Bringåsen 130, Bringåsen

Accepterat pris

4 490 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Bringåsen 130, Bringåsen (Östersund)

 • Typ
  Hästgård
 • Rum
  6 r.o.k.
 • Boarea
  155 m²
 • Markarea
  7,54 ha
 • Driftskostnad
  69 155 kr/år

Välkomna till Bringåsen som ligger strategiskt placerat i trevlig lantlig miljö, perfekt för distansarbete, endast 15 minuter från Östersunds centrala delar. Här ligger denna mycket välskötta hästgård som har renoverat timrat bostadshus samt påkostat stall som omsorgsfullt renoverats så att det idag håller mycket hög klass. Detta är ett drömställe för er som älskar hästsport och vill bo och leva nära er favorit hobby och/ eller yrke i idyllisk stallmiljö.

Bostadshuset har ett renoverat lantligt kök med värmande vedspis som bidrar till en härlig start på dagen under den mörka och kalla tiden på året. Här finns gott om plats för att duka upp trevliga middagar med både familj och vänner. I anslutning till köket finns ett arbetsrum med utgång till den inglasade altan med skjutbara glaspartier till det stora soldäcket som har sol hela dagen. Här är det bara att koppla av under lediga dagar. Stort vardagsrum, renoverat badrum med dusch samt tvättstuga finns också på entréplanet. Övre plan har fyra rymliga sovrum och badrum med badkar som blir passande när trötta leder behöver mjukas upp. Frän övervåningen har ni bra överblick över alla hagar, ridplanen med belysning och stallbyggnaden.

Stallbyggnaden byggdes om under 2009 och har därefter underhållits regelbundet för att hålla en genomgående hög standard. Förnärvarande är det fem boxplatser samt ytterligare ca 70 m2 som kan inredas med boxplatser eller enligt egna önskemål. Uppvärmd sadelkammare, torkrum, spolspilta, foderrum, carport för maskiner samt gott om förvaringsutrymmen. Stallet är uppvärmt via bergvärme vintertid. Bergvärmepumpen har kulvert till bostadshuset som har vattenburen golvvärme i båda planen. Ridplanen har ett praktiskt hinderförråd.

Här bor ni i en lugn trivsam by med både förskola och skola årskurs F-6. Här finns gott om rid- och körvägar. Till Östersund är det ca 1 mil. Länstrafiken sköter busstrafiken som passerar Bringåsen regelbundet under vardagar och helger.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna gård eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  6 r.o.k.
 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  155 m²
 • Beteckning
  Bringåsen 2:15
 • Pantbrev
  3 000 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder lantligt modernt kök med vedspis, arbetsrum med utgång till inglasad altan med soldäck, vardagsrum med generösa fönsterpartier, renoverat badrum och tvättstuga samt stor hall med bra förvaringsutrymmen. Vattenburen golvvärme i hela planet.

KÖK
Lantligt renoverat kök, från -09, med plats för stort matbord vid fönster mot entrésidan. Fungerande vedspis som sprider en härlig värme. Släta vita köksluckor med utdragslådor och överskåp. Gott om förvaringsutrymmen. Laminatbänkskiva med nedsänkt dubbelho och engreppsblandare. Kakel ovanför köks- och diskbänkar. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl & frys, spis med häll & varmluftsugn, köksfläkt och diskmaskin. Trägolv, tapet och vitmålat trätak.

ARBETSRUM
Arbetsrum som har trägolv och tapet.

INGLASAD ALTAN
Från arbetsrum utgång till den inglasade altanen med skjutbara glaspartier med dörr till den stora soldäcket som har plats för både solstolar och lounchmöbel. Gott om eftermiddags- och kvällssol. Inglasningen har trätrall och kanaltak.

VARDAGSRUM
Vardagsrum som har trägolv, tapet, vitt trätak och generösa fönsterpartier som ger mycket bra ljusinsläpp och utsikt över betesmarken med hagarna.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med klinkermönstrad matta och målad väv. Rostfri tvättho, praktisk laminatbänkskiva med lådor/ skåp och överskåp för bra förvaring. Tvättmaskin och torktumlare från -15.

BADRUM
Badrum, renoverat -16, som har klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med duschhörna med vikväggar, takdusch, tvättställ med två lådor, spegelskåp och wc-stol.

HALL
Stor hall med klinkermönstrad matta, tapet och vitmålat trätak. Dörr till förvaring under trappen. Bra utrymme för ytterkläder.

ÖVRE PLAN
Övre plan har fyra rymliga sovrum, badrum och stor hall med utgång till balkong. Vattenburen golvvärme i hela planet.

MASTER BEDROOM
Master bedroom har trämönstrad matta, tapet, garderobsvägg med skjutbara spegeldörrar, trätak och fönsterpartier mot betesmarken.

