Lägdevägen 5B, Karlslund

Utgångspris

1 850 000 kr

Visningar
 • 7/4
  7/4, 16:30–17:30 Vänligen kontakta mäklaren för anmälan till visningen!
Lägdevägen 5B, Karlslund (Östersund)

Skapa ert drömboende i detta radhus med stor potential. I populär förening & attraktivt område!

 • Typ
  Bostadsrättslägenhet
 • Rum
  3 r.o.k.
 • Boarea
  80 m²
 • Månadsavgift
  3 956 kr

Välkommen till denna härliga trerummare, belägen i ett av de populära engelska radhusen i mycket välskötta & populära BRF Garnisonen i idylliska och omtyckta Karlslund. Här finner ni en karaktärsfull, välplanerad och charmig radhuslägenhet på två plan med källare, fint ljusinsläpp, generös takhöjd och härlig atmosfär. Här får ni nu möjligheten att skapa en framtida drömbostad helt enligt eget tycke och smak då de flesta ytskikt i lägenheten är äldre och skulle må bra av en uppdatering.

Radhuset erbjuder ett entréplan med hall, wc, kök med matplats samt vardagsrum med härligt ljusinsläpp och utgång till den stenbelagda uteplatsen i väster med fantastiskt solläge. En trappa upp till det övre planet där ni finner två stycken rymliga sovrum med varsin klädkammare till och ett välplanerat badrum med badkar. I källarplanet finns gott om förrådsutrymme och möjlighet att t.ex inreda en egen tvättstuga för er som önskar.

Här ingår tv, bredband, IP-telefoni och carportplats i den låga månadsavgiften och gemensam tvättstuga, gym samt förrådsutrymmen finns för medlemmarna att nyttja.

Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt kvarter endast ett stenkast från strövområden med tillgång till milsvida skidspår som utgår från Östersunds skidstadion. Östersunds oas Björkbackaparken ligger även den i närheten. Centrala Östersund finner ni endast en kort promenad bort och på ännu närmare håll ICA Maxi. Det finns flertalet förskolor i närområdet och de närmaste skolorna är Friggaskolan och Norra skolan.

Välkomna på visning!

Fredrik Berglund
Ansvarig mäklare

Fredrik Berglund

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  3 r.o.k.
 • Sovrum
  2 st
 • Boarea
  80 m²
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  5B

Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen 79,5 kvm

Etagelägenhet i tre plan med egen entré

Interiör

RUMSBESKRIVNING:
ENTRÉPLAN

ENTRÉ
Ingång till entrédel med utrymme för klädavhängning. Plastmatta på golv och vävtapet på väggarna.

HALL
Vidare in i hallen med enhetlig plastmatta såsom i entrén och vävtapet på väggarna även här. Längre in i hallen till vänster finns en större garderobsnisch utan dörr med ytterligare utrymme för klädavhängning och skor. Hallen har furupanel i taket.

WC
Mindre wc-rum i anslutning till hallen med plastmatta på golv och målade betongväggar. Utrustat med wc, handfat, spegel med belysning ovanför samt separat väggskåp.

KÖK
Till vänster från hallen finner ni husets kök med ljusa luckor, ljus bänkskiva i laminat samt vitt kakel som stänkskydd. Gott om utrymme för förvaring i skåp och lådor samt fullstort kallskafferi med ventil samt fullstort städskåp, Ljus plastmatta på golvet samt tapetserade väggar med grönt mönster. Matplats för matbord vid fönster. Köket är utrustat med spis med gjutjärnshäll, spisfläkt (ej fullt fungerande) samt kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM
Klassiskt parkettgolv och vit strukturtapet på väggarna. Furupanel i tak. Vardagsrummet har gott om utrymme för sällskapsmöbler och ett trevligt ljusinsläpp. Härifrån nås även uteplatsen i väster med härligt kvällssol.

ÖVRE PLAN

Till det övre planet välkomnas ni in i en hall varifrån badrummen och de två sovrummen nås. Här finns även vindsluckan placerad.

BADRUM
Badrum utrustat med badkar, wc, handfat samt väggskåp med spegel och belysning ovanför samt på sidovägg bredvid spegel. Badrummet har blå våtrumsmatta på golv och våtrumsmatta i grön nyans på väggarna. PAX badrumsfläkt finns installerad.

