Frimans väg 19, Frösön - Valla

Utgångspris

1 375 000 kr

Visningar
 • 1/4
  1/4, 17:00–17:30 Öppen visning - Välkomna!
 • 4/4
  4/4, 11:00–11:30 Öppen visning - Välkomna!
Frimans väg 19, Frösön - Valla (Östersund)

Stor radhuslägenhet i barnvänliga Valla!

 • Typ
  Bostadsrättsradhus
 • Rum
  5 r.o.k.
 • Boarea
  129 m²
 • Månadsavgift
  7 476 kr

Välkommen till ett rymligt bostadsrättsradhus i omtyckta Vallaskogen. Lägenheten har egen ingång och är fördelad på två plan med 4 sovrum, praktiskt planerad med badrum på båda planen samt separat tvättstuga. Perfekt läge för barnfamiljer med närhet till skola, affär, fotbollsplan och strövområden. Fin uteplats i souterrängplanet med skyddat läge och stenbelagd uteplats på framsidan ger solmöjligheter från förmiddag till kväll. Badrummen och köket har renoverats under senare år.

Mellan Valla Centrum och Vallaskogen ligger ett orört skogsparti med en liten motionsslinga som är c:a 1,3 km lång. I närheten av bostadsområdet ligger ett område med gemensam odling där det finns möjlighet att tillsammans med andra odla egna grönsaker, potatis och blommor. Nedanför Vallaskogen finns en allmänning som går ända ner till stranden. Också detta är en fin tillgång för oss som bor här. Det förekommer en hel del korvgrillning och annat där.

Det är begränsad trafik i området och det går att cykla eller gå till Vallaskolan utan att passera någon trafikerad väg. Det finns två förskolor i närheten och Vallaskolan har klasser från F-9. Till Valla centrum är det gångavstånd och där finns en välsorterad matvarubutik. Flera stadsbussar passerar Valla och den närmaste busshållplatsen ligger alldeles i närheten. På Vallsundsvägen, strax ovanför lägenheten går busslinje 4. Från Valla Centrum kan man även ta busslinje 1 och 3.

Välkommen på visning!

Martin Eriksson
Ansvarig mäklare

Martin Eriksson

Kontakta mig om du vill veta mer om denna lägenhet eller vill ha en fri värdering av din nuvarande bostad!

Kontoret: 063-10 65 55

Fakta

 • Rum
  5 r.o.k.
 • Sovrum
  4 st
 • Boarea
  129 m²
 • Hiss
  Nej
 • Lägenhetsnr
  34

Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Interiör

RUMSBESKRIVNING: Lägenheten disponeras på följande sätt:

ENTRÉPLAN:

HALL
Stor och rymlig hall med klädavhängning till höger och plats för garderober om man önskar det. Vidare längre in finns den renoverade trappen till nedervåningen, rakt fram kan du nå ett av sovrummen och vardagsrummet. På golvet ligger ett grått laminatgolv som fortsätter in i köket och väggarna är tapetserade i en ljus tapet.

KÖK/MATPLATS
Rejäl matplats med gott om utrymme för matbord med rum för minst 6 personer.Två stora fönster ger trivsamt ljusinsläpp. Plats finns också för byrå eller vitrinskåp. Traditionellt arbetskök med nyare luckor i valnöt från Härjedalskök. Klassisk rostfri diskbänk med vitt kakel upptill. Kökets maskinella utrustning byttes ut 2013 med ny spis samt fläkt och diskmaskin. Kyl och frys byttes 2017. På väggarna sitter en vit tapet samt en trevlig fondtapet.

SOVRUM 1
Rakt fram från hallen ligger våningsplanets enda sovrum som även lämpar sig ypperligt som kontor eller pysselrum. Utrymme finns för enkelsäng,
skrivbord och mindre bokhylla. Laminatgolv i ek och ljust tapetserade väggar.

BADRUM
Badrummet renoverades 2005. Golvet pryds av mosaik i havsblå kulör medan väggarna är klädda med vitt kakel som delas av med en matchande
bård. Inredningen består av wc-stol, badkar, tvättställ med underskåp i valnöt samt avlastningsyta med lådor nedtill. Upptill sitter ett spegelskåp
med ytterligare ett skåp intill. Praktisk handdukstork torkar snabbt upp blöta handdukar.

