Knipvägen 20, Östra Odensala

Accepterat pris

2 550 000 kr

Högsta bud

2 550 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Knipvägen 20, Östra Odensala (Östersund)

Villa i Odensala - Välplanerad med naturnära läge!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  114 m²
 • Tomtarea
  617 m²
 • Driftskostnad
  32 945 kr/år

Hjärtligt välkommen till ett familjevänligt hem i populära Odensala! Fint läge nästan längst in på gatan. Villan är kvadratsmart och rymlig i två plan med hela 5 sovrum! Genomgående ljusa ytskikt i kombination med många fönster ger ett ljust och härligt hem. Ni kliver in i hallen och har då direkt närhet till både kök, matplats och det rymliga vardagsrummet. Köket är fint planerat med ljusa bänkskivor med gott om plats för matlagning eller bullbak. Matplatsen rymmer matbord för hela familjen, men vill ni så har vardagsrummet stora ytor för att kunna möblera både med matgrupp samt soffa. Från vardagsrummet kliver ni direkt ut i solen på altanen som har ett vindskyddat läge i vinkel till det vidbyggda garaget. Entréplanet erbjuder även ett sovrum, wc, tvättstuga samt ett förråd.

En våning upp finns en välplanerad mer privat del av huset med 4 sovrum i bra storlek med enhetliga ekgolv och nya ytskikt i samtliga rum. Garderober har ni här i samtliga rum och från föräldrasovrummet finns balkong med bra solläge. Badrummet är stort med dubbla handfat och bastu i anslutning där ni njuter och slappnar efter några varv i skidspåret eller en lång skogspromenad.

På framsidan av huset finns ytterligare en altan med skyddat läge och härlig kvällssol. Garaget är utbyggt och har en extra bred fjärrstyrd port, gjuten platta och gott om utrymme för bilen och ytterligare förvaring. På tomten finns även ett förråd på ca 10 kvm som erbjuder praktisk förvaring. Den lättskötta tomten inramas av en häck och på baksidan finns gott om utrymme för barnens lekar och här väntar även vinbärsbuskarna på tassande barnfötter som vill smaka på bären.

Tomten är till största del plan och passar utmärkt för barn som gillar att hoppa studsmatta, spela badminton eller bara springa omkring barfota. Blir man sugen på blåbär så finns skogen inom mycket bekvämt plockavstånd. Alldeles nedanför Knipvägen finns en äng där barnen gärna spelar brännboll och plockar blommor. Trafiken i området är nästan obefintlig och det går att cykla eller gå till Lillsjöskolan utan att korsa någon större trafikerad väg. Lillsjöskolan ligger endast 400 m från huset och dit promenerar barnen själva från tidig ålder. Knipvägen ligger i omedelbar närhet till naturen och fantastiska strövområden och skidspår med belysning i skogarna upp mot Spikbodarna. En kort promenad bort ligger Lillsjön med badplats och gott om fisk. Alldeles i närheten finns också flera lekplatser bland annat ”Stora lekplatsen” som erbjuder både linbana och kälkbacke. Vill man åka skridskor så finns det en belyst skridskobana vid Lillsjöskolan.

Det finns flera dagis i Östra Odensala. De närmaste är Lillgårdens förskola och föräldrakooperativet Solen. Övriga dagis i Odensala är Luktärtan, Stallet, Lingonet och Bäcken. Skolorna i området är Lillsjöskolan F-5 och Storsjöskolan 5-9. I Lillsjön finns ett litet centrum bestående av Odensala Hälsocentral, apotek, gym, kyrka och äldreboende. Det tar endast någon minut att gå till busshållplatsen som trafikeras av linje 2. Även nattbussarna trafikerar området och stannar vid en hållplats några minuter bort.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  5 st
 • Boarea
  114 m²
 • Biarea
  23 m²
 • Tomtarea
  617 m²
 • Beteckning
  Kartbilden 16
 • Pantbrev
  1 683 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL
Här välkomnas ni in i en hall som har plats för avhängning direkt vid dörren med plats för hatt- och skohylla. Längre in i hallen erbjuds ytterligare förvaring tack vare en inbyggd garderob samt ett förråd under trappan till övervåningen. Några av väggarna är vitmålade och några är tapetserade och på golvet ligger en ljus plastmatta som löper vidare in i köket, och den inre hallen.

KÖK
I det praktiska och ljusa arbetsköket finns ett härligt insläpp av dagsljus tack vare fönstret vid den ena arbetsbänken. Väggarna är vitmålade, köksluckorna ljusa och kaklet vitt. Köksutrustningen består av fullstor kyl och frys, induktionsspis, spisfläkt samt diskmaskin. Bra med bänkyta för er som gillar att laga mat. Intill köket finns en rymlig matplats vid de stora fönstren.

VARDAGSRUM
Det stora vardagsrummet är bra planerat och erbjuder utrymme för både soffa och matgrupp. Ekparkettgolvet och de ljusa tapeterna bidrar till en lugn och harmonisk känsla. Härligt ljusinsläpp från tre fönster i två väderstreck, och härifrån nås även altanen som har ett bra solläge och vindskydd i vinkeln mot garaget.

WC
På entréplanet finns ett toalettrum med WC och handfatskommod. Även två ytterligare väggskåp underlättar förvaringen. På golvet ligger en grön våtrumsmatta och på väggarna en grön våtrumstapet.

SOVRUM
Vidare in genom den inre hallen nås ett sovrum som med fördel kan användas som gästrum eller kontor. Rummet har vitmålade väggar och ett ljust laminatgolv.

