämmelser

Detaljplan

Dokument

Övrig information

Taxeringsvärdet avser endast tomtmarken. Taxeringsvärde på byggnad ej fastställt.

Överlåtelsebesiktning via Anticimex kommer att utföras så snart som byggnaderna är färdigställda och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 960 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Faktorvägen 5
Faktorvägen 5
Stor och skyddad altan på husets baksida
Stor och skyddad altan på husets baksida
Välkomna in!
Välkomna in!
Badrum med dusch
Badrum med dusch
Stilrent och påkostat kök
Stilrent och påkostat kök
Kök i modernt grå nyans
Kök i modernt grå nyans
Badrum med badkar
Badrum med badkar
Inspirationsbild - Gott om utrymme för stor matplats
Inspirationsbild - Gott om utrymme för stor matplats
Matplats intill köket
Matplats intill köket
Modernt kök med köksö
Modernt kök med köksö
Högt i tak i kök och vardagsrum
Högt i tak i kök och vardagsrum
Entré med gott om plats för kläder och skor
Entré med gott om plats för kläder och skor
Lättillgänglig altan med flera dörrar från vardagsrum
Lättillgänglig altan med flera dörrar från vardagsrum
Högt i tak ger härlig rymd
Högt i tak ger härlig rymd
Inspirationsbild - Perfekt plats för att installera kamin
Inspirationsbild - Perfekt plats för att installera kamin
Inspirationsbild
Inspirationsbild
Härliga ytor och fantastiskt ljusinsläpp
Härliga ytor och fantastiskt ljusinsläpp
Inspirationsbild
Inspirationsbild
Sovrum med utgång till altanen
Sovrum med utgång till altanen
Inspirationsbild - Perfekt för dubbelsäng
Inspirationsbild - Perfekt för dubbelsäng
Badrum
Badrum
Badrum med badkar
Badrum med badkar
Dubbla handfat och blandare
Dubbla handfat och blandare
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum med bra ljusinsläpp
Sovrum med bra ljusinsläpp
Sovrum med klädkammare
Sovrum med klädkammare

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.