Hyvelvägen 4, Odensala

Accepterat pris

2 575 000 kr

Visningar

Är du intresserad av en visning?

Hyvelvägen 4, Odensala (Östersund)

Bostadshus på återvändsgata i lugnt barnvänligt område!

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  153 m²
 • Tomtarea
  472 m²
 • Driftskostnad
  32 885 kr/år

På lugn återvändsgata med gångavstånd till både förskola och grundskola ligger detta trevliga bostadshus där en stor del av de kostsamma renoveringarna är genomförda. Här kan ni njuta av härliga sällskapsutrymmen i båda planen som har värmande braskamin där ni med glädje samlar både familj, släkt och vänner. Modernt kök med bra förvaringsutrymmen i anslutning till vardagsrummet som har generösa fönsterpartier mot den trevliga skyddade trädgårdstomten. Här finns en inglasad altan som fungerar utmärkt och står öppen från tidig vår till sen höst.

På entréplanet kommer ni att samlas för att laga familjemiddagar och umgås i de öppna sällskapsutrymmena medans ni njuter av värmen från den härliga braskaminen. Utgång till tomten som har mycket sol och där barnen med glädje kan leka medans ni kopplar av i trevliga vänners lag på den inglasade altanen. Den tänkbara master bedroomet har ingång till ett badrum med både hörnbubbelbadkar och duschhörna. Tvättstuga med groventré via hall och förrådsdel som ger bra utrymme för ytterkläder. I anslutning till groventrén finns också vidbyggt garage.

Övre plan har allrum med braskamin där familjen och barnen med lekkamrater kan samlas för streaming och speltjänster. Tre sovrum på övre plan samt badrum och bastu. Bostaden har godkänd grundkonstruktion utan fuktproblem, nya fönster och nytt tak. Uppvärmning med fjärrvärme samt fiber via stadsnätet.

Här bor ni med all service inom strategiskt avstånd på lugn återvändsgata. I Odensala finns välsorterad matbutik och hälsocentral med apotek samt populär pizzeria. Här finns även anslutningsspår till milsvida preparerade skidspår och härliga löprundor på sommaren. Bra cykel och bussförbindelser mot Östersunds centrum.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  5 st
 • Boarea
  153 m²
 • Biarea
  16 m²
 • Tomtarea
  472 m²
 • Beteckning
  Harven 24
 • Pantbrev
  1 154 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder modernt kök i anslutning till vardagsrum som har värmande braskamin och generösa fönsterpartier mot den trevliga trädgårdstomten. Två sovrum varav ett har ingång till badrum med klinker och golvvärme. Tvättstuga från hall med groventré samt förrådsdel. Ingång till inglasad altan med skjutbara glaspartier.

VARDAGSRUM
Vardagsrum som har mörkt trägolv, tapet med fondvägg, braskamin och generösa fönsterpartier som ger mycket bra ljusinsläpp.Utgång till trädgårdstomten. I vardagsrummet finns plats för stort matbord och soffgrupp som rymmer hela familjen.

KÖK
Kök, renoverat -08, som har nya stommar och luckor med utdragslådor, överskåp och vitrinskåp. Vita köksluckor och gott om förvaringsutrymmen. mobil köksö med förvaring. Laminatbänkskiva, stor ho och engreppsblandare. Mosaik som stänkskydd. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl & frys, inductionshäll, köksfläkt, inbyggnads ugn & micro och integrerad diskmaskin från -16. Matta, tapet och fönster mot entrésidan. Förråd under trappen som kan användas som skafferi/ förvaring.

MASTER BEDROOM
Master bedroom har klickgolv, tapet, fyra garderober och fönster mot innergården. Ingång till badrum.

BADRUM
Badrum med ingång från master bedroom, renoverat -02, som har klinker, golvvärme och helkaklade väggar. Utrustat med hörnbubbelbadkar, duschhörna med vägg av betongglas, tvättställ, spegel och wc-stol.

SOVRUM
Sovrum (2) har klickgolv, målade väggar och fönster mot entrésidan.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med matta och målad väv mot garageuppfart med groventré samt hall för ytterkläder. Bänkskiva med rund tvättho och engreppsblandare. Lådor för praktisk förvaring. I anslutning till tvättstugan finns grov förråd som även kan användas som sovrum som har matta och målad väv. Här finns både garderober, hyllor samt centraldammsugare.

TOALETT
Toalett med klinkergolv och målad väv. Utrustat med tvättställ och wc-stol.

INGLASAD ALTAN
Inglasad altan mot trädgårdstomten som har skjutbara glaspartier, trägolv, panel och kanaltak.

ÖVRE PLAN
Övre plan har allrum med braskamin, tre sovrum, badrum och bastu.

ALLRUM
Allrum som har trägolv, braskamin, målad väv och fönsterpartier åt två håll som ger bra ljus. Braskaminen behöver brandskyddskontrolleras innan användning.

