Lottgatan 21, Odenslund

Accepterat pris

4 250 000 kr

Visningar
 • 1/4
  1/4, 16:30–17:30 Vänligen kontakta mäklaren för anmälan!
Lottgatan 21, Odenslund (Östersund)

Fastighet med bästa läge som erbjuder fantastiska utrymmen för hela familjen.

 • Typ
  Friliggande villa
 • Boarea
  228 m²
 • Tomtarea
  895 m²
 • Driftskostnad
  36 900 kr/år

Med bästa läge i populära Odenslund ligger denna friliggande villa som har fantastiska sällskapsutrymmen där både familj och vänner kan umgås samt att här har ni tillgång till stora praktiska utrymmen för förvaring och möjlighet till arbetsplats på hemmaplan. Bostadshuset har genomgått betydande förbättringar för att skapa ett smakfullt och modernt boende. Här bor ni granne med populär förskola och skola.

Entréplanet har kök med både köksö och matplats. Matsalsrum och vardagsrum som blir en naturlig samlingspunkt där ni kan umgås med både släkt och vänner. Vardagsrummet har möblerbar balkong. Mot utbyggd del finns bra kontorsrum, toalett och tvättstuga med extra entré mot den stensatta uppfarten. Övre plan har fyra rymliga sovrum och stort allrum där familjen kan samlas för mysiga hemmakvällar. Utgång till balkong med eftermiddagssol och utsikt över Storsjön. Badrummet på entréplanet har duschhörna och badrummet på övre plan har både dusch och badkar. Källarplanet har garage med automatisk port, bastu och gott om förrådsutrymmen. Bostadshuset har genomgått betydande förbättringar som omdränering av källaren, tilläggsisolering och ny panel, byte fönster, fjärrvärme och installation av till-/ frånluftsventilation med värmeåtervinning.

Här bor ni på lugn gata i lummigt område som har gångavstånd till förskola och skola. Odenslund har flera parker för lek och avkoppling samt bra promenadstråk i trivsam miljö. Det är gångavstånd till Östersunds centrum med bra cykelvägar och bussförbindelser i linjetrafik.

Björn Löfgren
Ansvarig mäklare

Björn Löfgren

Kontakta mig om du vill veta mer om denna villa eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  228 m²
 • Biarea
  114 m²
 • Tomtarea
  895 m²
 • Beteckning
  Sillen 8
 • Pantbrev
  290 000 kr

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: ENTRÉPLAN
Entréplanet erbjuder 114 välplanerade kvadratmeter där ni har stort matsalsrum och vardagsrum med utgång till möblerbar balkong. Kök med köksö samt matplats och gott om förvaringsutrymmen. Renoverat badrum i husets äldre del. Tillbyggt kontor/ sovrum, tvättstuga och toalett med extra ingång från entrésidan. Stor hall med bra utrymme för ytterkläder.

KÖK
Kök, renoverat -97, som har stommar och köksluckor från HTH. Plats för matbord vid fönster mot lugn gård. Trälucka med spegel, köksö och gott om förvaringsutrymmen. Rostfri bänkskiva med dubbelho och engreppsblandare. Kakel som stänkskydd. Köksö har häll och rostfri fläktkåpa. Köket är maskinellt utrustat med stor kyl & frys, häll, rostfri fläktkåpa, inbyggnadsugn & micro samt diskmaskin. Matta, tapet och fönster åt två håll som ger bra ljusinsläpp.

MATRUM
Matrum som har ekparkettgolv, tapet och trätak. Markis vid fönster mot sydväst.

VARDAGSRUM
Vardagsrum som har ekparkettgolv, tapet och trätak. Utgång till möblerbar balkong som delvis är inglasad och har eftermiddagssol.

BADRUM
Badrum, renoverat -05, som har klinker, golvvärme och kaklade väggar. Utrustat med duschhörna med glasskjutdörr, spegel med infälld belysning, stort tvättställ med underskåp, handdukstork och wc-stol.

HALL
Hall mot gården och uteplatsen. Matta, tapet och två garderober.

KONTOR/ SOVRUM
Tillbyggt kontor/ sovrum har ekparkettgolv, tapet och fönster åt två håll.

TOALETT
Toalett som har klinker, golvvärme och målad väv. Utrustat med tvättställ med underskåp, spegel med infälld belysning och wc-stol.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga som har matta och tapet. Rostfri tvättho och bänk med förvaring i lådor under bänken samt överskåp. Torkskåp och tvättmaskin.

HALL
Hall med klinker, golvvärme, bröstpanel och målad väv. Två garderober. Bra utrymme för ytterkläder. Separat ingång mot entrésidan.

ÖVRE PLAN
Övre plan har stort allrum med utgång till möblerbar balkong som har trevlig utsikt. Fyra rymliga sovrum och badrum. Stor övre hall.

ALLRUM
Stort allrum som har fiskbensmönstrat ekparkettgolv, tapet, två inbyggda garderober och fönster mot Lottgatan. Utgång till möblerbar balkong med utsikt över Storsjön och eftermiddagssol.

SOVRUM
Sovrum (1) har fiskbensmönstrat ekparkettgolv, tapet, två garderober och fönster åt två håll som ger bra ljus. Sovrum (2) har ekparkettgolv, tapet, separat sovalkov med fönster & dörr, två klädkammare och fönster mot innergården. Sovrum (3) har matta, tapet, en garderob och fönster mot Lottgatan. Sovrum (4) har ekparkettgolv, tapet, hel garderobsvägg och fönster mot innergården.

BADRUM
Badrum, nybyggt -90, som har våtrumsmatta och kaklade väggar. Utrustat med badkar, duschkabin, stort tvättställ, badrumsmöbel med underskåp & lådor, högskåp, spegel och wc-stol. Fönster mot gaveln.

