Birka Strand 19, Birka Strand

Accepterat pris

5 200 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Birka Strand 19, Birka Strand (Krokom)

Välplanerad, arkitektritad villa med medvetna val av högsta klass - utsikt över fjäll och sjö!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  145 m²
 • Tomtarea
  1 845 m²
 • Driftskostnad
  40 161 kr/år

Välkomna hem! När ni kliver över tröskeln till denna arkitektritade drömbostad förälskar ni er i den generösa takhöjden, det genomgående härliga ljusinsläppet från samtliga väderstreck och de lokala, naturnära och enhetliga materialvalen. Här är alla val ytterst medvetna med lokal och hållbar utgångspunkt. Detta är verkligen en villa i tiden och för framtiden som måste ses och upplevas på plats! Det sjönära läget med gemensam brygga vid Storsjön i blickfånget gör verkligen inte saken sämre. Och det är väl ingen nackdel att vara befriad från kommunal fastighetsavgift fram till 2031.

De medvetna valen genomsyrar denna fantastiska bostad där de generösa sällskapsytorna prioriterats och storleken på sovrummen är anpassade till behoven. Ett av sovrummen är även flexibelt avdelat där väggen enkelt tas bort för er som önskar detta rum av större storlek. Allrum i anslutning till husets sovrumsdel där tv:n med fördel placeras kan även det enkelt byggas om till sovrum för er som önskar. Huset har även två badrum där ni kan njuta av både dusch, badkar och bastu. Här finns alltså något för hela familjens önskemål och behov.

Husets kök och vardagsrum i öppen planlösning är den naturliga samlingsplatsen för både familj och vänner. När maten tillagas vid den fantastiska köksön njuter ni samtidigt både av den härliga sjöutsikten som de stora fönsterpartierna bjuder på och värmen som sprider sig från den moderna och centralt placerade vedkaminen. Självklart har huset en rymlig och välplanerad tvättstuga med gott om utrymme att hantera och förvara familjens tvätt och dessutom gör de tröskelfria övergångarna och skjutdörrarna huset ovanligt praktiskt och lättstädat. Genomtänkta och medvetna val även här alltså!

Att snabbt och enkelt kunna promenera till stranden och den gemensamma bryggan med picknickkorgen i högst hugg är verkligen pricken över i:et med ett sådant här fantastiskt läge. Kanske passar ni en varm sommardag på att ta er ett skönt svalkande dopp i Storsjöns klara vatten.

Den isolerade förrådsbyggnaden med carport erbjuder flera rum med gott om utrymme både för familjens bil och förvaring av cyklar, gräsklippare osv.

Denna hälsosamma, hållbara och klimatsmarta konstruktion är byggd för nuvarande och framtida generationer av Isotimber. Väggar bestående av trä med isolerande luftkanaler, ingen tilläggsisolering eller fuktspärr av plastfolie behövs! Dessa isolerade träväggar ger därför en hälsosam inomhusmiljö samtidigt som de bidrar i kampen mot den globala uppvärmningen. Fasadens obehandlade granpanel är även den medvetet vald för sitt långsamma och vackra åldrande och passar perfekt till husets naturliga konstruktion.

Tomten är lättskött och har ett härligt solläge samt gott om utrymme för barnens lekar och möjligheter till odling för er som önskar. Här bjuder läget verkligen på det bästa av två världar, sjönära men ändå lugnt och vindskyddat. För den friluftsintresserade finns här fantastiska möjligheter att nyttja Storsjön och dess natursköna omgivningar för att njuta av aktiviteter såsom fiske, paddling, bad och bärplockning sommartid samt till exempel skid- eller skoteråkning under vintern.

I Ås bor barnfamiljen bekvämt med F-9 skola och flertalet förskolor både kommunala och kooperativa i närheten. Med skidspår, fotbollsplaner och stor idrottshall erbjuder flera idrottsföreningar gott om aktiviteter året runt för både stora och små. Cykelvägen längs sjön tar er snabbt och smidigt till Östersunds centrum, ca 8,5 km bort och till Krokom är avståndet ca 1,5 mil. Lantlig omgivning med hästhagar och bondgårdar men ändå bara 10 minuter med bil från Östersund. Det finns även mycket goda bussförbindelser från Ås till Östersund och Krokom. Ås skola har nyligen byggts ut och har årskurser F-9 med ca 430 elever, 6 fritidsavdelningar samt fritidsgård. I Ås finns två kommunala förskolor samt föräldrakooperativet Solägget och personalkooperativet Hjärtat.