SOVRUM
Sovrum (3) har matta, målade väggar, tre garderober och fönster på gavel mot återvändsgata. Sovrum (4) har klickgolv, målade väggar, två garderober och fönster mot innergården. Sovrum (59 har klickgolv, tapet, två garderober och fönster mot återvändsgata.

BADRUM
Badrum i originalutförande som har våtrumsmatta och målad väv. Utrustat med duschhörna, tvättställ, spegelskåp och wc-stol. I anslutning till badrummet finns bastu.

TV

Tv via fiber.

Internet

bredband via fiber för internet och telefoni.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  1 ½ planshus
 • Byggår
  1970
 • Grund
  Platta på mark
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Betongtakpannor
 • Fönster
  3-glasfönster/ 2-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-01-31
 • Prestanda
  106 kWh/m²/år
 • Energiklass
  D
Renoveringar

2001: Inglasning av altan. 2002: Renovering badrum nedre plan. 2004: Installering braskamin. 2005: Nytt garagetak. 2008: Renovering kök, installation fjärrvärme. 2012: Byte fönster till 3-glasfönster förutom i badrum, toalett, tvättstuga. 2013: Installation fiber. 2017: Byte yttertak.

Exteriör

Uteplats

Inglasad altan med skjutbara glaspartier mot trädgårdstomten. Trägolv, panel och kanaltak.

Bilplats

Vidbyggt dubbelgarage på betongplatta med förrådsdel. Fjärrstyrd automatisk garageport.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  14 480 kr
 • El
  9 620 kr
 • Vatten/avlopp
  2 500 kr
 • Renhållning
  1 500 kr
 • Försäkring
  4 785 kr

Totalt: 32 885 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare bestående av två personer. Beräknad årsförbrukning värme 18 Mwh.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  2 124 000 kr
 • Byggnad
  1 583 000 kr
 • Mark
  541 000 kr
 • Värdeår
  1973
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 349 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Rättigheter förmån

Förmån: Avtalsservitut: Intrång, 23-IM1-69/446.1

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Intrång, 23-IM1-69/445.1

Servitut

Avtalsservitut Intrång

Gemensamhets­anläggningar

Gemensamhetsanläggning: Östersund Harven GA:1

Plan­bestämmelser

Stadsplan Tomtindelning

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2020-03-17 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Säljaren kommer att teckna en ansvarsförsäkring avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240 - 1200 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Välkomna till barnvänliga Odensala.
Välkomna till barnvänliga Odensala.
Lugnt läge på återvändsgata.
Lugnt läge på återvändsgata.
vardagsrum med härligt ljus och värmande braskamin.
vardagsrum med härligt ljus och värmande braskamin.
Rymligt med trivsam atmosfär.
Rymligt med trivsam atmosfär.
Braskamin som sprider en härlig värme.
Braskamin som sprider en härlig värme.
Nya fönster mot tomten.
Nya fönster mot tomten.
Inglasad altan att umgås på.
Inglasad altan att umgås på.
Altan med skjutbara glaspartier.
Altan med skjutbara glaspartier.
Kök med köksö.
Kök med köksö.
Renoverat kök.
Renoverat kök.
Bra förvaringsutrymmen.
Bra förvaringsutrymmen.
Fönster mot lugn återvändsgata.
Fönster mot lugn återvändsgata.
Master bedroom
Master bedroom
Master bedroom
Master bedroom
Badrum med bubbelbadkar och duschhörna.
Badrum med bubbelbadkar och duschhörna.
Sovrum entréplan.
Sovrum entréplan.
Hall
Hall
Hall med trapp till övre plan.
Hall med trapp till övre plan.
Tvättstuga med arbetsbänk.
Tvättstuga med arbetsbänk.
Toalett
Toalett
Förrådsdel mot groventré.
Förrådsdel mot groventré.
Groventré mot garage.
Groventré mot garage.
Allrum med braskamin.
Allrum med braskamin.
Allrum
Allrum
Allrum för familjen att samlas i.
Allrum för familjen att samlas i.
Allrum
Allrum
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Badrum övre plan
Badrum övre plan
Trädgårdstomten
Trädgårdstomten
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

I närheten

Närmaste matvarubutik är ICA Supermarket Odenhallen som ligger inom gångavstånd. Lillänge med gratis parkering har goda shoppingmöjligheter. I övre Odensala finns Lillsjöns centrum som nås via gång/ cykelvägar och erbjuder hälsocentral, apotek, pizzeria, kyrka, fritidsgård och äldreboende.
Det tar endast 15 minuter med bussen in till stan. Både buss 2, 4, 6 & 9 samt nattbussen stannar vid närliggande busshållplatser.

Det finns flera dagis i området. Vid Lillsjöskolan finns Lillgården. Övriga dagis i Odensala är Luktärtan, Stallet, Lingonet, Bäcken och kopperativet Solögat. Skolorna i området mot Lillsjön är Lillsjöskolan F-6 och Storsjöskolan 6-9. Det finns två öppna förskolor i området, en kommunal som bedrivs i hälsocentralens lokaler och en som drivs av Odensalakyrkan. Vid Odensala centrum finns Tavelbäcksskolan som är en F-6.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.