HALL
Övre hall har ekparkettgolv, tapet, garderober och fönster mot gården.

KÄLLARPLAN
Källarplanet har garage med automatisk port, cykelförråd med dörr, matkällare, bastu och dusch samt stora förrådsutrymmen med praktiska hyllor.

GARAGE
Garaget har betonggolv, avlopp och automatisk port. Bra förrådsutrymme.

BASTU
Basturum som har våtrumsmatta och tapet. Utrustat med duschhörna och bastu.

FÖRRÅD
Förråd med plåthyllor samt stort förråd på betonggolv. Kontor/ Förråd med matta.

ÖVRIGT
Matkällare och cykelförråd/ redskapsbod på betonggolv och dörr.

TV

Via antenn eller fiber.

Internet

Bredband via fiber för internet, tv och telefoni.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2-planshus med källare
 • Byggår
  1940
 • Grund
  Betong
 • Grundmur
  Betonghålsten
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Trä
 • Fasad
  Stående träpanel
 • Tak
  Plåt
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Elförbrukning
  6 400 kWh/år
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
 • Ventilation
  Mekanisk till-/ frånluft med värmeåtervinning
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2020-03-02
 • Prestanda
  65 kWh/m²/år
 • Energiklass
  B
Renoveringar

1990: Tillbyggnad av bostadshuset. Nya fönster, tilläggsisolering samt ny fasad. Tilläggsisolering av vind. Omdränering av källaren. Anslutning av dagvatten till kommunens nät. 1994: Planering gård och stenplattor. 1995: Installation av fjärrvärme. 1997: Renovering kök. 2005: Renovering av badrum och toalett på entréplanet.

Övrigt

På tomten finns en lekstuga.

Exteriör

Tomt

Välplanerad trädgårdstomt. Lugn uteplats på gården i soligt läge, skyddad från insyn. Gott om odlingsmöjligheter för den som önskar.

Uteplats

Uteplats på tomten.

Bilplats

Garage i byggnaden med automatisk port.

Ekonomi

Driftskostnader
 • Värme
  17 500 kr
 • El
  9 700 kr
 • Vatten/avlopp
  2 600 kr
 • Renhållning
  1 100 kr
 • Försäkring
  6 000 kr

Totalt: 36 900 kr/år

Driftskostnader för nuvarande ägare.

Observera att driftskostnader kan skilja sig åt beroende på avtal och användning.

Taxering
 • Totalsumma
  2 986 000 kr
 • Byggnad
  2 160 000 kr
 • Mark
  826 000 kr
 • Värdeår
  1947
 • Fastställd
  2018
 • Fastighetsavgift
  8 349 kr
 • Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

Inskrivningar

Plan­bestämmelser

Stadsplan Tomtindelning

Övrig information

Lagfartsavgift (stämpelskatt) 1,5% på köpeskilling samt inskrivningsavgift om 825 kr betalas av köparen. Kostnaden för uttagande av nya pantbrev är 2% på pantbrevs beloppet samt en avgift om 375 kr per pantbrev.

Fastigheten har besiktigats av Anticimex 2020-03-02 och protokoll kommer att delas ut vid visningarna. Detsamma gäller energideklarationen som har utförts. Kopplad till besiktningen är en ansvarsförsäkring för säljaren avseende fel i fastighet enl. JN 4 kap 19 § (dolda fel) som gäller 10 år efter tillträdesdag.

Accepterat Pris
Den här bostaden marknadsförs med "Accepterat pris". Det innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering. Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 240-1200 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Bilder

Bostadshus med bästa läge!
Bostadshus med bästa läge!
Lugnt läge med gångavstånd till centrum.
Lugnt läge med gångavstånd till centrum.
Snyggt och välskött på hörntomt.
Snyggt och välskött på hörntomt.
Lottgatan 21.
Lottgatan 21.
Kök med köksö och bra ljusinsläpp.
Kök med köksö och bra ljusinsläpp.
Matbord vid fönster mot gården.
Matbord vid fönster mot gården.
Köksö med häll.
Köksö med häll.
HTH kök med bra förvaringsutrymmen.
HTH kök med bra förvaringsutrymmen.
Vardagsrum att umgås i.
Vardagsrum att umgås i.
Möblerbar balkong mot Lottgatan.
Möblerbar balkong mot Lottgatan.
Matrum med plats för stort matbord.
Matrum med plats för stort matbord.
Matrum
Matrum
Badrum entréplan med dusch
Badrum entréplan med dusch
Kontor/ sovrum
Kontor/ sovrum
Tvättstuga
Tvättstuga
Toalett på entréplan.
Toalett på entréplan.
Hall
Hall
Hall
Hall
Stor hall
Stor hall
Hall övre plan
Hall övre plan
Allrum för avkoppling
Allrum för avkoppling
Balkong övre plan med trevlig utsikt.
Balkong övre plan med trevlig utsikt.
Badrum övre plan
Badrum övre plan
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Garage
Garage
Cykelförråd
Cykelförråd
Källarplan med dusch
Källarplan med dusch
Bastu
Bastu
Matkällare
Matkällare
Entrésidan på bostaden.
Entrésidan på bostaden.

Planlösning

Område

I närheten

I Odenslund bor ni i mycket attraktivt område i uppväxt miljö med stora grönområden och härliga promenadstråk. Närhet till Tegelplan med välsorterad matbutik, gym, restaurang och café. I området finns grundskola, fritids samt förskolor. Bra förbindelser till centrum med både cykel och buss. Gångavstånd till universitetet och Östersunds centrum.

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.