VARDAGSRUM
Från såväl köket som hallen når du vardagsrummet som har originalparkett på golvet och ljus tapet på väggarna. Tre fina fönster med utsikt över området och med sjöglimt.

NEDRE PLAN:

SOVRUM 2
Ner för trappen och direkt till höger ligger ett sovrum/kontor som har utgång till uteplatsen. Utrymme finns för säng, skrivbord och bokhylla. Laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns bra förvaring i garderobsvägg med ekdörrar.

SOVRUM 3
Största sovrummet med utrymme för dubbelsäng samt sängbord. Förvaring finns i garderobsvägg med ekdörrar. På golvet ligger laminatgolv i ek och tapetserade väggar Insynsskyddat läge mot uteplatsen.

BADRUM 2
Duschrummet renoverades 2005. Golvet pryds av mosaik i havsblå kulör. Väggarna är klädda med vitt kakel som delas av med en matchande bård.
Inredningen består av wc-stol, tvättställ samt duschhörna med skjutbar dörr.

TVÄTTSTUGA
Till vänster från hallen ligger tvättstugan med äldre ytskikt. Tvättho med underskåp samt lådor. Äldre torkskåp samt nyare tvättmaskin.

SOVRUM 4
Innanför tvättstugan finns ett inrett extra sovrum/hobbyrum. I anslutning till rummet finns ett förråd.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbudet ingår i
månadsavgiften.

Internet

Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: ComHem. (Gruppanslutning) Kostnad: 140 kr/mån

Övrigt

Budgivning
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Boendekostnadskalkyl
Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna så erbjuder sig ansvarig fastighetsmäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Sidotjänster
Storsjömäklarna AB erhåller en administrationsersättning om 520 kr exkl moms för förmedling av Hemnets (Hemnet Service HNS AB) annonserbjudande.

Annonsering av slutpris på Internet
Storsjömäklarna publicerar information om slutpriset på Hemnet och vår hemsida.

Information angående hantering av personuppgifter
På en visning behöver vi ta in personuppgifter i form av namn, telefonnummer och mailadress. Anledningen till att vi samlar in uppgifterna är främst för att kunna kontakta dig i efterhand för att höra om du är intresserad av bostaden eller om du önskar bevakning av liknande bostäder. Vi behåller dina uppgifter i två år, men du kan när som helst meddela att du inte vill ha fortsatt kontakt. Det gör du genom att avanmäla dig direkt till mäklaren eller via info@storsjomaklarna.se. Vi behåller dock alltid dina uppgifter fram tills dess att bostaden är såld eftersom ni som spekulant utgör en del av själva affären. Om du går vidare och blir budgivare så är vi skyldiga att arkivera dina uppgifter i tio år
enligt Fastighetsmäklarlagen.

Undersökningsplikt
Som köpare av en bostadsrätt eller fastighet har du en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att du inte kan göra säljaren ansvarig för sådana fel som du borde ha upptäckt vid en undersökning, så kallade faktiska fel. Det är därför viktigt att du gör en undersökning av bostadsrätten eller fastigheten. Säljaren kan endast, om inte annat har avtalats, bli ersättningsskyldig för dolda fel, det vill säga sådana fel och brister som man inte kan kräva att du som köpare borde ha upptäckt vid din undersökning av bostadsrätten eller fastigheten och inte heller borde ha kunnat räkna med. Läs mer om köparens undersökningsplikt i frågelistan som du finner på internet eller som du kan få av ansvarig fastighetsmäklare.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med bostadsrättsföreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

 • Byggnadstyp
  2-plans radhus
 • Byggår
  1982
 • Fönster
  3-glasfönster
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft
Energideklaration
 • Status
  Utförd
 • Datum
  2019-08-30
 • Prestanda
  122 kWh/m²/år
 • Energiklass
  E

Exteriör

Uteplats

Uteplats 1: Uteplats, läge väster. Gräsmatta i anslutning med möjlighet till
egen odling.

Uteplats 2: Uteplats, läge norr. Stenbelagd vid entré.

Bilplats

106 garageplatser. Till garageplatserna är det separat kö. För närvarande ca 1 års väntetid på varmgarage. Längre till kallgarage.
57 parkeringsplatser med stolpe. Går att hyra för 175 kr/mån. Till parkeringsplatsen
är det separat kö. För närvarande ingen kö.