Närhet finns till elljusspår och en golfbana finns i Krokom. Ett stenkast från tomten finns en allmänning där badbrygga finns. För möjlighet till båtplats så finns till exempel Ås båthamn att tillgå.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  145 m²
 • Tomtarea
  1 845 m²
 • Beteckning
  Rösta 4:48
 • Pantbrev
  4 200 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: Enhetligt och genomgående föllingegolv i furu i alla torra utrymmen i huset. Offerdalsskiffer i våtrum, tvättstuga samt hall. Linoljemålade furupanel i vitt på väggar och som innertak med dimbara LED-spotlights i vardagsrum, kök, allrum, badrummet och hallen.

HALL
Här välkomnas ni in i en välplanerad och rymlig hall med slittåligt skiffergolv och utrymme för klädavhängning och förvaring i hatthylla och platsbyggd garderob med överskåp. Slittåligt skiffergolv för blöta skor och vitmålad furupanel på väggarna.

TVÄTTSTUGA
Praktiskt belägen intill entrén finner ni husets genomtänkt planerade tvättstuga. Här erbjuds gott om förvaring i skåp och garderober samt en tvättbänk med tvättho för att hantera hela familjens tvätt. Maskinellt är tvättstugan utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt husets värmepump. Skiffergolv och vitmålad furupanel på väggarna.

KÖK
Med ryggåstak och härligt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum är detta verkligen ett kök som gjort för social matlagning och härlig samvaro. Köket är ytterst genomtänkt med vita luckor, klassiskt fullstort skafferi med dörr, extra djup rostfri diskbänk och en fantastiskt rymlig köksö med förvaring i skåp på båda sidor. Hyllorna ovanför diskbänken är öppna för att skapa ytterligare känsla av ljus och rymd. Köksön skapar här en extra dimension till huset då matlagningen sker mot sällskapet i vardagsrummet och den magiska sjöutsikten. Maskinellt är köket utrustat med induktionshäll, frihängande fläkt, fullstor kyl, fullstor frys samt inbyggd diskmaskin. Utgång från köket via helglasad altandörr till tomten på sidan av huset. Gott om plats för stort matbord har ni såklart också här.

VARDAGSRUM
Med ett underbart ljusinsläpp från de stora fönstren, djupa fönsternischer, centralt placerad kamin som värmer under kyliga höstkvällar och gott om utrymme för sällskapsmöbler är detta verkligen ett vardagsrum som gjort för att njuta av både till vardag och fest. Dubbla helglasade altandörrar från vardagsrummet till den solsäkra tomten på baksidan där det passar perfekt med en altan med sjöutsikt. I de djupa fönsternischerna och intill kaminen finns ytterligare plats för att sjunka ner med en god bok eller kanske ett glas vin.

SOVRUM
Beläget innanför köket finner ni ett sovrum i vinkel som passar perfekt som t.ex gästrum, kontor eller barnrum.

KLÄDKAMMARE
I början av hallen som leder bort till husets sovrumsdel finner ni en praktisk klädkammare.

BADRUM
Badrummet med offerdalsskiffer på golvet och vita kaklade väggar passar alla familjemedlemmars behov och önskemål med badkar, dusch och bastu. Bastun med värmebehandlad granpanel av japansk sho sug banstil på väggar och lavar ger ett mycket rogivande intryck som harmoniserar perfekt med de naturliga materialvalen i övrigt. Badkaret är inkaklat med vitt kakel såsom på väggarna och duschalkoven finner ni intill. Här är vidare utrustat med handfatskommod i vitt med spegel ovanför.

WC/DUSCH
Offerdalsskiffer på golvet och vita kaklade väggar även i detta badrum. Här är utrustat med dusch med handdusch och takdusch, wc samt handfatskommod i vitt.

SOVRUM
Det perfekta föräldrasovrummet med plats för dubbelsäng och praktisk walk-in-closet intill. Här vaknar ni härligt utsövda med utsikt mot Storsjön glittrande vatten.

SOVRUM
Med platsbyggd loftsäng som även fungerar som vägg mot sovrummet intill. Detta gör att det är väldigt enkelt för er som vill göra detta till ett enda sovrum istället. Loftsängen utnyttjar rummet på ett mycket bra sätt med utrymme för lek eller extrasäng under.

SOVRUM
Sovrum med plats för enkelsäng eller våningssäng och ytterligare sängmöbler och t.ex. skrivbord.