SOVRUM
Sovrum till höger med ljus plastmatta på golv och ljus tapet på väggarna. Klädkammare med hyllor och klädstång i anslutning. Klädkammaren har plastmatta på golv och målade betongväggar.

SOVRUM
Sovrum till vänster med ljus plastmatta på golv och tapetserade väggar i gul nyans. Klädkammare i anslutning hyllor och klädstång. Plastmatta på golvet och målade betongväggar i ljus nyans i klädkammaren.

KÄLLARPLAN

I källarplanet finns flera praktiska förrådsutrymmen och en matkällare där det är framdraget vatten som ger möjlighet att här inreda som tvättstuga. I matkällaren finns ett mindre frysskåp som ingår i köpet och i källaren finns också praktiska hyllor för förvaring.

TV

Föreningen är ansluten till Stadsnätet via fiber och TV levereras av Canal Digital.

Dessutom ingår IP-telefoni via Bahnhof i månadsavgiften.

Internet

Föreningen är ansluten till Stadsnätet via fiber och internet, om 100 Mbit/s in och 10 Mbit/s ut, levereras av Bahnhof. (Dock levereras i dagsläget 100/100Mbit/s enligt föreningen) Bredband ingår i månadsavgiften.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

 • Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
 • Byggår
  1950
 • Fönster
  3-glasfönster isoler
 • Uppvärmning
  Bergvärme
 • Ventilation
  Självdrag
Energideklaration
 • Status
  Beställd
Renoveringar

Tilluftsventil har installerats av föreningen i källaren på denna lägenhet i början av mars 2020.

Övrigt

Energideklaration avseende föreningens byggnader är beställd och kommer utföras av Oktopal 26/3 - 2020.

Exteriör

Uteplats

Stenbelagd uteplats i väster med eftermiddags- och kvällssol.

Bilplats

Till varje lägenhet hör en carportplats med motorvärmaruttag som ingår i månadsavgiften. Föreningen har ytterligare fyra parkeringsplatser med motorvärmare som går att hyra för 100kr/mån samt fyra besöksparkeringar och tre platser för korttidsparkering av släpvagn.

Övriga utrymmen

Det finns eget förrådsutrymme för varje lägenhet i källarnedgången i mitten av huset. Där finns även gemensamt förrådsutrymme för barnvagn, cykel m.m.

I huset med adress Lägdevägen 3 finns en gemensam föreningslokal samt uthyrningsrum. Dessa hyrs mot en kostnad om 100kr/dygn. I källaren på detta hus har föreningen även inrett en aktivitetslokal med löpband, enklare gymutrustning samt pingisbord.

Ytterligare ett gemensamt utrymme finns i källaren på huslänga 7 som medlemmarna använder som förråd för trädgårdsmöbler.

På Lägdevägen 5, mellan a-b, finns en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum, 1 mangel och 1 grovtvättmaskin. Tvättstugan använder man mot en kostnad om 30kr/halvdag och 50kr/heldag.

Sopsorteringsrum och maskinförråd med snöslunga, gräsklippare och verktyg som medlemmarna får nyttja fritt finns i separat byggnad i anslutning till carportar.

Dessutom finns en släpvagn som medlemmarna får låna/hyra:
0-4 timmar: Gratis men noteras i bokningen
24 timmar: 50 kr
Helg (fre.em – må.morgon): 100kr

Ekonomi

 • Månadsavgift
  3 956 kr
 • Andel i BRF
  4,7800 %
 • Repfond
  245 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr
 • Pantsättningsavg.
  473 kr

i avgiften ingår värme, vatten, bredband, tv, ip-telefoni samt den fasta elnätskostnaden och carportplats.

Driftskostnader
 • El
  332 kr
 • Försäkring
  100 kr

Totalt: 432 kr/mån

Driftskostnaden är nuvarande ägares verkliga kostnad, baserad på ett hushåll med två personer.
Föreningen har gemensamhetsel och varje lägenhetsinnehavare betalar för sin förbrukning av hushållsel.