Övriga utrymmen

Förråd finns bekvämt i anslutning till lägenheten. Dessutom finns i dennna lägenhet förråd under trappan i lägenheten. Gemensam tvättstuga finns i föreningen för medlemmarna att nyttja.
I föreningen finns även cykelförråd, kvarterslokal, bastu, soprum samt övernattningsrum som går att hyra för 150 kr/natt.

Ekonomi

 • Månadsavgift
  7 476 kr
 • Andel i BRF
  0,9314 %
 • Andel av årsavg.
  0,9314 %
 • Repfond
  659 kr
 • Överlåtelseavg.
  1 183 kr (betalas av köpare)
 • Pantsättningsavg.
  473 kr
 • Pantsatt
  Ja

inkl. värme, vatten och bredband.

Driftskostnader
 • El
  619 kr
 • Försäkring
  35 kr

Totalt: 654 kr/mån

Internet är inlagd i månadsavgiften på 140 kr.

Bostadsrätts­förening

Hsb Brf Vallaskogen
 • Äkta förening
  Ja

HSBs Brf Vallaskogen är en välskött och omtyckt bostadsrättsförening med 141 bostadsrättslägenheter. I området finns en kvarterslokal med tre tvättstugor, bastu, övernattningsrum, samlingssal med kök samt ett vicevärdskontor. I kvartersgården har man temakvällar och soppmiddager för pensionärer. I närheten av kvarterslokalen ligger sophuset.

För mer information se föreningens egen hemsida www.hsb.se/mitt/vallaskogen

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi. Månadsavgifterna har varit desamma i 10 år fram till januari 2011 då avgifterna höjdes med 2,6% till följd av ökade kostnader för fjärrvärme, el och renhållning.
Ingen planerad höjning under 2019.
Under 2018 gjordes en mindre höjning.
För 2017 höjdes avgiften med 2 % pågrund av ökade underhållskostnader. 2016-01-01 höjdes avgiften med 1,5%. 2015-01-01 höjdes avgiften med 2,9%. Avgiften höjdes med 3,1% 2014-01-01.

Renoveringar

Lekplatserna i föreningen är nyrenoverade. I övrigt sker löpande underhåll. Pengar finns avsatta till det löpande underhållet.
Fasaderna i föreningen har nyligen målats om.
2014: Takrengöring, ventilationsarbeten i varmgarage, lekplatsrenovering, föryngring och nyplantering i trädgården.
2015: Färdigställande av takrengöring, påbörjat balkongrenoveringar, ventilationsbyte 1 hus, dammbindning garage, markarbeten.
2016: Målning av fönsterbågar i söderläge, byte av armaturer på utebelysningsstolpar, ventilationsbyte i 10 hus.
2017: Ventilationsbyte 9 hus, målningsarbete av fönsterbågar i söderläge fortsätter, renovering av balkongnosar där det behövs.
Föreningen håller på att jobba med en nollvision mot vattenskador och besiktning har bl.a. genomförts av alla golvbrunnar. Föreningen har delat ut information med punkter som varje bostadsrättshavare själv ska tillse, som t.ex att diskmaskinen är rätt ansluten, kranar inte droppar osv.

Se gärna information kring detta i årsredovisningen som ligger som en sep. pdf-fil under rubriken "övrig information" på vår hemsida.
http://www.hsb.se/mitt/vallaskogen/var-forening

Övrigt

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 200 kr/hushåll. Andelsavgiften återbetalas den dagen man väljer att kliva ur som medlem i HSB. Kontakta Jan Söderberg 070-8240997 för att boka avsyn av lgh.

Bilder

Kök/matplats
Kök/matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum 1
Badrum 1
Hall
Hall
Välkommen till Frimans väg 19
Välkommen till Frimans väg 19
Hall
Hall
Sovrum 1
Sovrum 1
Badrum 1
Badrum 1
Kök
Kök
Kök
Kök
Matplats/kök
Matplats/kök
Matplats
Matplats
Matplats
Matplats
Matsplats
Matsplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Hall
Nedre hall
Nedre hall
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 3
Badrum 2
Badrum 2
Tvättstuga
Tvättstuga
Sovrum 4
Sovrum 4
Sovrum 4
Sovrum 4
Uteplats på framsidan
Uteplats på framsidan
Baksidan
Baksidan
Framsidan
Framsidan
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planlösning

Område

Skicka intresse­anmälan

Skicka en intresseanmälan så kontaktar mäklaren dig.