TVÄTTSTUGA
Bredvid sovrummet finns tvättstuga med gul våtrumsmatta och våtrumstapet. Tvättmaskin och tvättho med korgförvaring samt ett överskåp underlättar för att hålla ordning. Ovanför tvättmaskinen sitter fjärrvärmecentralen placerad.

ÖVRE PLAN

På övervåningen har det lagts in enhetlig ekparkett i samtliga sovrum och i hallen. Planlösningen är väldigt bra planerad med fyra bra sovrum, badrum med bastu samt en klädkammare.

HALL
Hallen är möblerbar med utrymme för t.ex garderob eller bokhylla. Väggarna är grönmålade och från hallen når ni samtliga sovrum.

SOVRUM
Direkt till vänster från trappan finns det första sovrummet som har ljusa tapeter och en modern fondvägg. Ni möblerar ledigt med enkelsäng och en bokhylla eller skrivbord. Det finns även två garderober.

SOVRUM
Nästa sovrum är stort och rymmer dubbelsäng och även här finns två garderober. Tapeterna är ljusa och en vägg har fondtapet.

SOVRUM
Det största sovrummet har plastbyggda skjutdörrsgarderober och utgång till en balkong som ger möjlighet att kunna gå ut och känna på dagens första solstrålar, men även av praktisk natur för att vädra sängkläder. Rummet har tapet i beige nyans som kompletteras med en fondtapet på en av väggarna.

SOVRUM
Övervåningens fjärde sovrum är inrett med två garderober och en mönstrad tapet i en blå nyans.

BADRUM/BASTU
Rymligt familjebadrum med badkar, dubbla handfat och spegelskåp, WC samt ett högskåp till förvaring. Våtrumstapeten är ljus och våtrumsmattan på golvet är orange. I anslutning till badrummet finns en rymlig bastu.

TV

TV-antenn eller fiber.

Internet

Bredband via fiber.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2 plan med delvis souterräng
 • Byggår
  1976
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Betong
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Trä
 • Tak
  Betongpannor (2013/14)
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Nätbolag
  Jämtkraft
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-05-07
 • Prestanda
  106 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

Av nuvarande ägare:
2012 Nytt tak
2013 Utvändig målning
2015 Utbyggt och ombyggt garage med fjärrstyrd extra bred port.
2019 Nya underhållsfria aluminiumfönster 3-glas.

Utfört av föregående ägare:
Fjärrvärme samt radiatorer installerades 2009. Parkettgolvet på övervåningen är från 2009

Övrigt

.

Exteriör

Tomt

Gräsmatta runt huset och stenlagda gångar från gatan till entrén.
På baksidan finns rabarber och vinbärsbuskar. En syrenhäck ramar in tomten.

Uteplats

Uteplats 1: Altan med utgång från vardagsrummet, trädäck. Vindskyddat läge mot sydost.
Uteplats 2: Altan/trädäck på framsidan i vinkeln mellan huset och garaget. Kvällssol på denna uteplats.
Uteplats 3: Balkong från det stora sovrummet på övervåningen. Soligt läge mot söder.

Bilplats

Vidbyggt garage som är tillbyggt med ny fjärrstyrd garageport (3,5m).
Gjuten platta i garaget och belysningen på utsidan styrs av astro-ur. Från garaget finns en dörr på sidan, samt en på baksidan ut till den första altanen.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  14 517 kr
 • El
  8 025 kr
 • Vatten/avlopp
  4 855 kr
 • Renhållning
  1 152 kr
 • Försäkring
  4 396 kr

Totalt: 32 945 kr/år

Driftskostnaden är nuvarande ägares verkliga kostnad och kan variera beroende på användning och avtal.

Taxering
 • Totalsumma
  1 724 000 kr
 • Byggnad
  1 213 000 kr
 • Mark
  511 000 kr
 • Värdeår
  1976
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 349 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Stadsplan

Dokument

Övrig information

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2020-05-05 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 920 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till Knipvägen 20
Välkomna till Knipvägen 20
Solig tomt med gott om plats för barnens lekar
Solig tomt med gott om plats för barnens lekar
Rymligt garage med bred port
Rymligt garage med bred port
Välkomna in - Entréplan
Välkomna in - Entréplan
Entré
Entré
Välkomnande entré med köket rakt fram - Entréplan
Välkomnande entré med köket rakt fram - Entréplan
Kök - Entréplan
Kök - Entréplan
Rymlig matplats vid köket - Entréplan
Rymlig matplats vid köket - Entréplan
Ljust kök - Entréplan
Ljust kök - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum med härligt ljusinsläpp - Entréplan
Vardagsrum med härligt ljusinsläpp - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Altan på baksidan med bra solläge
Altan på baksidan med bra solläge
Sovrum - Entréplan
Sovrum - Entréplan
Tvättstuga - Entréplan
Tvättstuga - Entréplan
WC - Entréplan
WC - Entréplan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Balkong med soligt läge - Övre plan
Balkong med soligt läge - Övre plan
Sovrum med skjutdörrsgarderob- Övre plan
Sovrum med skjutdörrsgarderob- Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Hall - Övre plan
Hall - Övre plan
Badrum med badkar och dubbla handfat - Övre plan
Badrum med badkar och dubbla handfat - Övre plan
Bastu vid badrummet - Övre plan
Bastu vid badrummet - Övre plan
Altan med skyddat läge
Altan med skyddat läge
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.