Bostadsrätts­förening

Östersunds Garnisons bostadsrättsförening
 • Lägenheter
  20 st
 • Lokaler
  2 st
 • Äkta förening
  Ja

Östersunds Garnisons brf bildades 1950 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 3 fastigheter med adresserna Lägdevägen 3, 5 och 7. I föreningen finns det 20 lägenheter som alla upplåtits med bostadsrätt. Det finns även en föreningslokal med övernattningsrum som går att hyra. Träningslokal finns på Lägdevägen 3 som är tillgänglig för föreningens medlemmar. Släpvagn finns att låna gratis en halvdag, heldag kostar 50 kr och 100 kr för en hel helg, fre-sön. Däckförvaring finns i soprum om man önskar det.

Gräsklippning inom föreningens fastighet sköts av medlemmarna på ett rullande schema. Toréns står för snöskottning av allmänna ytor och medlemmar skottar utanför sin egen entré och carport. Extra parkeringsplats finns att hyra på gaveln vid varje huslänga.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi och ingen avgiftshöjning är beslutad.

Föreningen höjde senast avgifterna 1 januari 2020 med 176 kr för 3:or, 208 kr för 4:or och 219 kr för lgh nr 7E. Anledningen till höjningen är för att bättre kunna täcka kommande underhållsbehov samt göra tillräckliga avsättningar.

Renoveringar

Endast mindre underhållsåtgärder är planerade den närmaste tiden.
Föreningen har diskuterat att anlägga en mindre isbana mellan husen med adress 3 och 5. Kommer fortsätta diskuteras och eventuellt tas beslut vid årsstämman 2020.

2019 Ytterdörrar kommer bytas efter behov.

2018 Montering av fönsterventiler samt ny radonmätning i samtliga lägenheter

2016 Takbyte och bergvärme installerades.

2015 Radonmätning utfördes i samtliga lägenheter.

2011 Markarbeten har utförts för att förbättra vattenavrinningen och parkeringsplatser på gårdsplanerna har ersatts med gräsytor.

2010 Uteplatserna målades om och den gamla förrådsbyggnaden rivs. Separata elmätare installeras till varje lägenhet. 20 stycken carports, sopstation och förråd byggdes.

2009 Fiberkabel drogs in för TV, telefon och bredband.

2008 Vindsutrymmen isolerades och ett nytt staket mot parken byggdes.

2002 Alla elledningarna byttes.

2000 Uteplatserna, källarnedgångarna och broarna målades om.

1999 Fönsterbyte till 3-glas och nya altandörrar.

Dokument

Länkar

Övrig information

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 760 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt uppgifter från bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Radhus i engelsk stil - Lägdevägen 5
Radhus i engelsk stil - Lägdevägen 5
Gemensamma gräsytor med utrymme för barnens lek
Gemensamma gräsytor med utrymme för barnens lek
Lägdevägen 5B
Lägdevägen 5B
Välkomna in - Entréplan
Välkomna in - Entréplan
Hall - Entréplan
Hall - Entréplan
Kök - Entréplan
Kök - Entréplan
Kök - Entréplan
Kök - Entréplan
Kök med matplats - Entréplan
Kök med matplats - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Vardagsrum - Entréplan
Ljust vardagsrum med parkettgolv - Entréplan
Ljust vardagsrum med parkettgolv - Entréplan
Uteplats i väster med kvällssol
Uteplats i väster med kvällssol
Wc - Entréplan
Wc - Entréplan
Hall - Entréplan
Hall - Entréplan
Sovrum - Övre plan
Sovrum - Övre plan
Sovrum med klädkammare - Övre plan
Sovrum med klädkammare - Övre plan
Badrum med badkar - Övre plan
Badrum med badkar - Övre plan
Sovrum
Sovrum
Sovrum med klädkammare - Övre plan
Sovrum med klädkammare - Övre plan
Hall - Källarplan
Hall - Källarplan
Matkällarförråd - Källarplan
Matkällarförråd - Källarplan
Förråd - Källarplan
Förråd - Källarplan
Förråd under trappa - Källarplan
Förråd under trappa - Källarplan
Lägdevägen 5
Lägdevägen 5

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.