SOVRUM
Sovrum (2) har matta, tapet, tre garderober och fönster mot sydväst. Sovrum (3) har matta, målad väv, tre garderober och fönster mot sydväst. Sovrum (4) har matta, tapet, klädkammare och fönster mot gården.

BADRUM
Badrum, renoverat -09, som har klinker, golvvärme och kaklade väggar. Utrustat med badkar på tassar, brett tvättställ med underskåp, spegel och wc-stol.

HALL
Övre hallen har matta, tapet och trätak. Utgång till balkong mot entrésidan. Garderob.

TV

Tv via parabol. Nuvarande ägare har Viasat abonnemang.

Internet

Bredband via fiber för internet, tv och telefoni.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus
 • Byggår
  1914
 • Grund
  Torpargrund
 • Stomme
  Timmer
 • Bjälklag
  Timmer
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt med tegelprofil
 • Fönster
  2+1 glasfönster
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Vatten/avlopp
  Vatten via borrad brunn som förser både bostadshus och stall. Gott om vatten. Avlopp till egen brunn.
 • Ventilation
  Mekanisk till- och frånluftsventilation
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-06-26
 • Prestanda
  74 kWh/m²/år
 • Energiklass
  C
Renoveringar

2009: Stallbyggnaden revs delvis och byggdes upp samt fick nytt tak på hela byggnaden. Nytt kök samt vitvaror. Renovering badrum övre plan. Installation bergvärme, allmänt nya elledningar samt nytt proppskåp med automatsäkringar. Allmänt nya ytskikt i bostadshuset. 2013: Nya inglasad altan samt soldäck. 2014: Målning ytterpanel på bostadshus och stallbyggnad. 2016: Renovering badrum på entréplanet. 2017: Installation av fiber.

Exteriör

Tomt

Tomtarea 2000 m².

Uteplats

Inglasad altan med skjutbara glaspartier med dörr till stort soldäck som har sol hela dagen.

Marker
Betesmark

Nuvarande ägare har 10 stora hagar som ligger i anslutning till gården. Extra bred ridplan på 30 x 40 meter med tävlingsgodkänd ljusmatta samt praktiskt hinderförråd.

Ekonomi

Driftskostnader

Totalt: 69 155 kr/år

Driftskostnader avser hela gården. I uppvärmning ingår även hushållsström. Beräknad årsförbrukning 42 000 kwh. Huvudsäkringen är på 35 A.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal användning.

För specifikation, se driftskostnader bostadshus.

Taxering
 • Totalsumma
  1 810 000 kr
 • Fastighetsavgift
  7 042 kr
 • Typkod
  120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk

155 000 kr

Småhusbyggnad lantbruk

784 000 kr (värdeår 1929)

Åkermark

126 000 kr

Skogsmark

130 000 kr

Skogsmark

610 000 kr

Impediment

5 000 kr

Inskrivningar

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Bringåsen GA:9

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2019-07-08 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-560 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till Bringåsen!
Välkomna till Bringåsen!
Timrat bostadshus.
Timrat bostadshus.
Stall i prima skick!
Stall i prima skick!
Hästboxar
Hästboxar
Stall ingång.
Stall ingång.
Hästbox
Hästbox
Hästgård i härlig miljö och bra betesmarker.
Hästgård i härlig miljö och bra betesmarker.
Gården med bostadshus, stall, hagar och ridplan.
Gården med bostadshus, stall, hagar och ridplan.
Bostadshus som renoverats.
Bostadshus som renoverats.
En bostad att trivas i.
En bostad att trivas i.
Lantligt kök med stor matplats.
Lantligt kök med stor matplats.
Renoverat och fräscht!
Renoverat och fräscht!
Vedspis för härlig värme.
Vedspis för härlig värme.
Inglasad altan med skjutdörrar till soldäck.
Inglasad altan med skjutdörrar till soldäck.
Ett ställe att umgås på.
Ett ställe att umgås på.
Soldäck med eftermidddags & kvällssol.
Soldäck med eftermidddags & kvällssol.
Arbetsrum
Arbetsrum
Stort vardagsrum.
Stort vardagsrum.
Badrum på entréplanet.
Badrum på entréplanet.
Tvättstuga.
Tvättstuga.
Välkomnande hall.
Välkomnande hall.
Hall övre plan.
Hall övre plan.
Möblerbar hall.
Möblerbar hall.
Master bedroom.
Master bedroom.
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Renoverat stall.
Renoverat stall.
Uppvärmd sadelkammare.
Uppvärmd sadelkammare.
Spolspilta
Spolspilta
Torkrum
Torkrum
Förrådsdel.
Förrådsdel.
Pannrum i stallet.
Pannrum i stallet.
Belyst ridplan.
Belyst ridplan.
Gård & betesmark.
Gård & betesmark.
Betesmark
Betesmark
Betesmark
Betesmark
Betesmark
Betesmark
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.