ALLRUM
Används idag som TV-rum men kan också med fördel nyttjas som sovrum för er som önskar. Stora fönster och djupa fönsternischer mot sjöutsikten, liksom i vardagsrummet finner ni även här. Utrymme för soffgrupp och andra sällskapsmöbler.

TV

Tv via fiber.

Internet

Bredband via fiber.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggår
  2016
 • Grund
  Platta på mark
 • Stomme
  Isotimber väggblock
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Bandtäckt plåttak
 • Fönster
  3-glas isolerfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Elförbrukning
  14 321 kWh/år
 • Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump - vattenburen golvvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Frånluftsvärme
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-05-15
 • Prestanda
  51 kWh/m²/år
 • Energiklass
  B
Övrigt

Obehandlad träfasad av gran.

Exteriör

Tomt

Tomt med i huvudsak gräsmatta.

Bilplats

Carport i separat byggnad med plats för en bil. El indraget och välisolerade väggar med möjlighet till att installera garageport för att bygga om till garage för er som önskar.

Övriga byggnader

Fristående byggnad med carport, cykelförråd, snickarbod & dubbla förråd. Byggyta 8x10meter.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  20 500 kr
 • Vatten/avlopp
  8 650 kr
 • Sotning
  430 kr
 • Samfällighet
  3 309 kr
 • Vägavgift/snö
  1 500 kr
 • Försäkring
  5 772 kr

Totalt: 40 161 kr/år

I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållsel.
I kostnaden för vatten och avlopp ingår även sophämtning.

Driftskostnaden är nuvarande ägares verkliga kostnad som kan variera beroende på användning och avtal.

Taxering
 • Totalsumma
  2 824 000 kr
 • Byggnad
  2 280 000 kr
 • Mark
  544 000 kr
 • Värdeår
  2016
 • Fastställd
  2018
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Väg, 2309-12/50.2

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Krokom Rösta GA:2 - RÖSTAVÄGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING
Gemensamhetsanläggning: Krokom Rösta GA:7 - BIRKA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Plan­bestämmelser

Detaljplan

Dokument

Länkar

Övrig information

Ritat av Kay Linghoff på LINGHOFF ARKITEKTUR.

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevsbeloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2020-05-13 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen. Säljaren kommer att teckna en ansvarsförsäkring avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 1040 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Ett rum för härligt umgänge
Ett rum för härligt umgänge
Utsikt över sjö och fjäll
Utsikt över sjö och fjäll
Med bryggan i blickfånget
Med bryggan i blickfånget
Välkomna in!
Välkomna in!
Badrum med badkar, dusch och bastu
Badrum med badkar, dusch och bastu
Bastu
Bastu
Kamin som värmer gott under kyliga höstkvällar
Kamin som värmer gott under kyliga höstkvällar
Stilrent och vitt kök med rejält skafferi
Stilrent och vitt kök med rejält skafferi
Sovrum
Sovrum
Rymlig matplats
Rymlig matplats
Burspråk att njuta av
Burspråk att njuta av
Väl tilltagen köksö
Väl tilltagen köksö
Öppen planlösning där ljuset flödar från samtliga väderstreck
Öppen planlösning där ljuset flödar från samtliga väderstreck
Njut av utsikten över fjäll och sjö när middagen tillagas
Njut av utsikten över fjäll och sjö när middagen tillagas
Välplanerad och stilren tvättstuga
Välplanerad och stilren tvättstuga
Rymlig hall med slittåligt skiffergolv
Rymlig hall med slittåligt skiffergolv
Genomgående ljusinsläpp
Genomgående ljusinsläpp
WC/Dusch
WC/Dusch
Föräldrasovrum med klädkammare
Föräldrasovrum med klädkammare
Sjöutsikt från allrum
Sjöutsikt från allrum
Allrum med burspråk och härligt ljusinsläpp
Allrum med burspråk och härligt ljusinsläpp
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Klädkammare
Klädkammare
Sovrum
Sovrum
Sovrum med loftsäng
Sovrum med loftsäng
Välkomna till Birka Strand 19
Välkomna till Birka Strand 19
Birka Strand 19
Birka Strand 19
Tomt med gott om utrymme
Tomt med gott om utrymme
Birka Strand 19
Birka Strand 19
Birka Strand 19
Birka Strand 19
Gemensam brygga vid Storsjön
Gemensam brygga vid Storsjön
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Illustration från arkitektfirman
Illustration från arkitektfirman

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.